Klaar voor een nieuwe uitdaging?

Vacature werkvoorbereider bouw

Vacatures werkvoorbereider bouw

Wil jij werken als werkvoorbereider en werken aan uitdagende en toonaangevende projecten in de bouw? Beschik jij over een afgeronde HBO opleiding richting Bouwkunde, Technische Bedrijfskunde, een middenkaderfunctionaris bouw (MBO) opleiding of soortgelijk? Of zit je al jaren in het vak? Bij ons vind je de vacature die bij jou past. 

Recruitment in de bouwkunde

Werken in de techniek, dat is het mooiste wat er is als je het aan ons vraagt. Als technisch professional en kandidaat ben je bij ons in goede handen. Bij Kracht werken specialisten in het bemiddelen van technische professionals zoals jij. Onze consultants zijn een expert in jouw vakgebied én in ons vakgebied: recruitment. Dat combineren we met een unieke filosofie: werken vanuit Kracht. We brengen jouw kwaliteiten, interesses en ambities samen. Daarmee verenigen we jouw willen en kunnen in een baan die op jouw lijf geschreven is. 

Ben je jezelf aan het oriënteren op een vervolgstap in je carrière in de bouw? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Lees hieronder hoe jouw route naar werken vanuit Kracht er uit ziet! Wil je meer lezen over onze werkwijze?

Zo ga jij van een goede naar een betere baan!
 • Kennismaken

  Je hebt een goede baan, maar wil een betere. Dit is het moment om de volgende stap te zetten. Onze experts nemen jouw inzending zorgvuldig in behandeling. Binnen enkele dagen weet jij of je jezelf kandidaat van Kracht mag noemen.

  1
 • Intakegesprek

  In een persoonlijk intakegesprek maak je kennis met een consultant van Kracht. Je vertelt over jouw wensen, ambities en dromen. We analyseren wat jij wil en kan en wat jouw mogelijkheden zijn. Daarna komen we samen tot opties.

  2
 • Wij vinden een baan

  Je kunt nu even achteroverleunen. Wij doen het werk voor je, want wij zoeken binnen ons grote netwerk naar carrièremogelijkheden die aansluiten op jouw kwaliteiten, wensen en ambities. We houden nauw contact over de voortgang.

  3
 • Je gaat op gesprek

  Goed nieuws! Je mag op gesprek bij een potentiële nieuwe werkgever. Wij bereiden je voor op het gesprek, helpen je bij het maken van een gefundeerde keuze en adviseren je over arbeidsvoorwaarden en ontwikkelingsmogelijkheden.

  4
 • Aan de slag!

  Gefeliciteerd, nu ga je echt ervaren hoe het is om te werken vanuit Kracht. Je treedt in dienst bij de opdrachtgever of start met een dienstverband via Kracht. Maar daar stopt het niet. We houden contact en blijven sparren over jouw ontwikkeling.

  5

Wat is een werkvoorbereider?

Een werkvoorbereider speelt een cruciale rol in het voortraject van het bouwproces. Een werkvoorbereider maakt het bouwproces vaak in meerdere fasen mee, soms al vanaf de tenderfase en het ontwerp. Hij/zij verzorgt de voorbereiding, bent betrokken bij de uitvoering en soms zelfs in de beheer- en onderhoudsfase. Aan hem/haar de taak om de voorbereiding en coördinatie van het project goed te laten verlopen. Per bedrijf en per bedrijfstype kan de inhoud van de functie verschillen, bijvoorbeeld het type projecten, de grootte van het bedrijf en hoe het bedrijf georganiseerd is. Daarom kom je regelmatig deelfuncties tegen, zoals bijvoorbeeld: werkvoorbereider/calculator of werkvoorbereider/tekenaar.

Wat doet een werkvoorbereider in de bouw?

De werkvoorbereider zorgt tijdens de voorbereidingsfase ervoor dat de uitvoering van het project vlekkeloos kan verlopen. Gedurende het project signaleert hij/zij meer- of minder werk en schakelt tijdens het project bij waar nodig. Het is aan hem/haar de taak om de planning, kosten én de voortgang van het project goed op elkaar af te stemmen. Daarnaast heeft hij/zij vaak ook een controlerende taak. De werkvoorbereider toetst bijvoorbeeld de werktekeningen, houdt de projectadministratie bij en controleert de onderaannemers. Ook wordt het contact onderhouden met de uitvoering op de bouwplaats en communiceert hij/zij met onderaannemers, leveranciers en opdrachtgevers.

 
 
Gratis test Hoe goed ken jij jouw drijfveren?

Deze test geeft je inzicht in jezelf. En dat is belangrijk, want als je je drijfveren kent én meeweegt bij het zetten van de volgende stap in je carrière dan is de kans op succes en werkplezier vele malen groter.

 
Liever direct persoonlijk advies?

Gecertificeerde gedrag en drijfveren consultants staan voor je klaar. Met persoonlijke aandacht voor jou en jouw carrière helpen we je om jouw carrière doelen te behalen.

 
Bouwkunde Alle vacatures

Heb je op deze pagina niet precies de vacature gevonden die je zocht? Klik op de button om alle bouw vacatures te bekijken.