werken bij VAN AKEN Het verhaal van Simone Omdat de teams waarin je werkt altijd wisselen leer je extra veel van elkaar.

"De sfeer onder elkaar is heel prettig en voelt gewoon heel fijn."

Simone

Al 15 jaar lang is Simone Wendel actief bij VAN AKEN. Ze komt oorspronkelijk uit Duitsland en is daar dan ook afgestudeerd. De liefde bracht haar echter naar Eindhoven. Daar zag ze dan ook een vacature van Engineer voorbij komen bij VAN AKEN. Na een goed gesprek besloten ze samen, zonder dat Simone voorkennis had van de Nederlandse regelgeving e.d.,  het avontuur aan te gaan. Inmiddels is Simone een vaste waarde binnen het bedrijf en is ze doorgegroeid tot senior BIM Modelleur.

In het begin was de overgang van Duitsland naar Nederland op technisch gebied nog wel wennen voor haar. “De manier van bouwen is echt anders hier in Nederland, dus dat was voor mij helemaal nieuw. Maar door je opleiding weet je wel waarop je moet letten en waar je informatie kan vinden. En het fijne bij VAN AKEN is dat je heel veel kennis om je heen hebt. Ik kon altijd mensen vragen om hulp.”

Om het inwerktraject te bevorderen zijn er binnen VAN AKEN speciale ‘coaches’ aanwezig. Dit is een vast persoon waar je bij terecht kan met al je vragen. Niet alleen bouwkundig, maar ook als je privé met iets zit. Sinds een jaar heeft Simone deze rol ook gekregen. “Ik begeleid nu zelf 3 modelleurs en zo kan ik mijn opgedane kennis weer doorgeven”.

Wat het werken bij VAN AKEN zo bijzonder maakt volgens Simone is de sfeer onder collega’s Deze is erg prettig en ongedwongen. Zo is het heel laagdrempelig om naar iemand toe te gaan en te vragen om advies. En omdat er veel mensen al voor een langere tijd werken, creëer je ook echt een band.
Daarnaast is de grote diversiteit aan projecten ook een echte pré voor haar. “Je komt van alles tegen. Van woningbouw tot kantoren en van hightech bedrijven zoals ASML tot de Efteling”. Iedereen is ook vrij om zijn voorkeur hierin uit te spreken. Omdat teams altijd wisselen blijf je ook op dat gebied leren van elkaar.  

Om het opdoen van kennis nog verder te stimuleren biedt VAN AKEN ook de mogelijkheid tot het volgen van cursussen en opleidingen. “Als wij ergens interesse in hebben dan kunnen we dit aandragen en wordt er samen naar gekeken of het toegevoegde waarde heeft voor jezelf en voor het bedrijf”. Zo zijn er binnen het bedrijf kennisgroepen waarin verdieping wordt gezocht op het gebied van diverse thema’s. Denk aan brandveiligheid, duurzaamheid en BIM.
“Ik denk dat we nog steeds vol op in ontwikkeling zijn. Je ziet vooral dat BIM enorm snel doorontwikkeld. Ik zie dat wij de mogelijkheid hebben om ons daar nog verder in te specialiseren. Ik zie mezelf hier nog steeds nieuwe kennis in kunnen opdoen.”