Het verhaal van Wieger De kracht van een vriendenteam

Lees hier hoe Wieger een succes heeft gemaakt van Kracht

De kracht van een vriendenteam

Alweer bijna 11 jaar geleden startte Wieger vanaf zijn zolderkamer met Kracht Recruitment. Het was midden in de kredietcrisis en het ondernemersklimaat was toen stukken minder gunstig dan nu. Hij heeft de eerste 3,5 jaar elke dag helemaal alleen en op eigen kracht het maximale uit zichzelf moeten halen. Zijn ambities waren groot en Kracht was klein. Nu, ruim 10 jaar later, heeft Kracht mooie stappen gemaakt. Dit succes heeft zelfs tot een onvergetelijke reis naar Lapland geleid. Maar hoe zijn deze successen tot stand gekomen?

Team Kracht Lapland

Beste beslissing in de historie

De beste beslissing in de historie van Kracht maakte hij na 3,5 jaar. “Ik stapte af van mijn doel om ervaren consultants aan mij te binden en ging op zoek naar jonge startende hbo’ers.” Vanaf dat moment ging het hard. Kracht Recruitment begon razend snel te groeien.

Groei van de mens

De groei van een onderneming is leuk om mee te maken, maar het meeste plezier haalde hij uit het versnellen van de ontwikkeling van zijn collega’s. “In de slibstream van hun groei groeide Kracht mee. Bovendien creëerden wij samen een zeer dynamische, snelle en vriendschappelijke bedrijfscultuur die er toe leidde dat ik elke dag fluitend naar mijn werk ging.”

Ontwikkel je cultuur

Geïnspireerd door deze cultuur heeft Wieger ervoor gekozen om cultuurontwikkeling zeer hoog op de agenda te zetten. Cultuur is een optelsom van doen en laten en je “doen en laten” vormt je cultuur. “We spreken dagelijks over wat je doet en wat je laat om succesvol te zijn.  En… dit bleek een succesformule te zijn, want Kracht ging nog harder groeien, vertelt hij.”

Bedenk inspirerende doelen

“Na een reis van bijna 11 jaar, het winnen van 4 FD awards op rij en een winning team van 30 top collega’s was de tijd rijp om onszelf te belonen met een reis naar Lapland. Toen ik 11 jaar geleden voor mijzelf begon waren mijn doelen zeer concreet en meetbaar. Maar nooit droomde ik van een vakantie met 30 collega’s.. Ook het leveren van een serieuze bijdrage aan de ontwikkeling en groei van mijn collega’s stond niet in de doelen top 5.”

Maar als hij nu terugkijkt op de hoogtepunten van Kracht, dan staan deze ervaringen zeker in de top 3. Als je samen groeit, samen beleeft, samen wint en samen verliest en daarvan leert, dan schept dat een sterke band! En vriendschap? Ja zeker, maar in ieder geval teamgeest die boeit, bindt en tot mooie nieuwe hoogtepunten zal leiden.

Rendierenboerderij Lapland

Reis naar Lapland

Wieger vertelt dit verhaal met de Kracht 10 jaar reis naar Lapland nog vers in zijn geheugen. “Wat een fantastische ervaring om samen te beleven”, vertelt hij. “De natuur, de frisse kou en alle activiteiten, zoals een huskysafari en een sneeuwscootertocht staan in mijn geheugen gegrift. Ik ben trots als ik denk aan de positieve manier waarop mijn collega’s met elkaar omgaan, elkaar helpen en steunen als dat nodig is. Deze groep geeft mij enorm veel vertrouwen in de toekomst van Kracht.”

Word jij ook deel van ons winning team?

Wie deel uit wil maken van ons winning team en gelooft in werken vanuit Kracht, is van harte welkom voor een bakkie koffie. Je kunt hieronder alvast een kijkje nemen naar een drietal interne vacatures. Bekijk het gehele aanbod hier!