Werken bij OLCO Het verhaal van Jurriën Iedereen is altijd bereid om elkaar te helpen.

"Door te werken in duo's ontwikkel je sneller."

Jurriën | Projectleider

Drie jaar geleden is Jurriën gestart bij OLCO in de rol van Junior Projectleider. In deze functie sta je tussen de opdrachtgever en aannemer in en managet je het hele bouwproces. Het is daarom van belang dat je bouwkundig onderlegd bent en de capaciteiten bezit voor het aansturen van een team. De afgeronde studie HBO Bouwkunde en master in Beleid, Communicatie en Organisatie sloten daarom goed aan.

Het volledige bouwproces

Op dit moment is Jurriën bezig met de oplevering van een sporthal in Haarlem. Gedurende dit project is hij vanaf de tenderfase tot aan de nazorg betrokken. Daarnaast begeleidt Jurriën een project voor een gemeente die een zwembad en een ijshal onder één dak realiseert. Het leuke aan zijn werk is dat je het project van begin tot eind meemaakt. "Als junior heb je weinig ervaring in de bouw, dan is het goed om alle kanten van de bouw mee te maken. Je ziet bij veel organisaties dat het óf de ontwerp- óf uitvoeringsfase is, maar bij OLCO is dit niet het geval", vertelt Jurriën. Daarnaast werk je vaak aan grote open toegankelijke gebouwen zoals een zwembad, sportcomplex of schaatsbaan. Het project waaraan jij een belangrijke bijdrage hebt geleverd, daar kan je later zelf gebruik van maken.

Nieuwbouw combibad-ijshal De Vliet in Leiden

Nieuwbouw combibad-ijshal De Vliet in Leiden

Iedereen is bereid te helpen

Je werkt niet individueel aan de projecten, maar vaak in duo’s. Als junior is dit erg prettig, omdat je de werkzaamheden sneller onder de knie krijgt. Je leert immers van een senior. Daarnaast heb je veel contact met de rest van de collega’s. Bij OLCO kom je terecht in een hecht team waar iedereen bereid is om elkaar te helpen. Om deze band nog meer te versterken worden er jaarlijkse activiteiten georganiseerd. Afgelopen jaar zijn ze bijvoorbeeld met het hele team naar Spanje geweest. Daarnaast worden er ook activiteiten georganiseerd waarbij iedereens partner welkom is. Het team is hecht omdat je via deze activiteiten elkaar niet alleen leert kennen op de werkvloer maar ook in privé-sferen.