Hoe jij die droombaan krijgt

Jouw pad

Word ook een krachtpatser Jouw traject

Op deze pagina lees je meer over onze werkwijze en wat je kunt verwachten als je met een van onze consultants of recruiters in contact komt. Hieronder tref je onze werkwijze eerst schematisch en kort weergegeven. Scroll je nog verder naar onder dan lees je uitgebreid over onze werkwijze en wat je in elke fase als kandidaat van Kracht te wachten staat.

Zo ga jij van een goede naar een betere baan!
 • Kennismaken

  Je hebt een goede baan, maar wil een betere. Dit is het moment om de volgende stap te zetten. Onze experts nemen jouw inzending zorgvuldig in behandeling. Binnen enkele dagen weet jij of je jezelf kandidaat van Kracht mag noemen.

  1
 • Intakegesprek

  In een persoonlijk intakegesprek maak je kennis met een consultant van Kracht. Je vertelt over jouw wensen, ambities en dromen. We analyseren wat jij wil en kan en wat jouw mogelijkheden zijn. Daarna komen we samen tot opties.

  2
 • Wij vinden een baan

  Je kunt nu even achteroverleunen. Wij doen het werk voor je, want wij zoeken binnen ons grote netwerk naar carrièremogelijkheden die aansluiten op jouw kwaliteiten, wensen en ambities. We houden nauw contact over de voortgang.

  3
 • Je gaat op gesprek

  Goed nieuws! Je mag op gesprek bij een potentiële nieuwe werkgever. Wij bereiden je voor op het gesprek, helpen je bij het maken van een gefundeerde keuze en adviseren je over arbeidsvoorwaarden en ontwikkelingsmogelijkheden.

  4
 • Aan de slag!

  Gefeliciteerd, nu ga je echt ervaren hoe het is om te werken vanuit Kracht. Je treedt in dienst bij de opdrachtgever of start met een dienstverband via Kracht. Maar daar stopt het niet. We houden contact en blijven sparren over jouw ontwikkeling.

  5

Solliciteren

Je wilt van een goede naar een betere baan. Je hebt op internet, een vacaturesite, sociale media of de website van Kracht een interessante vacature gezien. Je besluit dat dit het moment is om jouw ontwikkeling te versnellen en solliciteert via onze website. Je ontvangt automatisch een bevestiging per e-mail. Kandidaat van Kracht ben je niet zomaar. Wij screenen alle sollicitaties zorgvuldig en reageren telefonisch of per e-mail. Binnen drie werkdagen krijg je een reactie van onze recruiters.

Benaderd door iemand van Kracht?

Het kan ook dat een van onze recruiters of consultants jou benadert, bijvoorbeeld via een bericht op LinkedIn. Wij zijn altijd op zoek naar uitblinkers, ervaren krachten of talenten. Professionals die willen en die kunnen. Hen helpen wij om zichzelf verder ontwikkelen. Wil jij de volgende stap in je carrière zetten en ga je het gesprek met ons aan? Dan bespreken we uiteraard de kans waarvoor we je concreet hebben benaderd, maar we gaan verder dan dat. In een uitgebreid persoonlijk intakegesprek brengen we jouw situatie in kaart. Daarbij sluiten we onze ogen niet voor andere kansen, die misschien wel nóg beter bij je passen.

Kennismakingsgesprek bij Kracht

Intakegesprek

Je bent gebeld door een consultant van Kracht en hij of zij nodigt je uit voor een persoonlijk intakegesprek. Dat kan bij ons op kantoor, maar ook ergens bij jou in de buurt. In dit gesprek ontdekken we wat jij wil en kan. Je deelt jouw werkervaring, maar ook jouw doelen en ambities. Samen komen we tot een uitgebreide analyse van jouw kennis, ervaring en competenties. Op basis van jouw wensen en dromen, stellen we samen een zoekrichting op. Jouw persoonlijke Kracht-consultant is gespecialiseerd in jouw vakgebied, gecertificeerd in het ontdekken van jouw drijfveren en beschikt over een relevant netwerk. Hij of zij stelt een persoonlijk profiel van je op en vertaalt dit naar actuele carrièrekansen of creëert mogelijkheden bij een van onze opdrachtgevers.

Wij vinden een baan

Nu is het tijd om het startschot te geven voor het vinden van jouw droombaan. Jij kunt nu even achteroverleunen, want wij doen het werk voor je. In het gesprek zijn jouw ambities, wensen en eisen duidelijk naar voren gekomen. Hiermee gaan we aan de slag. We hebben heldere afspraken gemaakt en op basis daarvan zoeken we in ons netwerk van bijna 1000 opdrachtgevers naar mogelijkheden die bij jou passen. Daar stoppen we niet, integendeel. Na ons gesprek hebben we je beloofd om jouw kansen op je droombaan te vergroten. Daarom gaan we graag buiten het gebaande pad. We creëren actief kansen en gaan proactief te werk. We houden jou op de hoogte op een manier die jij fijn vindt. Hebben we een, of meerdere, kansen gevonden die bij je passen? Dan zetten we samen de volgende stap.

Wij gaan voor je aan de slag

Gesprekken

Goed nieuws! Je mag op gesprek bij een of meer van onze opdrachtgevers. Samen plannen we de eerste gesprekken in. Jouw consultant bereidt je voor op deze gesprekken. Waar staat het bedrijf voor? Wie zijn je gesprekspartners? Hoe presenteer je jezelf? Dit is jouw moment! Na afloop van het gesprek bellen we je direct om te vragen hoe je het gesprek hebt ervaren. Samen evalueren we het gesprek, jouw performance en het vervolg. Wat zijn de positieve punten aan deze opdrachtgever? Kun je hier werken aan toonaangevende projecten? Welke ontwikkelingsmogelijkheden heb je er? Wat is de reistijd? Al dit soort vragen beantwoorden we samen. Dit traject bewandel je een of soms zelfs meerdere keren. Onze ervaring is dat drie oriënterende gesprekken bij opdrachtgevers voldoende zijn om een gefundeerde en juiste keuze te maken. Zijn zowel jij als de opdrachtgever positief? Dan plannen we samen een tweede gesprek of afrondingsgesprek in. In het hele traject ondersteunen en adviseren wij je. Ook op contractueel gebied. Bijvoorbeeld rondom je salaris, de secundaire arbeidsvoorwaarden en contractvormen.

Jouw nieuwe baan

Jij hebt je keuze gemaakt en bent klaar om de volgende stap te zetten. Gefeliciteerd met je nieuwe uitdaging! Nu ga je ervaren hoe het is om te werken vanuit Kracht. Samen met de opdrachtgever kijken jij en je Kracht-consultant naar de praktische invulling van je dienstverband. Treed je direct bij de opdrachtgever in dienst of start je met een vooraf vastgestelde detacheringsperiode via Kracht? We bekijken samen met je nieuwe werkgever waar jullie behoefte ligt, bijvoorbeeld in aanvullende opleidingen en trainingen. Maar onze dienstverlening stopt daar niet. Een goede evaluatie is belangrijk. Daarom komen we, na een succesvolle inwerkperiode, graag bij je langs op je nieuwe werkplek.

Gefeliciteerd met jouw nieuwe baan!

Kom in contact

Ben je na het lezen van onze werkwijze enthousiast geraakt en denk je dat onze werkwijze bij je past? Druk dan op de button onderaan deze pagina. Ben je nog niet helemaal overtuigd geraakt van ons verhaal? Lees dan eens een aantal succesverhalen van andere kandidaten.

 
Contact Heb je vragen?

Geen zin om te zoeken en heb je liever iemand direct aan de telefoon? Neem dan gerust contact met ons op.