"’Elk project heeft zijn charme en zijn eigen interessante dingetjes’"

Wessel

Wessel Bruins is anderhalf jaar geleden na zijn studie gestart bij GOLDBECK Nederland in de rol van Designcoödinator. Hij is verantwoordelijk voor een deel werkvoorbereiding, coördinering van het tekentraject en een deel BIM. “Eigenlijk alles wat we samenvatten in de engineersplanning pak ik op’’, aldus Wessel. De functie bestond nog niet toen hij hier startte, maar gaandeweg is deze vormgegeven met behulp van de wensen en ambities van Wessel.  

Toen Wessel kwam werken bij GOLDBECK was het nog geen grote club. In een korte tijd leerde hij iedereen kennen en voelde zich als snel thuis. Naast de medewerkers van GOLDBECK Nederland, heeft hij ook veel contact met de collega’s van de engineeringsafdeling in Duitsland. Ook dit contact verliep gelijk gemakkelijk. Echter, Duitsland heeft wel een andere werkwijze dan de Nederlandse vestiging. Dit was in het begin nog even wennen, maar op dit moment gaat het erg goed. Mede dankzij de Duitse lessen die worden aangeboden door GOLDBECK Nederland, verloopt de communicatie goed. De werknemers uit Nederland kunnen erg veel leren van hun collega’s in Duitsland, maar dit is andersom ook het geval. Zo loopt Nederland voor op het gebied van 3D tekenen.

Wessel GOLDBECK

Wessel heeft veel contact met zijn collega's in Duitsland. Naast de professionele band, wordt er ook veel gedeeld over het privéleven. Je kan altijd hulp vragen en iedereen is altijd wel in voor een geintje. Voor je het weet vliegt er een geplaatste opmerking om de oren. De sfeer is erg goed en de vrijdagmiddagborrel wordt graag bezocht. Wessel zegt hierover het volgende: “Ik denk dat de meeste mensen het wel belangrijk vinden dat je wel een team bent en dat je ook die teamfeeling hebt. Je doet het wel samen.” 

Wessel werkt fulltime op kantoor, maar probeert eens in de zoveel tijd langs een project te gaan. Op deze manier krijgt hij veel mee van wat er gebeurt op de bouwplaats: wat gaat er goed en waar kunnen we ervan leren? ‘’Elk project heeft zijn charme en zijn eigen interessante dingetjes’’, aldus Wessel. Het is volgens hem erg belangrijk om de projecten in het ‘echt’ te zien.  

Kantoor GOLDBECK

Bij GOLDBECK zit het engineertingstraject erg kort op de uitvoering. Hierdoor ligt de druk soms erg hoog en het is belangrijk dat je de planning op tijd haalt.’’ Dit soort puzzels vond ik op het begin heel lastig, maar vind ik nu juist heel leuk om te doen. Het is nooit hetzelfde, hetgeen wat je daarvoor hebt getackeld, neem je mee naar het volgende project’’, aldus Wessel.  
 
Volgens Wessel kan je bij GOLDBECK jouw ambities najagen en is het een mooie uitdaging. ‘’ Dat zie je wel aan mij. Eigenlijk bestond mijn functie nog niet en nu zit ik alleen maar in een stijgende lijn in wat ik wil met mijn ambities en die ga ik ook wel achterna’, geeft hij aan. Wessel krijgt namelijk de kans om zijn eigen afdeling op te richten. Keer op keer kan hij zichzelf blijven uitdagen. Er wordt echt naar je geluisterd en je krijgt de kans om je heel snel te ontwikkelen, maar wel op je eigen tempo.  

Werken bij GOLDBECK Nederland Jouw volgende stap?