Test jezelf (15min) Hoe goed ken jij jouw drijfveren?

Deze drijfveren test geeft je inzicht in jezelf. En dat is belangrijk, want als je je drijfveren kent én meeweegt bij het zetten van de volgende stap in je carrière dan is de kans op succes en werkplezier vele malen groter.

Test jezelf in 15 minuten Gratis Drijfverentest

Hoe beter je jezelf kent, hoe beter je in staat bent om de juiste keuzes te maken. Onderzoek leert ons dat veel mensen zich niet bewust zijn van hun eigen drijfveren. Als arbeidsbemiddelaar krijgen we vaak de vraag van onze kandidaten: wat zijn mijn drijfveren? Dat kan een belemmering vormen bij het vinden van je werkplezier en het bereiken van je carrièredoelen. Deze drijfveren test helpt je het antwoord te vinden op de vraag: wat drijft mij? Je drijfveren gaan verder dan opleiding, kennis en werkervaring. Ze liggen verankerd in jouw persoonlijkheid en geven je inzicht in jouw waarden, voorkeuren, motivatie en houding. Als je weet wat je drijft dan geeft dat je energie en zorgt het ervoor dat je in actie komt. Met deze test krijg je inzicht in welke drijfveren jij hebt. Daarmee leer je wat jou in beweging brengt en motiveert. Hoe meer rekening je hier mee houdt bij het kiezen voor een baan hoe beter je je behoeften kunt vervullen. Vertaal dit naar je werk en je weet dat door het kennen van je drijfveren de kans op succes en werkplezier groter is. Deze gratis drijfveren- en motivatietest bestaat uit 28 stellingen. Als je deze hebt ingevuld dan krijg je een pdf-document met de resultaten toegestuurd.

De mogelijke resultaten Welke drijfveren onderscheiden we?
 • Sociaal

  De sociale werker hecht veel waarde aan sociale contacten. Gezelligheid en vriendschap zijn belangrijke redenen voor het hebben van een baan.

 • Deskundige

  Je wil ergens in uitblinken dankzij een onderzoekende en leergierige houding. Je wordt graag gezien door jouw omgeving als een expert en werkt het liefst met afgebakende taken.

 • Invloed

  Je wil invloed uit oefenen op je omgeving. Deze drijfveer gaat gepaard met managementambitie, maar ook met de behoefte aan vrijheid of zelfsturing.

 • Stabiel

  Zekerheid op de lange termijn vind je belangrijk. Voor jou is een baan een middel om je primaire levensbehoeften veilig te stellen. Zekerheid is daarin belangrijker dan inkomen.

 • Winnaar

  Je maakt graag deel uit van een winnend team. Je streeft naar erkenning, een leiderspositie en het resultaat is voor jou altijd heilig.

 • Autonomie

  Je wil onafhankelijk zijn, neemt initiatief en streeft ernaar om eigen baas. Je voelt je sneller klaar voor de volgende stap in je carrière dan anderen.

 • Zingeving

  Zinvol werk geeft je vreugde en voldoening. Je helpt anderen graag en wilt graag deel uitmaken van een groter geheel en daarmee maak je jouw eigen belang soms ondergeschikt.

 • Innovator

  Creativiteit en nieuwe ideeën zijn jouw ding. Je bent graag vernieuwend bezig en hebt baat bij een omgeving die ruimte laat voor jouw eigen initiatieven.

 
Aan de slag Ontdek jouw drijfveren!

Dit doen we ook
 
Contact Heb je vragen?

Geen zin om te zoeken en heb je liever iemand direct aan de telefoon? Neem dan gerust contact met ons op.