De kracht van kwaliteit

Certificaten

Certificeringen Kracht Recruitment

De kwaliteit van onze dienstverlening staat centraal. Daarom vinden we het belangrijk om onszelf te voorzien van certificeringen. Op deze pagina lees je meer over de stappen die wij ondernemen om de kwaliteit en betrouwbaarheid van onze dienstverlening op topniveau te houden. 

NEN 4400-1

Kracht Recruitment is opgenomen in het register van de Stichting Normering Arbeid (SNA) en beschikt daarmee over een NEN 4400-1 certificering. Betrouwbaarheid is een belangrijk aspect wanneer je kiest voor een zakelijke dienstverlener, zeker wanneer het gaat om arbeid en om je inkomen. Met een NEN 4400-1 certificering ben je er van verzekerd dat de aan kernkwaliteiten van een organisatie in de arbeidsbemiddeling worden voldaan. Kracht beschikt over deze certificering en dat betekent dat wij na inspectie hebben aangetoond dat we voldoen aan de punten van de Stichting Normering Arbeid.

Wat houdt het keurmerk precies in?

Het SNA-keurmerk is hét keurmerk voor de uitzendsector en aannemers van werk. Het keurmerk is ontwikkeld om de risico’s van inleners van arbeid en opdrachtgevers van werk te beperken. Op basis van de huidige wetgeving lopen deze partijen het risico dat zij aansprakelijk worden gesteld voor verplichtingen uit arbeid die door de uitlener of (onder)aannemer niet zijn voldaan. Bedrijven met het SNA-keurmerk worden periodiek gecontroleerd op hun verplichtingen uit arbeid, waardoor het risico voor de inlener en uitbesteder van werk wordt beperkt. De verplichtingen bestaan uit:

  • Identificatie van de onderneming;
  • De correcte aangifte en afdracht van loonbelasting, omzetbelasting en sociale verzekeringspremies;
  • De loonbetaling mag niet in strijd zijn met de Wet minimumloon en minimumvakantiebijslag;
  • Het uitvoeren van identiteitscontroles en het controleren op gerechtigheid tot het verrichten van arbeid in Nederland;
  • Het voorkomen van risico's op aansprakelijkstelling en boetes voortvloeiend uit het in- en doorlenen of uitbesteden van arbeid.

Ons certificaat

Download: SNA Verklaring van Registratie Kracht Recruitment juli 2020

Lid van de NBBU

Naast het SNA keurmerk is Kracht ook lid van de NBBU (Nederlandse Bond van Bemiddelings- en Uitzendondernemingen). Dit lidmaatschap straalt kwaliteit en betrouwbaarheid uit. Slechts 20% van de organisaties actief in de arbeidsbemiddling beschikken over een dergelijk lidmaatschap. 

Wat houdt het lidmaatschap precies in?

Lid zijn van de NBBU betekent dat wij voldoen aan alle financiële en administratieve criteria van een betrouwbaar recruitmentbureau of arbeidsbemiddelaar. Wij werken met de meest flexibele cao voor flexibele krachten, die wij kunnen verzekeren van transparantie en duidelijkheid. Daarnaast voldoen wij aan de hoogste kwaliteitseisen op het gebied van administratie en organisatie.

Bekijk ons lidmaatschap

Link naar website NBBU met lidmaatschap Kracht Recruitment

VCU certificaat

Kracht Recruitment is sinds juli 2023 VCU gecertificeerd. 

Wat houdt de VCU certificering in?

VCU, ofwel Veiligheid en Gezondheid Checklist Uitzendorganisaties, is een certificering die is ontwikkeld om bemiddelingsbureaus en -personeel veiliger te laten werken. De focus ligt op het voorkomen van ongevallen en het bevorderen van veilige werkomstandigheden. VCU is vooral van toepassing in branches met verhoogde risico's, zoals de bouw, de industrie en de techniek. Met een VCU-certificaat toont Kracht aan dat wij een functionerend VG-beheersysteem (Veiligheid en Gezondheid) hebben dat voldoet aan gestandaardiseerde eisen.

Bekijk onze certificering

Bekijk hier onze certificering voor de VCU

 
 
Contact Toch op zoek naar iets anders?

Heb je op deze pagina niet gevonden wat je zoekt? Neem gerust contact met ons op via het contactformulier of kies een van onze teamleden uit om contact mee op te nemen.