Werken bij van Wijnen Zuid Het verhaal van Gwen Al vanaf het eerste moment voelde Van Wijnen als een warm bad voor Gwen.

"Hier is veel mogelijk en je krijgt de ruimte om jezelf te kunnen "

Gwen

Gwen (27 jaar) is sinds een jaar werkzaam als Data Analist voor de Wijkgerichte Aanpak bij Van Wijnen. Naast haar werk is ze ook actief in het Nederlands zitvolleybalteam. Benieuwd naar het verhaal van Gwen? Lees dan hier verder.

Tijdens haar middelbare school kwam Gwen er al snel achter dat ze Bouwkunde wilde studeren. De combinatie van creativiteit en techniek maakte dat ze deze opleiding wilde gaan volgen. Daar heeft ze tot op de dag van vandaag geen moment spijt van gehad. Tijdens haar minor in Melbourne is haar interesse voor duurzaamheid in de bouw aangewakkerd. Nadat ze was afgestudeerd wilde ze zich hier verder mee bezighouden en nog meer in verdiepen.

Helaas verliep de zoektocht naar een baan niet gemakkelijk. Ze werkt namelijk maar 24 uur, drie dagen in de week. Bij veel organisaties werd ze al afgewezen, voor dat ze haar verhaal kon vertellen. Toen ze de vacature ‘Junior Projectmanager Duurzaamheid’ van Kracht Recruitment tegenkwam wist ze dat ze moest solliciteren. De combinatie van duurzaamheid en bouw was hetgeen waar ze naar op zoek was. Al snel kwam ze in gesprek met Bob (Consultant Bouw Kracht Recruitment). Tijdens deze gesprekken kwam Bob met een andere functie die ook zou kunnen passen namelijk:  Data Analist voor de Wijkgerichte Aanpak bij Van Wijnen. ‘’ Ik had geen idee waar hij het over had, want ik had nog nooit gehoord van wijkgerichte aanpak. Dus ik dacht, als hij denkt dat dat bij mij past dan ga ik dat maar proberen. En zodoende ben ik hier terecht gekomen.’’

Al vanaf het eerste moment voelde Van Wijnen als een warm bad voor Gwen. De gesprekken waren erg prettig en ze had het gevoel dat er écht naar haar werd geluisterd. Ze dachten in kansen en niet in beperkingen. Daarnaast dachten ze ook mee hoe haar topsport carrière in combinatie met haar werk kon worden ingericht. Vrij snel daarna werd ze aangenomen en nu voelt ze zich helemaal thuis in haar functie.

In haar functie analyseert ze hoe een wijk verbetert kan worden en wat een wijk nodig heeft. Kunnen er bijvoorbeeld speeltuinen worden vernieuwd of is er behoefte aan meer appartementen voor ouderen? Met een data-tool maakt ze analyses en stelt ze advies op voor corporaties en gemeenten.

Tijdens haar werk heeft ze weinig te maken met externe contacten. Hierdoor kan ze haar energie goed verdelen en haar tijd naar eigen inzicht optimaal indelen. Dat geeft haar veel ruimte om haar werk goed te kunnen doen. Ze is het duurzame aspect van de bouw steeds meer aan het toevoegen binnen haar werkzaamheden. ‘’We willen binnen van Wijnen steeds meer ‘natuurinclusief’ bouwen, dat staat heel hoog in het vaandel. Dus ik ben nu ook aan het kijken naar de tool die we hebben, hoe kan ik die door ontwikkelen om die duurzame kant er ook steeds meer bij in te krijgen. Hoeveel groen zit er nu eigenlijk in een wijk?’’.

Haar andere passie is zitvolleybal. Dit valt goed te combineren met haar werk. Van Wijnen denkt hierin graag mee. Ze krijgt vrij voor al haar toernooien en hoeft daar zelfs geen vakantiedagen voor op te nemen. Doordat ze haar uren en dagen gemakkelijk kan schuiven, kan haar werk gewoon doorgaan.

‘’Ik vind Van Wijnen een hele fijne werkgever, waar heel veel mogelijk is, en je heel erg de ruimte krijgt om jezelf te kunnen ontwikkelen. Waar ze je ook het vertrouwen geven. En daarin de vrijheid krijgt om jezelf te kunnen excelleren.‘’

Wil jij ook werken bij Van Wijnen Zuid? Bob van den Bergh

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Ik kan je helpen met het vinden van je droombaan. Neem contact met mij op om te weten wat ik aan jouw carrière kan toevoegen.

 
Bob van den Bergh
Bob van den Bergh
  • 06 11 86 91 87