Het verhaal van Joop en Richard

"De begeleiding van Kracht was een wereld van verschil met wat je van andere recruiters op LinkedIn krijgt."

Joop & Richard

Dit verhaal kent niet één, maar zelfs twee succesverhalen in één. Nick, Consultant Bouw & Projectontwikkeling, wist het namelijk voor elkaar te krijgen om twee professionals op de juiste plek in de bouw te krijgen, bij hetzelfde bedrijf. De een omdat de uitdaging na 16 jaar bij zijn vorige werkgever toch wel verdwenen was en de ander, omdat hij na een uitstapje zijn weg in de bouw terug wilde vinden. Waar het verhaal van hun succes begint, lees je hier.

Een sprong in het diepe

Een jaar geleden is Joop Molendijk gestart als Projectleider bij G&P Afbouw, een specialistische partij in de droge afbouw. Samen werken zij met toonaangevende aannemers om kwalitatief goede projecten te kunnen realiseren in heel Nederland. Joop begon als monteur, klom op tot voorman en groeide uiteindelijk door naar Projectleider op de vertrouwde plek waar hij voor G&P Afbouw 16 jaar heeft gewerkt.

Na jarenlang bij dezelfde werkgever te hebben gewerkt en te zijn opgegroeid, zoals Joop het zelf zegt, besloot hij een sprong in het diepe te wagen door op het LinkedIn bericht van Nick in te gaan. Of die carrièrestap zonder enige twijfel ging? Zeker niet. Maar het was een berichtje op het juiste moment en een duwtje van Nick in de goede richting. Joop merkte namelijk dat hij toe was aan een nieuwe uitdaging op een nieuwe plek. 

“Ik wilde gewoon heel graag eens een keer in een andere keuken kijken. Andere mensen om mij heen en dezelfde werkzaamheden, maar dan binnen een ander bedrijf. Gewoon weer eens op nul beginnen.”

Het gevoel om op avontuur te gaan en een nieuwe uitdaging aan te gaan kriebelde, maar aan de andere kant ook spanning om na 16 jaar op een vertrouwde plek een overstap te maken. Niet gek natuurlijk dat dit iets is wat je tegenhoudt. Nick bood zijn helpende hand, Joop volgde toch zijn intuïtie en er opende nieuwe deuren.  

Terug van weggeweest

Voor Richard Uitzinger verliep zijn carrière net iets anders. Hij startte een eigen stukadoorsbedrijf, stapte zelfs tijdelijk uit de bouw voor een andere uitdaging en vond uiteindelijk via Nick een maand geleden zijn plek weer terug in de bouw. Wat de reden voor Richard was om uit de bouw te stappen? Simpelweg om aan de hectiek van de bouw te ontsnappen. “Ik wilde een keer een andere richting op dan de bouw. Dus ik dacht misschien is het wel leuk om uit de hectiek van de bouw te gaan, maar na een jaar een andere uitdaging te hebben gehad, was ik er wel achter dat ik weer echt terug de bouw in wilde.” 

De drang om terug te keren naar de bouwsector nam toe, maar waar begin je zo’n zoektocht? Via Nick vond Richard zijn weg terug in de hectiek van de bouw bij G&P Afbouw. Voor Richard was het van belang om op zoek te gaan naar een uitdagende functie, bij een middelgroot bedrijf waar een opendeurenbeleid centraal staat. “Ik heb in het verleden bij een klein bedrijf gewerkt, bij een groot bedrijf en ik wilde nu gewoon eens bij een middelgroot bedrijf werken, met een vaste klantenkring die voor ons kiezen vanwege de hoge kwaliteitsstandaard.” 

Nick wist Richard te begeleiden bij hetgeen waar hij naar zocht. Nick en Richard kenden elkaar al langer en daarom wist Richard dat hij aan Nick een goede had. “Nick heeft mij al een keer eerder geholpen aan een baan en bij mijn vorige werkgever heb ik zelf ook mensen aangenomen via Nick.“

Toen er sprake was van een overstap voor Richard was het echter voor hem wel een beetje lastig om Nick een rol te laten spelen. Richard had namelijk al een afspraak met een andere recruiter. Nick onderscheidde zich door zijn persoonlijke benadering waardoor hij uiteindelijk het begin van het succes van Richard zijn nieuwe uitdaging was. “Ik kreeg het gevoel dat de andere recruiters echt bezig waren met alleen maar pushen. Die kwamen met 6 vacatures waarvan niks op mij sloeg. Nick die heeft gezegd, ik ga een weekje voor je aan de slag en belde me na een week met de mededeling dat hij het ideale bedrijf voor mij had.” Vertelt Richard. Dit bleek G&P Afbouw te zijn. Het gesprek voor Richard was al geregeld. De eerste stap terug in de bouw was hiermee gezet.

De Kracht van Nick

De rol van Kracht Recruitment is in deze succesverhalen ook opmerkelijk. Dat zij via een bemiddelaar in de bouw & techniek op de juiste plek in de bouw terecht zouden komen, was niet vanzelfsprekend. Het contact met Nick verraste ze door zijn persoonlijke aanpak. “Je hebt veel recruiters die je willen helpen en voor jou gaan zoeken, maar dan krijg je inderdaad zoals Richard al zei 6 of 7 vacatures waar je niks aan hebt, wat niet in jouw branche is of ze zijn heel opdringerig. Dat is bij Kracht niet. “ Joop vult Richard hierbij aan: “Ik heb met Nick ook die ervaring van wat Richard zegt: het persoonlijke. Het is niet zo dat Nick voor jou gaat zoeken en dat je volgende week werk moet hebben. Het is met een doel en hij zoekt een bedrijf voor je wat bij je past en waar je langer aan de slag kan. “

Waar Nick vooral zijn steentje bij kon dragen in het vinden van een droombaan voor Richard en Joop, is het regelen van de afspraken, het controleren van alles en het nabellen. Zo vertelt Richard: “Het contact met Nick is altijd goed geweest. Hij is heel erg betrokken, want hij appt ‘s avonds, wil na een afspraak weten hoe het is geweest, belt zelf nog even met de anderen die in de afspraak zaten. Dus wat dat betreft is het echt top. “

“Het was een wereld van verschil met wat je van andere recruiters op LinkedIn krijgt.”

Projectleiders op juiste plek

Als Projectleider bij G&P Afbouw zijn Joop en Richard verantwoordelijk voor het succesvol laten verlopen van diverse projecten. Elke dag dragen zij de hectiek van de bouw met zich mee. Ze zorgen ervoor dat projecten financieel gezond zijn, voldoen aan de kwaliteitsnormen en managen elke dag de uitdagingen en verwachtingen van zowel onderaannemers als het hogere management. 

In het werk bij G&P Afbouw genieten ze van de vrijheid en verantwoordelijkheid die ze krijgen bij het uitvoeren van hun projecten. De diversiteit van het werk maakt hun functie het leukste. Zo vertelt Joop: “Elk project heeft zijn eigen charmes en uitdagingen, of het nu gaat om technische complexiteit of visuele aspecten.” 

In de uitdagingen van projecten versterken ze elkaar. Zo vertelt Richard: “Joop komt uit de droge afbouw, dus het wanden plaatsen en werken met systeemplafonds et cetera. Ik kom zelf oorspronkelijk uit de natte afbouw, oftewel het stukadoorswerk. Daarin heb ik eigen bedrijven gehad en ben ik ook Projectleider geweest. Mijn projectbegeleiding loopt wat dat betreft al wat langer, maar Joop zijn techniek kennis is vele malen verder dan dat van mij. Dus daarin zijn wij een mooie aanvulling op elkaar.”

Natuurlijk zijn er ook uitdagingen waarmee ze te maken krijgen tijdens projecten. Soms blijkt de praktische uitvoering van een project heel anders te zijn dan wat er op papier is bedacht. Gelukkig zitten flexibel zijn en oplossingsgericht denken bij Richard en Joop in de aard van het beestje en weten zij ook deze uitdagingen om te zetten in successen. 

Waar Joop warmloopt voor de grote, uitdagende projecten, wordt Richard enthousiast van de hectiek die gepaard gaat met het succesvol halen van de oplevering van projecten. Zo is het een mooi duo dat elkaar versterkt. 

“Joop draait al jaren mee in de afbouwbranche. Richard heeft een bak ervaring als Projectleider. Dat is echt wel iets wat mooi kan zijn voor de toekomst. Wat ook wel voor G&P Afbouw een stabiele factor kan worden.”

Weg naar de toekomst

Hoe Joop en Richard hun toekomstplannen voor zich zien? Beiden hebben ze genoeg ambities om verder te groeien in hun carrière. Wat de toekomst precies gaat brengen, durven ze nog niet te zeggen, maar dat ze voorlopig samen aan hun successen bij G&P Afbouw gaan werken, staat vast. 

Beiden hebben ze hun plek gevonden en kijken uit naar een mooie toekomst in de bouwsector. En zoals Joop zegt: “Je bent nooit te oud om te leren.”

Ook een Krachtig succesverhaal worden? Nick Hoevenaars

Een carrièreswitch maken maar niet weten waar je moet beginnen of je eerste baan binnen de bouw vinden? Kom in contact met Kracht. Je vertelt over jouw wensen, ambities en dromen. We analyseren wat jij wil en kan en wat jouw mogelijkheden zijn. Daarna komen we samen tot de beste carrièrekansen voor jou. Word jij ook kandidaat van Kracht?

 
Nick Hoevenaars
Nick Hoevenaars
  • 06 15 02 18 99