Werken bij DigiBase Het verhaal van Tuan Je kan je werk zo inrichten hoe je het zelf het beste acht.

"En natuurlijk ben je qua technologie en nieuwste ontwikkelingen hier helemaal op je plek"

Tuan

Ik ben Tuan Tu. Ik ben nu bijna 2 jaar werkzaam bij DigiBase. Van origine ben ik architect en hiervoor heb ik dan ook 6 a 7 jaar gewerkt bij een architectenbureau. Hier ben ik doorgegroeid van de rol van ontwerper naar meer de technische digitale kant binnen het bureau. Ik nam het bureau eigenlijk op sleeptouw op gebied van digitalisering. Maar het niveau kwam maar tot een bepaalde hoogte. En toen ging ik toch verder kijken. Ik raakte de interesse in het ontwerpen ook kwijt. De digitale kant interesseerde me gewoon meer.  Vandaar dat ik bij Digibase terecht ben gekomen. Op dat gebied behoren ze top de top van het land.

Mijn taak is het om de ontwikkelfase van de bouw op sleeptouw richting de digitalisatie. En dan concentreren we ons met name op projectontwikkelaars. We worden nu steeds vaker betrokken bij het ontwerpproces dus bij de haalbaarheidsfase. Dan werken we in combinatie met een architect of we zitten al eerder aan tafel. En dan maken we eerst een functioneel ontwerp. Zodat het puzzeltje helemaal past voordat we verder gaan in het uiteindelijke ontwerp.

Hoe ben je hier terecht gekomen?

Ik zag een vacature op LinkedIN. Van DigiBase had ik nog nooit gehoord, Volkerwessels wel. Eigenlijk kwam ik hier zonder precies te weten wat het nou eigenlijk was. Toen ik hier kwam legde ze met het hele werkproces uit en dat was echt iets helemaal nieuws. Het had ook heel veel raakvlakken met mijn rol die ik hiervoor had als Architect. Heel veel problemen die ik daar zag, omdat die puzzel niet goed werd opgelost in het begin van het proces, werden hier juist opgepakt. Daarom was dit een heel passende uitdaging.

En is het na 2 jaar nog steeds een passende uitdaging?

Ja zeker, we zijn nu ook aan het doorpakken. We zaten echt op SO- en haalbaarheidsfases. En nu we dat min of meer getackeld hebben kan ik doorschuiven naar het volgende puzzelstukje. De VO en DO fase. Hoe we dat het beste kunnen aanpakken.

Wat maakt het daarnaast bijzonder om hier te werken?

Er heerst een open werksfeer. Je ziet ook al dat er geen hokjes zijn. Je bent vrij om zelf je uren te bepalen. Dus als je de ene dag thuis wil werken dan kan dat. En als je het fijn vindt op kantoor dan ga je naar kantoor toe. Er is niet echt een 9 tot 5 mentaliteit. Je kan je werk zo inrichten hoe je het zelf wil. De naam DigiBase zegt het eigenlijk al je moet in staat zijn digitaal te werken. En waar je dat doet is minder relevant. En natuurlijk ben je qua technologie en nieuwste ontwikkelingen hier helemaal op je plek. 

Zijn er dingen die je qua ontwikkeling in het vooruitzicht hebt?

Ik krijg vanaf januari een andere rol. Ik word kartrekker van de conceptwoningen binnen DigiBase. Wat betreft is het noemenswaardig dat wanneer je 2 jaar in een bepaalde rol actief bent geweest,  je samen met je teamleider kan kijken naar wat je volgende wensen zouden zijn. Dit om het werk interessant te houden en werkplezier te verhogen.