Emiel Kusters "Ik was ontroerd door Wieger's uitnodiging"

Zo’n zeven jaar geleden kwam ik als afstudeer-stagiair, als broekie bij Kracht binnen. Ik begon als eerste echte werknemer van Wieger, op de zolderkamer bij hem thuis. Inmiddels werk ik al twee jaar ergens anders.

Mijn carrière bij Kracht

Zo’n zeven jaar geleden kwam ik als afstudeer-stagiair, als broekie bij Kracht binnen. Ik begon als eerste echte werknemer van Wieger, op de zolderkamer bij hem thuis. Inmiddels werk ik al twee jaar ergens anders. Toen ik het bedrijf verliet werkten er bijna twintig man personeel in een prachtig kantoor op het IPKW in Arnhem. Bij Kracht heb ik van een bijzonder leerzame en leuke periode mogen genieten. Ik heb mezelf zowel persoonlijk als zakelijk ontwikkeld en ik heb vrienden voor het leven gemaakt.

Meer dan alleen collega's

Dat gevoel van vriendschap wordt op meerdere moment gecreëerd en versterkt. Op maandag wordt er bijvoorbeeld geouwehoert over het weekend en op vrijdag vindt er een vrijdagmiddagborrel plaats. Samen sta je bij de voetbaltafel, trotseer je een Strong Viking Run, ga je naar een festival of kom je bij elkaar thuis over de vloer.

Emiel Kusters op snowboard

Filosofie

Dat gevoel van vriendschap ontstaat door de filosofie “vanuit Kracht” en de manier waarop er binnen Kracht met elkaar gewerkt wordt. Communicatie en begeleiding tot in de kern van iemands persoon. De vrijheid om te kunnen veranderen, ontwikkelen, ontplooien. Eerlijke en oprechte feedback ontvangen én mogen geven, zowel positief als negatief. Het kunnen, mogen, durven aanspreken op elkaars gedrag zoals alleen een beste vriend dat zal doen. Kan dat überhaupt negatief zijn? Juist dat creëert waardering voor elkaar.

Zelf ontplooien

De vrijheid om te ontwikkelen, maar ook de verantwoordelijkheid om dat te moeten doen. Om die kans te pakken en om je eigen broek op te houden. De filosofie dat iemand het best tot zijn recht komt, het best presteert, van meest toegevoegde waarde kan zijn voor een bedrijf als die dat doet wat volledig bij zijn persoon past én wanneer kwaliteiten zoveel mogelijk benut worden. Soms een utopie, maar veel vaker een onderschat gegeven. Dat is werken vanuit Kracht en dat is wat ook intern bij Kracht geleefd wordt. Dat betekende voor mij dat ik na 5 jaar van zelfontplooiing beter wist waar ik naar toe wilde groeien en wat ik wilde gaan doen, dat betekende ook dat ik afscheid moest nemen van Kracht en verder moest gaan.

Gezonde zakelijke lunch bij Kracht Recruitment

Samen ondernemen

Vanuit een nieuwe omgeving terugkijkend op de afgelopen vijf jaar merk ik dat ik niet alleen mezelf heb ontdekt. Ik beheers soft-skills en ondernemerschap bovengemiddeld. Niet alleen merk je dat je over alle facetten en in alle lagen van een organisatie meepraat, snapt hoe de lijntjes in een bedrijf lopen en wat de aanpassingen híer voor gevolgen hebben op de andere afdeling dáár. Je merkt vooral dat je communicatief ver gekomen bent. Daar bedoel ik veel meer mee dan leuk kunnen praten. Het gaat over jezelf kunnen overbrengen en presenteren, je in anderen kunnen verplaatsen, anderen begrijpen door goede vragen te stellen, een hoog zelf-reflecterend vermogen hebben, weten hoe je invloed kan uitoefenen om te bereiken wat je voor ogen hebt. Wat nu steeds meer in de managementboeken verschijnt en wat Kracht eigenlijk al altijd doet is voornamelijk richten op soft-skills en competenties. Dit zijn vaardigheden die het meest op alle andere bedrijven en sectoren van toepassing zijn en waar je dus heel je leven profijt van zult hebben.

Sterke band

Doordat je zo intensief samenwerkt, elkaar alles kunt zeggen, Wieger je onderdeel laat zijn van Kracht en je meedenkt met de vooruitgang van het bedrijf, ontstaat er logischerwijs een sterke band en veel wederzijdse waardering.

Tafelvoetbal op kantoor

Super kickstart!

Ik was dan ook ontroerd door Wieger zijn uitnodiging om deel te nemen aan de (jaarlijkse, bij behalen van doelen) skivakantie van Kracht, meer dan een jaar na dato van uitdiensttreding. Die blijk van waardering, die geste, vat eigenlijk al het bovenstaande in één actie of daad samen. Vrienden, veel meer dan collega’s of werkgever en werknemer, dat is écht uit de tijd. Een bedrijf runnen doe je met z’n allen, iets waar Kracht zich van bewust is en iets waar jij als (toekomstige) collega de vruchten van zult plukken. Ik wens je succes bij de kickstart van jouw ontwikkeling, of springplank naar een nieuwe fase in je leven. Ik wens Kracht al het geluk en succes toe.

Wieger Willems

Ook onderdeel worden van ons team? Ook succes behalen met een enthousiast team? Bekijk onze interne vacatures of stuur een open sollicitatie.

 
Wieger Willems
Wieger Willems
  • 06 54 60 47 71