Werken bij OLCO Het verhaal van Bas Je bekleedt hier verschillende rollen. Daarom is elke dag anders.

"Je bepaalt je eigen snelheid en je route."

Bas | Projectleider

Bas is recent gestart bij OLCO in de rol van Projectleider. Een belangrijke reden om voor OLCO te kiezen zijn de uitdagende projecten. Hij kan zichzelf helemaal vastbijten in de onderscheidende en afwisselende projecten waaraan OLCO werkt. De ene keer heb je een risicodragend project, de andere keer een adviserend project. “Je zit de ene keer aan de ene kant van de tafel en de andere keer aan de andere kant. Dat is heel leuk werken en dit zorgt ervoor dat elke dag anders is. Je bekleedt hier eigenlijk gewoon verschillende rollen”, vertelt Bas.

Perfecte match

Bas wilde graag in een organisatie werken waar de lijntjes kort zijn, waar hij zichzelf kan ontwikkelen en niet in een hokje wordt gestopt. OLCO voldeed aan al deze punten. Vanaf het eerste moment voelde Bas zich thuis bij OLCO. Hij werd warm ontvangen en direct na het tekenen van zijn contract ging hij lunchen met zijn collega’s.

Eigen ding, maar toch samen

De eerste weken was hij vooral aan het aftasten en veel aan het inlezen in projecten. "Wat ik heel leuk vind aan OLCO is dat je de ruimte krijgt om jezelf te verdiepen in de stukken. Het is hard werken, maar je werkt met hele leuke collega's. Je kunt naast het harde werken ook plezier maken. Dat is gewoon heel belangrijk." Vanaf de eerste dag word je bij OLCO aan projecten gekoppeld en kan je meelopen met een senior binnen het bedrijf. Naast deze begeleiding zijn de rest van de collega’s nooit te beroerd om te helpen. Iedereen is op de hoogte van elkaars projecten.

"Je werkt hier heel prettig samen met je collega’s. Iedereen heeft zijn eigen ding maar je werkt ook echt met een team aan een groter doel. Er zijn geen eilandjes, terwijl je dat eigenlijk wel zou denken omdat iedereen zijn eigen projecten heeft. Toch weet iedereen van elkaar waar ze mee bezig zijn", aldus Bas.

Persoonlijk ontwikkelplan

Hoe de komende tijd er voor Bas uit gaat zien? Dat wordt bepaald middels een persoonlijk ontwikkelplan. Dit plan wordt samen met een collega opgesteld die al een lange tijd werkzaam is bij OLCO. Hierin worden kortetermijndoelen opgesteld, maar ook doelen voor de langere termijn. Hierbij ligt de focus bij waar jouw ambities liggen en wat jij wil bereiken. Op deze manier wordt het plan écht op basis van jouw eigen wensen en ambities samengesteld. Je bepaalt je eigen snelheid en je route.