Inspirerende Afbeelding

Blog

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen. Lees onze laatste blogposts.

Wat betekenen al die technische ontwikkelingen voor ons?

De technische ontwikkelingen, en daarmee ook de mogelijkheden, gaan de komende jaren exponentieel groeien. Dat is geen nieuws. Aan de ICT-kant komen allerlei mogelijkheden op het gebied van zelfsturende gebouwen. Denk daarbij aan verwarming, alarmsystemen, onderhoud en meer. Ook het scannen van gebouwen en hun bouwkundige staat, staat voor de deur. En wat dacht je van het gebruik van drones bij bouwtoezicht, augmented reality of computational design op basis van big data? Volop ontwikkelingen, volop mogelijkheden, maar wat betekent dat eigenlijk voor jou, voor mij, voor ons?

Stel; je kan straks 80 ontwerpvarianten in één uur door rekenen, wat doet dat met onze branche? Wij interviewen met grote regelmaat directeuren van bedrijven en kopstukken uit de bouw en bespreken deze thema’s met hen. Iedereen erkent bovenstaande ontwikkelingen, maar niemand kent de impact.

Al deze technische ontwikkelingen kunnen leiden tot compleet andere business modellen. Zo kan er bijvoorbeeld een ‘über’ in de bouwwereld opstaan: een adviesbureau dat een heel project gaat bouwen zonder aannemer, met behulp van ketenpartners. Wat voor impact heeft dit op je bedrijf en je personeel? Functies zullen veranderen naar veel meer ‘adviseur’ dan ‘techneut’. Soft skills worden belangrijker, daar blijft de menselijke inbreng tenslotte het langst zichtbaar.

Persoonlijk kan ik niet wachten om te zien wat er gaat gebeuren. Ik ben nieuwsgierig naar de toekomst maar ook naar jouw ideeën. Geloof jij dat de bouwwereld zo hard gaat veranderen en hoe zie jij dat voor je? Of denk jij dat de bouwbranche de nieuwe ontwikkelingen juist tegen zal houden? Maak jij nu al een plan de campagne of laat je je verrassen?

Laten we elkaar inspireren en ons samen voorbereiden op de toekomst. Reageer hieronder en laat weten hoe jij de toekomst van de bouw ziet. Ik hoor graag van je!

Wieger Willems

Directeur

Deel deze blogpost