Werken in de bouw

Zzp vacatures bouw

Zzp vacatures bouw

Ben je als zzp'er op zoek naar een nieuwe uitdaging in de bouwsector? Dan ben je bij Kracht Recruitment aan het juiste adres. Dankzij ons uitgebreide netwerk binnen de bouwindustrie bieden wij een breed scala aan zzp-vacatures in de bouw, geschikt voor vakmensen met verschillende achtergronden en niveaus van ervaring. Of je nu gespecialiseerd bent in nieuwbouw, renovatie, of onderhoudswerkzaamheden, wij helpen je graag de volgende stap in je carrière te zetten. Wij brengen je graag in contact met topwerkgevers in de bouw en ontdek projecten die perfect bij jouw vaardigheden en ambities passen.

Waarom kiezen voor zzp werk in de bouw? Zzp in de bouw

Werken als zzp'er in de bouw biedt een unieke kans om aan uiteenlopende en uitdagende projecten te werken, terwijl je geniet van de vrijheid om je eigen werkuren en voorwaarden te bepalen. Het biedt de perfecte balans tussen zelfstandigheid en betrokkenheid bij grootschalige bouwprojecten. Je profiteert van de flexibiliteit om je eigen agenda te beheren, kiest de projecten die je het meest aanspreken en bouwt een netwerk op van waardevolle contacten binnen de industrie.

Lees ook hoe je zzp'er wordt in de bouw

Zo ga jij van een goede naar een betere baan!
 • Kennismaken

  Je hebt een goede baan, maar wil een betere. Dit is het moment om de volgende stap te zetten. Onze experts nemen jouw inzending zorgvuldig in behandeling. Binnen enkele dagen weet jij of je jezelf kandidaat van Kracht mag noemen.

  1
 • Intakegesprek

  In een persoonlijk intakegesprek maak je kennis met een consultant van Kracht. Je vertelt over jouw wensen, ambities en dromen. We analyseren wat jij wil en kan en wat jouw mogelijkheden zijn. Daarna komen we samen tot opties.

  2
 • Wij vinden een baan

  Je kunt nu even achteroverleunen. Wij doen het werk voor je, want wij zoeken binnen ons grote netwerk naar carrièremogelijkheden die aansluiten op jouw kwaliteiten, wensen en ambities. We houden nauw contact over de voortgang.

  3
 • Je gaat op gesprek

  Goed nieuws! Je mag op gesprek bij een potentiële nieuwe werkgever. Wij bereiden je voor op het gesprek, helpen je bij het maken van een gefundeerde keuze en adviseren je over arbeidsvoorwaarden en ontwikkelingsmogelijkheden.

  4
 • Aan de slag!

  Gefeliciteerd, nu ga je echt ervaren hoe het is om te werken vanuit Kracht. Je treedt in dienst bij de opdrachtgever of start met een dienstverband via Kracht. Maar daar stopt het niet. We houden contact en blijven sparren over jouw ontwikkeling.

  5
 
Niet de zzp vacature gevonden die je zocht? Neem contact met ons op

Ben je op zoek naar die ene passende zzp vacature in de bouw voor en ben je benieuwd wat Kracht hierin voor jou kan betekenen? Kracht Recruitment is jouw partner in de bouw. Wij helpen je graag met het zoeken én vinden van jouw nieuwe baan! Laat ons je vertellen hoe wij dit doen. 

Voordelen van zzp in de bouw

 • Flexibiliteit: als zzp'er bepaal je zelf je werktijden en de projecten waarop je werkt.
 • Variatie: werk aan diverse projecten en breid je vaardigheden en ervaring uit.
 • Netwerken: bouw een breed netwerk op binnen de bouwsector.
 • Controle over inkomen: potentieel voor een hoger inkomen gebaseerd op ervaring en specialisatie.

Lees meer over alle voor- en nadelen van zpp'ers in de bouw.

Nadelen van zzp in de bouw

 • Onzekerheid: werkzekerheid kan fluctueren afhankelijk van de marktvraag.
 • Administratie: zelf verantwoordelijk voor belastingen, verzekeringen en andere administratieve taken.
 • Geen secundaire arbeidsvoorwaarden: Zoals betaalde vakantiedagen of pensioenopbouw.
Werken in de bouw Hoe bepaal je jouw uurtarief als zzp'er in de bouw?

Het bepalen van je uurtarief als zzp'er in de bouw is cruciaal voor je succes en financiële welzijn. Bij het bepalen van jouw uurtarief raden we je aan de volgende factoren te overwegen:

 • Ervaring & specialisatie: meer ervaring en gespecialiseerde vaardigheden kunnen een hoger tarief rechtvaardigen;
 • Marktvraag: hoge vraag naar jouw vaardigheden kan leiden tot een hoger tarief;
 • Kosten: neem je bedrijfskosten, zoals gereedschap, vervoer, en verzekeringen, in overweging;
 • Concurrentie: onderzoek de tarieven van andere zelfstandigen met vergelijkbare vaardigheden en ervaring.

Door rekening te houden met deze factoren, kun je een competitief en eerlijk uurtarief vaststellen dat jouw expertise en de marktwaarde weerspiegelt. Daarnaast is het altijd goed om met de opdrachtgever te onderhandelen over specifieke voorwaarden. Benieuwd wat je zou verdienen in dienstverband? Doe dan onze salarischeck

Met de juiste strategie en ondersteuning kun je als zelfstandige zonder personeel in de bouwsector goed verdienen, genieten van de vrijheid en flexibiliteit die het biedt, en succesvolle en projecten realiseren.

Wat doe je als zzp'er in de bouw?

Als zzp'er in de bouwsector ben je een zelfstandig vakman of vakvrouw die zijn of haar diensten op projectbasis aanbiedt. Je kan werkzaam zijn in verschillende disciplines binnen de bouw, variërend van timmerwerk, metselwerk, stucwerk, tot gespecialiseerde taken zoals elektrische installaties of loodgieterswerk. Het takenpakket kan zowel de uitvoering van specifieke bouwactiviteiten omvatten als de coördinatie van projecten of het leveren van consultancydiensten. 

Afhankelijk van de expertise, kan je als zelfstandige zonder personeel verantwoordelijk zijn voor het gehele bouwproces van een project, van de initiatie tot de afronding, waarbij hij of zij zorgt voor kwaliteit, veiligheid en efficiëntie. Jij biedt niet alleen vakmanschap, maar draagt ook zorg voor de planning, inkoop van materialen, en communicatie met opdrachtgevers en andere betrokken partijen. Dankzij flexibiliteit en gespecialiseerde vaardigheden zijn zelfstandigen in de bouw een onmisbare kracht voor het realiseren van diverse en succesvolle bouwprojecten.

Hoe vind je werk als zzp'er in de bouw?

Het vinden van werk als zzp'er in de bouw vereist proactiviteit en het effectief inzetten van je netwerk. Een van de meest effectieve methoden is je aan te sluiten bij een gespecialiseerd bemiddelingsbureau zoals Kracht Recruitment, dat bekend staat om zijn uitgebreide netwerk binnen de bouwsector. Wij zijn als een brug tussen zelfstandige professionals en vooraanstaande bedrijven in de bouw, waardoor je toegang krijgt tot een breed scala aan projecten die aansluiten bij jouw vaardigheden en ambities. Door samen te werken met een organisatie die jouw belangen begrijpt en prioriteert, vergroot je je kansen op het vinden van uitdagend en lonend werk. 

Naast het inschakelen van een bemiddelingsbureau, is het belangrijk om je eigen netwerk te onderhouden en te groeien, actief te blijven op sociale media en vakgerelateerde platforms en je portfolio en online aanwezigheid te optimaliseren. Samen met de ondersteuning van Kracht Recruitment kan deze aanpak je helpen om consistent en succesvol projecten te vinden als zzp'er in de bouwsector.

Toch niet helemaal wat je zoekt? Neem dan eens een kijkje bij onze andere vacatures in de vacatures bouw of vacatures bouwkunde.

 
ZZP'er in de bouw Alle vacatures

Als ZZP'er op zoek naar werk in de bouw? Door onze jarenlange ervaring in de bouwsector hebben wij een uitgebreid netwerk. Zo hebben wij altijd diverse projecten waar jij als ZZP'er aan de slag kan. Of je nu een Uitvoerder, Werkvoorbereider, Projectleider of een andere vakman in de bouw bent, wij helpen je graag! Maak kennis met ons en wij gaan op zoek naar een opdracht als ZZP'er in de bouw die bij jou past.