"Het overall gevoel zorgde ervoor dat ik hier aan de slag ben gegaan" Het verhaal van Rowdy Rowdy is sinds november 2022 werkzaam als Calculator bij VolkersWessels Telecom. Hiervoor is Rowdy altijd al bezig geweest met de kostprijzen van telematica. Bij zijn vorige werkgever neigde dat steeds meer richting de civiele tak en zo werd hij bekend met de civiele wereld.

"Als ik kijk wat ik toe nu toe voor elkaar heb gekregen, ben ik best tevreden"

Rowdy

In december 2021 ontving Rowdy een bericht van Recruitment Marketeer Sanne met een mooie kans. Maar het bleef een lange tijd stil. “Op dat moment was ik niet zoekende, dus ik zag geen reden om te reageren.” In september 2022 veranderde dit voor Rowdy. “Omdat ik werkzaam was als ZZP’er begon ik op een gegeven moment de samenwerking met collega’s te missen. Toen dacht ik: ik ga toch eens rondkijken en toen kwam ik het berichtje van Sanne tegen. Ik besloot te reageren en zo kwam ik met Kracht in contact."

Successen vieren

Inmiddels is Rowdy sinds november 2022 werkzaam als Calculator bij VolkersWessels Telecom. Hiervoor is Rowdy altijd al bezig geweest met de kostprijzen van telematica. Bij zijn vorig werkgever neigde dat steeds meer richting de civiele tak en zo werd hij bekend met de civiele wereld.

“Bij VolkerWessels Telecom bevalt het erg goed. Het is een leuke club”, vertel Rowdy. “Het is wel een andere manier van werken dan ik gewend was. Normaal zat ik in de aanbestedingstrajecten en hier werken we met deelovereenkomsten onder een raamovereenkomst, dus het aanbestedingsgedeelte is al gepasseerd. Je kunt je nu volledig focussen op de inhoud van projecten."

Rowdy heeft één klant aangewezen gekregen en daarmee probeert hij deelovereenkomsten te sluiten. Als Rowdy een project toegewezen heeft gekregen wordt dit succes ook gevierd binnen het team. “Maar voor je het weet ben je weer bezig met de orde van de dag. Het is een beetje alsof je een doelpunt scoort maar je daarna ook weer door moet met de wedstrijd."

Diversiteit en vrijheid

De diversiteit in mijn functie spreekt me heel erg aan. Het project is van A tot Z, maar ik krijg de vrijheid om zelf in te vullen hoe ik dat wil. Daarbij wordt er hier gekeken naar je output en niet naar hoe laat je naar huis gaat. “Dat zou ook echt niet bij mij passen”, aldus Rowdy.

Teamgevoel

Team bedrijfsbureau, waar Rowdy deel van uitmaakt, bestaat uit 3 Calculators en één manager. “Wij zoeken elkaar wel bewust op”. We hebben vaste dagen dat we afspreken om op het kantoor in Nieuwegein of in Zwolle te werken. Dit zorgt voor een goede samenwerking onderling en ook het teamgevoel blijft hierdoor bestaan. Binnen het team heerst er een goede dynamiek. We spreken elkaar niet alleen op het werk maar doen ook wel eens leuke dingen buiten het werk om. Laatst zijn we bijvoorbeeld een hapje gaan eten. Dat is dan altijd heel gezellig”, vertelt Rowdy.

Rowdy heeft naast zijn teamleden ook veel contact met Engineers en Projectcoördinatoren. “Daar kunnen we snel mee schakelen dus dat is erg fijn.”

Via Kracht had Rowdy een aantal gesprekken lopen bij verschillende opdrachtgevers, maar koos hij uiteindelijk toch voor VolkerWessels Telecom. “De gesprekken die ik bij VolkerWessels Telecom heb gehad vond ik heel erg fijn. Ook stonden ze op het punt voor een transitie in een ERP systeem. Met zo'n transitie had ik al ervaring bij mijn vorige werkgever dus dat sprak me ook wel aan."

Trots

Op een gegeven moment was er een FttX project waarbij uit elke businessunit één iemand werd aangedragen die zich hiermee ging bezighouden. Allerlei verschillende expertises kwamen bijeen, maar moest er geprobeerd worden om de processen zo generiek mogelijk te krijgen. “Dat was nog wel even pittig, maar als ik kijk naar wat ik voor FttX heb kunnen betekenen, dan ben ik best tevreden."

Samenwerking met Kracht

“Ik heb de samenwerking met Kracht als heel soepel en relaxed ervaren”, vertelt Rowdy. “Ik heb nooit het gevoel gehad dat wij in onderhandeling waren. Meteen vanaf het begin hebben we beide uitgesproken wat de ander kon verwachten en dat heeft altijd voor een hele transparante samenwerking gezorgd. Dit vond ik erg fijn omdat ik hierdoor het gevoel had dat ik alles met jullie kon bespreken."

Nils van Schaik

Wil jij ook werken bij VolkerWessels Telecom of een soortgelijke aannemer? Neem dan gerust contact met mij op!

 
Nils van Schaik
Nils van Schaik
  • 06 25 34 25 38