Soft skill traineeship

Newton

Newton

Isaac Newton was een van de grootste wetenschappers en techneuten uit de geschiedenis. Hij was ook een uitstekende communicator en was in staat om zijn complexe ideeën op een begrijpelijke manier over te brengen aan anderen. Hij stond er onder andere om bekend ideeën uit te wisselen met collega’s en feedback te vragen op zijn eigen werk, wat een enorme bijdrage heeft geleverd aan zijn baanbrekende onderzoeken. Later richtte hij de Royal Society op, een genootschap dat technici in staat stelt te verenigen en kennis te delen. Newton wist als geen ander: samen bereik je meer dan allen. Én met soft skills heb jíj het juiste gereedschap om uitvinding, project of taak tot een succes te maken!

Het eerste soft skill traineeship voor technici

Kracht Recruitment ontwikkelde het eerste soft-skill traineeship voor technici van Nederland. Door technologische ontwikkelingen, ICT ontwikkelingen en procesinnovaties wordt er van de soft-skills van technici steeds meer verwacht. Kortom: soft skills maken het verschil. Daarom beidt Kracht technici de kans om gedurende drie jaar afwisselende ervaring op te doen en het soft skill traineeship te doorlopen. De opdrachtgever leert jou de technische kennis en hard skills. Kracht verzorgt het drie jaar durende soft-skill traineeship. Met de aangeleerde soft-skills en opgedane werkervaring word jij klaargestoomd voor een functie die precies aansluit bij wat jij wil en kan. Want ‘werken vanuit Kracht’ is een optelsom van willen & kunnen.

Van technici wordt tegenwoordig steeds meer verwacht. Als we kijken naar ICT-ontwikkelingen, innovatieve contractvormen en innovaties in het proces doen we steeds vaker een beroep op de soft skills van technici. Oftewel: werkgevers willen de techneut 2.0. Onze opdrachtgevers slaan zelf een brug tussen theoretische opleidingskennis en de broodnodige praktische kennis en focussen daarin vooral op hard skills van techneuten. Soft skills krijgen daarin vaak te weinig aandacht. In dat gat springt Kracht met het eerste soft skill traineeship van Nederland.

Wat houdt het in?

Het soft-skill traineeship is gericht op de ontwikkeling van ambitieuze technici met 0 tot 3 jaar ervaring en hbo of wo werk- en denkniveau. Zij worden klaargestoomd voor belangrijke posities in jouw organisatie.

Na een intensieve selectieprocedure wordt aan de hand van gesprekken en een gedrag- en drijfverenanalyse een op maat gemaakt soft skill traineeship ontwikkeld. Hierbij wordt rekening gehouden met de Kracht en gewenste carrièrerichting van de kandidaat.

Op basis van deze criteria worden opdrachtgevers benaderd en worden afspraken gemaakt ten aanzien van de inhoud van het werk, het traineeship en de contracten.

Het traineeship

We bieden een traineeship aan dat maximaal drie jaar duurt. Tijdens deze periode is de trainee in dienst bij Kracht en voert hij/zij werkzaamheden uit bij jouw bedrijf. Na deze periode kan de trainee direct in dienst treden. Vanuit ‘Kracht Training’ wordt de trainee op soft skills getraind. Tijdens het traineeship wordt de Newton trainee begeleid en ondersteund door een coach. De basis van de trainingen bestaat uit drie pijlers: communicatie, samenwerken en leiderschap. De trainee krijgt het volgende trainingsprogramma aangeboden:

Trainingsaanbod

 • Edison Programma
  Communicatie

  Edison Programma

  • Leer informatie, gevoelens en ideeen effectief overbrengen;

  • Zet zowel verbale en non-verbale communicatie in;

  • Gebruik verschillende communicatiestijlen om aansluiting te vinden.

 • Lorentz Programma
  Samenwerken

  Lorentz Programma

  • Leer actief bijdragen aan gezamenlijke doelen;

  • Leer de kenmerken, kwaliteiten en valkuilen van jezelf en collega's kennen;

  • Leer optimaal, efficiënt en effectief samenwerken.

 • Archimedes Programma
  Leiderschap

  Archimedes Programma

  • Leer persoonlijke en bedrijfsdoelen formuleren;

  • Leer jezelf en anderen aansturen;

  • Ontwikkel een cultuur van leren, ontwikkelen en winnen.

Teaching is learning twice

De trainingen zijn niet alleen van belang voor de trainee zelf, maar ook voor jouw organisatie. We leren hun de soft skills door te vertalen naar collega’s zodat uw hele organisatie daardoor beter wordt.

De Newton trainee

Onze trainees staan aan het begin van hun carrière en willen zichzelf graag ontwikkelen. Ze zijn bereid om alle kansen die hun ontwikkeling kunnen bevorderen en versnellen aan te grijpen. Ze willen zich onderscheiden en willen niet alleen een bijdrage leveren aan hun eigen ontwikkeling, maar ook aan de organisatie en de branche waarvoor ze werken.

Het doel van het traineeship is om de kandidaat het gereedschap te geven die essentieel is in een moderne technische omgeving. De inhoud van de deze functie kan variëren van leidinggeven tot projectmanagement, adviseurschap of technisch specialisme. De exacte rol wordt gedurende het 3 jaar durende traineeship bepaald op basis van dat wat de trainee wil en kan. Wij geloven dat de optelsom van willen en kunnen leidt tot werken vanuit Kracht. Bovendien maken sociaalvaardige medewerkers tegenwoordig écht het verschil.

Is jouw organisatie er klaar voor?

Wil jij jouw organisatie versterken met één of meerdere trainees? Neem dan contact op met een van onze trainers.