Met pensioen! Het succesverhaal van Hans

"Kijk om je heen en geef niet te snel op"

Hans werkt sinds 2017 via Kracht als Kostendeskundige bij Arcadis. Inmiddels heeft hij zijn pensioenleeftijd bereikt en mag hij stoppen met werken, maar Hans haalt nog steeds veel energie en plezier uit zijn werk. Daarom blijft hij nog een aantal uurtjes in de week werken om zijn expertise in te zetten.

Aardbevingsproject

Hans is richting bouwkosten gerold doordat een vriend een eigen bouwadviesbureau was gestart. Hiervoor heeft Hans een calculatieprogramma geschreven en is hij daarna bij hem in dienst gegaan. In de tussentijd hebben de bouwkosten Hans altijd beziggehouden.

Bij Arcadis houdt Hans zich met name bezig met het aardbevingsproject in Groningen. Het richt zich op de versterkingsoperatie. Bestaande panden worden dan versterkt zodat de mensen in het gebouw veilig naar buiten kunnen wanneer er een aardbeving komt. “Een hele mooie uitdaging omdat het iets helemaal nieuws was”, vertelt Hans.

Uitdagingen

Een van de redenen waarom Hans een aantal jaar geleden voor Arcadis koos was omdat zij zich, als enige in de markt, bezighielden met aardbevingsprojecten. Hij vertelt: “Dit was destijds helemaal nieuw en dat is nergens in Nederland. Zodoende kon ik ook weer heel erg veel nieuwe dingen leren. Het maakt het juist leuk en interessant dat je met nieuwe dingen in aanraking komt en jezelf afvraagt hoe je dit moet oplossen.”

Andere uitdagingen waar Hans over vertelt zijn de deadlines en dat het af en toe hard werken was om je zaakjes voor elkaar te hebben.

Trots

“Ik heb niet één specifiek iets waar ik trots op ben, maar wel op dat ik de dingen voor elkaar heb gekregen die ik wilde. Alle kennis die ik op heb gedaan door alle dingen die ik heb ondernomen is ook wel iets waar ik trots op ben”, vertelt Hans.

Plezier en energie

Als tip voor mensen die aan het begin van hun carrière staan geeft Hans mee: “Kijk vooral om je heen en geef niet te snel op. In het begin zie je alleen de buitenkant. Vaak zitten er in een organisatie hele mooie kernwaardes die je niet direct ziet. Daar kom je met de tijd achter. En verder: ga op zoek naar iets wat écht bij je past en neem niet zomaar genoegen met iets. Je zult daarvoor veel meer plezier en energie uit je werk halen.”

Samenwerking met Kracht

Hans is inmiddels ruim 5 jaar werkzaam geweest via Kracht en vertelt: “Alle communicatie is altijd open en eerlijk geweest”. “Daar ben ik altijd groot voorstander van. Zo weet je wat je aan elkaar hebt en van elkaar kunt verwachten.”

En nu?

Er komt veel tijd vrij voor Hans, maar wat gaat hij met deze tijd doen? “Daar heb ik nog niet helemaal invulling voor, maar ik heb op de achtergrond nog een eigen bedrijfje waar ik af en toe nog is wat doe. Wat ik wel heb vastgelegd is een boottocht naar Noorwegen die vertrekt in mei en terugvaart in september”, vertelt Hans.

 

Jorth Pieterson

Wil jij ook tot je pensioen werken vanuit jouw Kracht? Neem dan contact met mij op!

 
Jorth Pieterson
Jorth Pieterson
  • 06 25 18 72 72