Werken bij Studio Piet Boon Het verhaal van Olivier Wat heel belangrijk is, is dat we heel gefocust zijn op kwaliteit. Maar tegelijkertijd ook een commercieel bedrijf zijn.

"Je zit hier met mensen die echt bereidt zijn om een extra stap voor elkaar te zetten"

Olivier

Wat is jouw rol binnen de organisatie?
Ik ben nu 7 jaar werkzaam bij Piet Boon en inmiddels actief als Lead Designer. Ik ben verantwoordelijk voor een team van gemiddeld 6 a 7 man. Ik geef richting aan het uiteindelijke ontwerp, de kwaliteitseisen, wensen van de klant etc. Dit alles binnen identiteit van onze studio. Het team werkt op alle niveaus mee. Soms teken ik zelf ook mee, soms is het vooral aansturen. Het gehele esthetische vlak en praktische vlak komt op mijn conto.

Wij maken plannen waarin je kunt leven en zorgen ervoor dat deze functioneel in orde zijn. Dat is naast de esthetiek erg van belang. En daarbij dus ook de handtekening van jouw als klant. Als jij als klant bij ons komt dan willen we dat het huis heel erg kenmerkend is voor jou als persoon. Dus niet dat het een soort generieke omgeving wordt waar er zo veel van zijn.

Het ontwerpteam is betrokken vanaf het eerste moment dat een opdracht binnenkomt. De eerste gesprekken in het ontwerp proces voer ik. Vandaar start het ontwerptraject. Als lead heb je de specifieke focus dat op ieder moment de klant bediend wordt vanuit ontwerp gedachte. Naast mij staat de projectmanager, die is eigenlijk de partner in crime in het sturen op de klantwens, het team en algehele proces.

Alles wat met het ontwerp te maken heeft is mijn verantwoordelijkheid. En alles wat met proces en planning te maken heeft is voor de projectmanager.

Wat is jouw achtergrond?
Ik heb zelf architectuur gestuurd in Delft dus ik kom uit een bouwkundige hoek. Maar er komen bij ons ook mensen van de HKU vandaan. Die geen enkele kennis hebben van bouwkunde. Maar als lead engineer is enige bouwkundige kennis wel benodigd.
Als projectmanager is bouwkundige kennis vanuit het proces weer van belang. Hoe ziet het bouwproces er uit en wat is in welk deel van het proces nodig.

Wat maakt het voor jou heel bijzonder om hier te werken?
Wat heel belangrijk is, is dat we heel gefocust zijn op kwaliteit. Maar tegelijkertijd is het ook een super commercieel bedrijf. Dat maakt het heel interessant. Enerzijds efficiëntie in hoe je de dingen aanpakt, maar altijd de focus op kwaliteit. Dit zie je ook terug in het type klanten waar je komt. Heel divers en allemaal high end. Mensen met een gevoel voor de stijl waar wij voor staan. En je komt op heel veel bijzondere plekken. Japan, Vietnam, Saudi Arabië, VS. Ik ben heel veel met Piet in het buitenland geweest om daar projecten voor te staan.

Je vliegt niet iedere maand heen en weer. Maar als je een groot hotelproject draait dan ben je daar wel 3 a 4 keer per jaar. Maar het ontwerp wordt altijd vanuit de studio gemaakt, daar worden ook veruit de meeste uren gemaakt. We proberen ook altijd zoveel mogelijk onze presentaties aan de klant hier op kantoor te geven. Het is heel verhelderend voor mensen die hier komen om te begrijpen waar we voor staan.

Ook bijzonder is dat het echt als een familiebedrijf voelt. Er werkt niet alleen maar familie maar het heeft wel de sfeer van een familie bedrijf. Je zit hier met mensen die echt bereidt zijn om een extra stap voor elkaar te zetten. Je merkt ook vanuit de directie dat ze gericht zijn om duurzame relaties aan te gaan binnen het bedrijf. Dit zie je in het feit dat er genoeg mensen zijn die er al meer dan 10 jaar werken. En gelukkig ben ik zelf ook nog lang niet uitgeleerd hier.

Vacatures bij Piet Boon