Het verhaal van Thijs

"Je kunt een bijdragen leveren aan hele uitdagende en mooie technische projecten."

Thijs | Projectleider

Thijs is ruim anderhalf geleden via Kracht Recruitment gestart bij OLCO. Tijdens zijn studie was hij werkzaam als taxateur, maar kwam erachter dat dit niet bij hem paste. Nu is hij werkzaam als junior Projectontwikkelaar. Thijs werd aangetrokken tot de mooie projecten waar OLCO aan werkt, evenals de uitdaging die hem stond te wachten. 

Alle neuzen dezelfde kant op

OLCO is een relatief kleine organisatie, waardoor de lijntjes kort zijn. Iedereen is op de hoogte van elkaars werkzaamheden en is bereid om een ander te helpen. De werkethos is hoog en medewerkers kunnen hun werk naar eigen inzicht indelen. Hierdoor kan je in een korte tijd snel leren. 

Over werken bij OLCO vertelt Thijs: “In het begin is het best wel pittig, omdat je je begeeft op veel verschillende vlakken van het bouwproces. Je hoeft nergens specialist in te zijn. Ik hoef bijvoorbeeld niet iets uit te rekenen of een gebouw wel blijft staan, maar ik moet wel de goede vragen kunnen stellen aan degene die daar verantwoordelijk voor is. Daarnaast is het ook een uitdaging om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen. Hoe haak je iedereen aan en zorg je ervoor dat mensen gaan leven voor een project? Naar mate de tijd vordert word je steeds zekerder in wat je doet en gaat het gemakkelijker. Je kunt steeds makkelijker meepraten, advies geven en weet de goede vragen te stellen. Dit proces kan soms wel een jaar duren. Die tijd moet een nieuwe collega zichzelf ook gunnen. Dat is ook iets om bewust van te zijn. Je komt hier, er komen veel dingen op je af en dat kost wel wat tijd voordat je er inrolt en vertrouwen in jezelf krijgt. Als je dan op een gegeven moment merkt dat het lukt, dan geeft dat je wel een flinke boost.’

Juiste technische kennis

Op dit moment is Thijs betrokken bij twee projecten, namelijk een zwembad in Helmond en een innovatiecentra in Maassluis. Het zijn twee afwijkende projecten met verschillende type opdrachtgevers. Naast dat hij regelmatig op kantoor te vinden is, werkt hij thuis én bezoekt hij de bouwplaats. Hij kan deze dagen zelf inplannen, maar wel in overleg met zijn collega’s. Bij OLCO werken ze namelijk in duo’s (en soms met zijn drieën) aan een project. Een junior wordt hierbij gekoppeld aan een senior. ‘’Hierdoor kan een junior direct een bijdrage leveren aan mooie projecten. Ik kan me voorstellen dat je als bouwkundige daarom aan de opleiding begonnen bent’’, aldus Thijs. 

Bij OLCO ben je niet ‘diehard’ bezig met de techniek, maar je moet wel beschikken over de juiste technische kennis. Je moet immers kunnen meepraten met alle belanghebbenden van een project en advies kunnen geven. Het is een uitdagende baan waar je werkt aan mooie projecten. Je werkt samen met gedreven professionals in een hecht team. Er worden veel leuke activiteiten georganiseerd, zowel door de werkgevers als door de medewerkers zelf. 

Entree nieuwe zwembad in Helmond

Entree nieuwe zwembad in Helmond