Het verhaal van Ruud

"Ik wilde heel graag eens een project alleen draaien!"

Ruud

Ruud is nu al meer dan acht jaar in dienst bij Van Wijnen Zuid. In die tijd heeft hij al aan veel mooie projecten gewerkt. Een greep uit zijn projecten-palmares:

  • de renovatie van het hoofdgebouw van de TU Eindhoven;
  • de nieuwbouw van 39 woningen in Waalwijk;
  • de nieuwbouw van Gebouw S van het Radboud Universitair Medisch Centrum.

Bij elk project horen andere verantwoordelijkheden zegt Ruud. Juist die variatie aan projecten maakt dat het zo leuk is om voor Van Wijnen Zuid te werken!

Je krijgt hier echt de ruimte om je eigen wensen aan te geven. Daar luistert men niet alleen naar, maar men laat mij hier ook invulling aangeven. Een voorbeeld: ik wilde heel graag eens een project alleen draaien. Dit heb ik aangegeven en daarna heb ik ook al snel de kans gekregen om dit te doen. Ik werd daarbij in het diepe gegooid. Waarbij ik overigens wel vragen kon stellen. Die vrijheid, verantwoordelijkheid en de aanwezigheid van helpende collega's zorgen ervoor dat het bij Van Wijnen Zuid een goede leerschool is. Door "gewoon" te doen leer je het allermeeste! Dankzij Van Wijnen heb ik mezelf enorm kunnen ontwikkelen door de kansen die worden geboden. 

Binnen welk onderdeel van Van Wijnen Zuid ik ook werk, altijd is de sfeer goed en voelt het vertrouwd. Dat komt doordat er met enige regelmaat iets informeels geregeld wordt, zoals een vrijdagmiddagborrel. De gesprekken gaan dan ook zeker niet alleen maar over werk. De sfeer is informeel en ook de directeur komt vaak gezellig langs om een praatje te maken. Dat maakt dat de platte organisatiestructuur ook daadwerkelijk plat aanvoelt. Jij als professional kunt bij Van Wijnen Zuid zeggen wat je vindt en daar wordt dan ook echt iets mee gedaan.

De informele sfeer bij de organisatie zorgt niet alleen voor gezellige vrijdagmiddagborrels. Zij zorgt er ook voor dat collega's elkaar op de werkvloer makkelijk weten te vinden. Bijvoorbeeld om kennis met elkaar te delen, tips te geven of hulp aan te bieden waar dat nodig is. Ook gaan we regelmatig bij elkaar kijken op bouwprojecten. Dan geven we elkaar een rondleiding en regelen we wat te eten erbij. Daarmee ben je gezellig met elkaar, je ziet wat van andere projecten en je leert van elkaar. Dat vind ik bijzonder leuk!

Drie dagen per week is Ruud in de bouwkeet te vinden. Dan heb ik veel contact met de uitvoerder(s). We spreken dan veel over de gang van zaken en lopen een rondje over de bouwplaats. Dan wordt je vaak aangesproken door andere collega's en dat geeft een hoop reuring. Persoonlijk vind ik dat wel leuk. De afwisseling tussen projectbezoeken, kantoor en thuiswerken zorgt ervoor dat ik het gevoel van vrijheid krijg. Je kunt dus overal werken, zolang je je verantwoordelijkheid maar neemt en je werk op tijd afkrijgt.

Bij Van Wijnen Zuid is het fijn werken aan mooie projecten in leuke (en soms jonge) teams. Het nieuwe denken staat daarbij centraal en de organisatie richt zich daarbij echt op de toekomst van de bouwsector. Dat betekent ook dat je jezelf in die slibstream mee ontwikkelt. Soms is dat spannend en mis je bijvoorbeeld kennis. Gelukkig is daar bij Van Wijnen ook over nagedacht. Jouw ontwikkeling wordt gestimuleerd want er zijn veel mogelijkheden om cursussen en training te volgen, maar je kunt ook veel leren van je collega's. 

De organisatie denkt daarin pro-actief met je mee. Zien zij bijvoorbeeld dat een bepaalde training of cursus ook voor jou geschikt is? Dan stellen ze dit zelf aan je voor. Maar, Van Wijnen gaat verder dan dat. Denken ze dat je toe bent aan de volgende stap? Dan stelt men dit ook aan je voor. Van Wijnen is namelijk actief bezig om mensen aan te nemen, op te leiden en door te laten groeien tot vakvolwassen werkvoorbereiders of projectleiders. Dit mag ik zelf ervaren! 

Wil jij ook werken bij Van Wijnen Zuid? Bob van den Bergh

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Ik kan je helpen met het vinden van je droombaan. Neem contact met mij op om te weten wat ik aan jouw carrière kan toevoegen.

 
Bob van den Bergh
Bob van den Bergh
  • 06 11 86 91 87