Trainingen

De kracht van onze soft skills-trainingen

Natuurlijk, voor technici zijn en blijven de technische vaardigheden altijd van belang. Zonder hard skills zoals risico's analyseren en technische problemen oplossen, planningen of kostenberekeningen maken, technisch ontwerpen en modelleren alleen red je het niet. Nu niet, nooit niet. Maar om een project op tijd, binnen budget en kwalitatief goed af te ronden is tegenwoordig meer nodig. Véél meer.

Onze interactieve soft skills-trainingen, met onder meer rollenspellen, geven jou de vaardigheden om beter te communiceren en samen te werken, om projecten succesvoller af te ronden en klanten meer tevreden te stellen. En dus uiteindelijk beter werk te verrichten. Of het nu gaat om starters of ervaren projectmanagers: met onze soft skills-trainingen stomen we jou klaar voor de toekomst.

Het verschil maken

Dit is overigens niet alleen óns punt. Het wordt ook breed gedeeld door wetenschappers en vakgenote, bijvoorbeeld uit recent onderzoek van de UvA. Hieruit blijkt dat vrijwel alle werkgevers in de techniek soft skills net zo belangrijk vinden als hard skills. Simpelweg omdat soft skills het verschil kunnen maken.

Skills gap

De technische opleidingen in Nederland investeren enorm in het ontwikkelen van de hard skills. Bij de soft skills – persoonlijke vaardigheden zoals samenwerken en communiceren – is echter nog een wereld te winnen. Het belang en de behoeftes zijn groot, de beheersing blijft achter. Zie daar de zogenoemde skills gap. Studies en werkgevers zijn eensgezind: de enige manier om deze skills gap te dichten is door aanvullende training en coaching.

Communicatie, samenwerking, leiderschap. In onze ogen zijn dat dé soft skills die hedendaagse technici nodig hebben. Het is dan ook niet voor niets dat we juist in die categorieën verschillende relevante trainingen aanbieden via Kracht Training. Trainingen die volledig zijn gericht op het versterken van de persoonlijke competenties van iedere technici.

 
Interesse gewekt?

Neem dan contact met ons op voor meer informatie