Werken bij Van Wijnen Zuid Het verhaal van Victor Wat ik fijn vind is de vrijheid die ik bij Van Wijnen ervaar. Je kunt echt zelf dingen uitproberen en ontdekken.

"Ze willen iedereen laten werken vanuit hun Kracht!"

Victor

Victor is ruim 3,5 jaar in dienst bij Van Wijnen als Projectontwikkelaar. Daarvoor heb ik gewerkt bij een Ingenieursbureau in de functie van Projectmanager. In die rol heb ik al ervaring opgedaan met het ontwikkelingsvak, maar ik het leek me leuk om nog eerder in het proces betrokken te zijn. Daarom ging ik op zoek naar een actievere en commerciële functie en die vond ik bij Van Wijnen Projectontwikkeling Zuid.

Destijds koos ik voor Van Wijnen omdat ik graag ervaring wilde opdoen in een groot bedrijf, maar ook in een bedrijf waar de werknemers centraal staan. Ook speelde mee dat ik direct een goede klik had met Herman, de directeur. We zaten vanaf het eerste moment op één lijn over de invulling van mijn functie en gaf hij mij het vertrouwen. Wat ik ook fijn vind is de vrijheid die ik bij Van Wijnen ervaar. Je kunt echt zelf dingen uitproberen en ontdekken. Natuurlijk moet je daar op een verantwoordelijke manier mee omgaan. Het fijne daarbij is dat er voldoende ervaren collega's zijn om je te helpen.

In de functie als Projectontwikkelaar ben je bij Van Wijnen de spin in het web. Dit geldt zeker in het voortraject. Als Projectontwikkelaar moet je namelijk heel veel afstemmen met gemeenten, architecten en grondeigenaren. Eigenlijk met alle belanghebbenden in het project. Het vele contact met verschillende mensen maakt het werk interessant. 

Het uitdagendste in mijn werk? Dat je met veel verschillende mensen en lagen te maken krijgt. De ene keer zit je met de directie te praten over een investeringsvoorstel en de andere keer praat je met een omwonende over een erfafscheiding. Die afwisseling vraagt om veelzijdigheid en snel kunnen schakelen. Dat vind ik erg leuk.

Ook als Projectontwikkelaar stimuleert Van Wijnen mij om mezelf te blijven ontwikkelen. We zijn als organisatie aangesloten bij de NEPROM, een brancheorganisatie voor projectontwikkelaars. Via hen worden cursussen aangeboden om het vak van projectontwikkelaar nog beter te verstaan. Ik kan hierbij zelf kiezen of ik een bepaalde cursus wel of niet wil volgen. 

De sfeer binnen Van Wijnen is erg informeel. Ons team is heel divers in allerlei facetten zoals bijvoorbeeld leeftijd. En voor de bouwbranche ook wel uniek: er werken in ons team meer vrouwen dan mannen. Deze diversiteit zorgt ervoor dat er een goede balans is tussen ervaring en frisse blikken. Maar, naast vaste collega's is er ook ruimte voor het begeleiden van stagiaires. Eigenlijk is iedereen welkom bij Van Wijnen.

Die diversiteit in het team zorgt voor een leuke dynamiek en sfeer. Die sfeer is ook belangrijk voor de prestaties van het team. Daarom wordt er tijdens de sollicitatieprocedure ook gelet op of de kandidaat bij het team past. 

Een topteam om in te werken dus, maar dat geldt eigenlijk voor de hele organisatie. Zij denkt echt met je mee. Want zodra je bijvoorbeeld merkt dat een andere functie beter bij je past dan kun je dit bespreekbaar maken en kijkt zij met je mee naar een oplossing. Daar wordt bij Van Wijnen niet moeilijk over gedaan en men heeft de intentie om je te helpen. Om in Kracht-termen te spreken: Ze willen iedereen laten werken vanuit hun Kracht.

Het meest trots ben ik nog wel op mijn eigen ontwikkeling binnen Van Wijnen. Natuurlijk gaat dat nog elke dag door. Ik kwam hier binnen met weinig ervaring in het ontwikkelingsvak en nu hou ik me bezig met hartstikke mooie projecten. Spreekt mijn verhaal je aan en wil jij je ook bezighouden met de ontwikkeling van verschillende projecten? Of spreekt de sfeer en cultuur bij Van Wijnen je erg aan? Neem dan contact met ons op.

Wil jij ook werken bij Van Wijnen Zuid? Bob van den Bergh

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Ik kan je helpen met het vinden van je droombaan. Neem contact met mij op om te weten wat ik aan jouw carrière kan toevoegen.

 
Bob van den Bergh
Bob van den Bergh
  • 06 11 86 91 87