Inspirerende Afbeelding

Neem contact op:

Telefoon: 026 - 702 44 90
E-mail: [email protected]

De perfecte match bestaat niet

Het klinkt misschien gek uit de mond van een consultant voor de bemiddeling van personeel. Toch sta ik volledig achter het statement dat de perfecte match niet bestaat. Perfectie, in de breedste zin van het woord, lijkt mij überhaupt geen gezond streven. Waarom? Omdat streven naar perfectie wat mij betreft een potentiele teleurstelling is. Wie of wat is immers perfect? Juist om deze reden vind ik de belofte van een ‘perfecte match’ geen gezonde belofte.
 
Perfectie is niet meer van deze tijd
Naar mijn mening is het streven naar perfectie ook helemaal niet van deze tijd. Onze ervaring is dat in de huidige arbeidsmarkt, waarin kandidaten zeer schaars zijn, het noodzakelijk om af te stappen van het ideale plaatje. Wij zien te vaak dat bedrijven in de technische sector onrealistische uitgangspunten hanteren. Het gevolg hiervan is dat vacatures te lang open blijven staan of zelfs helemaal niet worden ingevuld. Het niet (snel genoeg) kunnen invullen van vacatures leidt tot stagnatie van groei, kwaliteitsverlies en een hoge werkdruk. Een onderneming laten groeien zonder voldoende personeel is stukken lastiger dan wanneer er wel genoeg personeel voorhanden is. Je kunt je vast voorstellen dat al deze gevolgen veel verborgen kosten met zich mee brengen.
 
Liefst 90% van de werkzoekenden voldoet niet aan de opgestelde criteria
Bij Kracht Recruitment hebben we de ervaring dat zeker 90% van het zoekende, latent zoekende of niet zoekende personeel (nog) niet voldoet aan de behoeften van de werkgever. Dit maakt de uitdaging om personeel passend te maken levensgroot. We zien vaak ook dat zelfs het huidige personeel van de werkgever niet voldoet aan de criteria die zij opstelt in haar vacatures, maar zij werken er nou eenmaal vaak al lang. Juist om die reden maken wij graag een analyse van het personeelsbestand van onze klanten bij iedere vraag zodat we in staat zijn om een passend advies te geven over de werving en selectie van hun nieuwe collega en de daadwerkelijke klantvraag te finetunen.
 
Een goede match creëer je samen!
Wij vinden dat je een goede match samen creëert. Iedereen heeft een Kracht, die van ons ligt in het ontdekken van de kracht van onze klanten en kandidaten. Ervaring leert ons dat de juiste baan ligt daar waar interesse en kwaliteiten samenkomen. Dit fenomeen noemen wij ‘werken vanuit Kracht’. Natuurlijk moeten er ook aantoonbare overeenkomsten zijn tussen wat een werknemer wil, kan en datgene wat de werkgever zoekt. Ook belangrijk blijft daarbij dat we denken in mogelijkheden in plaats van denken in onmogelijkheden. Daarmee stel ik dat een goede match tussen klant en kandidaat samen gecreëerd wordt. Wij onderhouden graag een open relatie met onze klanten waarin we samen een sterkte-zwakte analyse van onze kandidaten kunnen maken om vervolgens een krachtig ontwikkelplan op te stellen en zo de niet passende criteria te elimineren. Vaak lukt dit al met een korte cursus, training of gewoon de juiste begeleiding on the job!
 
Wij halen enorm veel plezier en voldoening uit het blij maken en adviseren van onze klanten en kandidaten. Benieuwd wat Kracht Recruitment voor jouw organisatie of carrière kan betekenen?
 
Neem contact met mij of een van mijn collega’s op!

Wieger Willems

Directeur

Deel deze blogpost