Het verhaal van David

"Dit is echt een organisatie die wil groeien en waar ik echt word gezien als een onderdeel van het team."

David

David is nu iets langer dan 3 maanden werkzaam bij Quint & Van Ginkel, een civiele aannemer die zich voornamelijk bezighoudt met ondergrondse infra. Hier is hij gestart als ontwerpleider, waar hij zich voornamelijk bezighoudt met het coördineren en leiden van ontwerpactiviteiten in de infrastructuursector.

Zijn verhaal bij Kracht Recruitment begon echter eerder! Daarvoor moeten we terugspoelen naar maart 2023. David werkte toen voor een organisatie die zich bezighield met inspectie, testen en certificering. Daar werkte hij als Projectcoördinator, gespecialiseerd in kabels en leidingen in de ondergrondse infra. Hier hield David zich bezig met het beheersen van diverse risico’s bij het leggen van kabels en leidingen. Denk daarbij aan het verleggen van deze leidingen voor het bouwen van een nieuw kantoorpand. Dit deed hij zes jaar lang met erg veel plezier, maar toch was David benieuwd welke uitdagingen er, naast kabels en leidingen, nog meer waren in de civiele wereld.

Op dat moment benaderde Marvin hem met de vraag of David eens een kop koffie zou willen drinken. Daar waar David eerder nooit op LinkedIn berichten reageerde, deed hij dat nu wel. Marvin en David zijn om de tafel gaan zitten om te kijken wat de wereld van civiele techniek allemaal te bieden heeft. Zo zijn ze uiteindelijk terechtgekomen bij een organisatie die zich bezighoudt met het bouw- en woonrijp maken van projecten. Hier vervulde David de functie van Projectleider. Toch merkte hij al gauw dat dit geen match was. De uitdaging die hij voelde bij de ondergrondse infra was nergens meer te bekennen en dat vertaalde zich ook in zijn werkzaamheden. Uiteindelijk kwam David erachter dat er intern ook geen match was en besloten beiden partijen dat het beter was om te stoppen. Diezelfde middag belde Marvin toevalligerwijs op met de vraag hoe het werk beviel. David antwoordde: “Niet goed, ik heb besloten niet verder te gaan. Ik voel de match niet en ik zou graag op zoek gaan naar iets anders.” Vervolgens is hij op skivakantie gegaan, en hebben we bij Kracht niet stilgezeten. Samen met Giovanni en Nils is Marvin op zoek gegaan naar nieuwe mogelijkheden voor David.

Toen David terugkwam van vakantie, hebben Marvin en David opnieuw contact met elkaar opgenomen. Marvin vertelde hem dat er drie partijen geïnteresseerd waren in David en dat ze hem ook al graag op gesprek wilden. David was superenthousiast en besloot om dit een kans te geven. In de weken die volgden, is David uiteindelijk bij zeven organisaties op gesprek geweest, waarvan er drie waren die een aanbieding hebben gedaan. Daar was Quint & van Ginkel, een goede relatie van Nils, er één van.

David geeft aan dat hij vanaf het eerste gesprek al direct een goed gevoel had bij Quint & van Ginkel. Zo geeft hij aan: “Dit is echt een organisatie die wil groeien en waar ik echt word gezien als een onderdeel van het team,” iets dat David miste in zijn verleden. Dit zorgden ervoor dat Marvin zijn taken overgaf aan zijn collega in de civiele aannemerij: Nils. Nils en David hielden in de weken daarop veel contact om het proces bij Quint & van Ginkel in goede banen te leiden. En met succes! David tekende zijn contract bij Quint & van Ginkel en vervolgde zijn carrière in de kabels en leidingen. Zo geeft hij ook aan dat zijn creativiteit en constructief denken echt tot zijn recht komt bij Quint & van Ginkel. “Het werk is heel divers bij een aannemer. Soms loop ik naar projectlocaties en dan loop ik van A naar B en kom ik allerlei problemen tegen die moeten worden opgelost. Dat was eerder wel anders; toen kreeg ik vanuit gemeentes te horen wat er gedaan moest worden en was het oplossen van problemen nooit een ding.”

Tot de dag van vandaag is David nog steeds superenthousiast over zijn werk als Ontwerpleider. Dagelijks is hij bezig met verschillende partijen zoals gemeentes of netbeheerders om tot de meest uiteenlopende ontwerpen te komen.

“Soms kom ik weleens bij partijen over de vloer en dan word ik direct goed ontvangen. In de media wordt veel gesproken over problemen met het aanleggen van stroom. Als ik dan binnen kom lopen, dan zijn ze gelijk enthousiast omdat ik dit probleem eigenlijk voor ze kom oplossen. Ik ben dagelijks bezig met het verbeteren van Nederland en dat merk je aan hoe mensen op je reageren”

De toekomst voor de ondergrondse infra is ook zeer rooskleurig. Grote netbeheerders geven aan dat er zeker tot 2030 genoeg te doen is om het stroomnet op orde te krijgen. Dit vraagt ook veel inspanning van middelgrote aannemers zoals Quint & van Ginkel. Een goed voorbeeld hiervan zijn grote zonnepanelen velden die niet zijn aangesloten op het stroomnet. Dit komt allemaal omdat de ondergrondse infrastructuur nog niet klaar is om al deze stroom te herleiden naar het stroomnet. Dus David geeft zelf ook aan: “Er is nog genoeg te doen en ik hoef zeker nog niet weg. Ik ben blij dat het niks is geworden bij mijn vorige werkgever, dat zal te eentonig zijn geworden. Ik zit super goed op mijn plek hier en daar ben ik wel echt heel erg blij mee!”.

Nils van Schaik

Wil jij net als David eens verder kijken naar jouw kansen in de civiele wereld? Neem dan contact met mij op. Ik drink graag eens een kop koffie met je! Als consultant civiele techniek spreek ik jouw taal en sta ik klaar om jou te helpen de juiste stap te kiezen in jouw carrière.

 
Nils van Schaik
Nils van Schaik
  • 06 25 34 25 38