Communicatie

Verbeteren van communicatie

Communicatie in de techniek is een cruciaal onderdeel van het werk. Technici moeten constant informatie uitwisselen met collega's, leidinggevenden, klanten en andere belanghebbenden. Het belang van goede communicatie kan niet genoeg benadrukt worden. Wel kan het een uitdaging zijn voor technici om effectief te communiceren vanwege de specifieke technische aard van hun werk en de vaak complexe informatie die ze moeten delen.

Aanpassen van communicatie

Onze communicatietrainingen zijn ontworpen om technici te helpen effectief te communiceren met verschillende belanghebbenden binnen en buiten hun organisatie. Onze trainingen richten zich specifiek op het verbeteren van soft skills, zoals spreken en luisteren, door het aanleren van verschillende gesprekstechnieken. Evenals het begrijpen van verschillende communicatiestijlen en het aanpassen van de communicatie aan de situatie.

De probleemstelling is dat technici vaak moeite hebben met effectief communiceren vanwege de technische aard van hun werk en de complexe informatie die ze moeten delen. Dit kan leiden tot verwarring, misverstanden, fouten en inefficiëntie. Bovendien kan slechte communicatie leiden tot verminderde productiviteit en uiteindelijk zelfs klantverlies.

Het belang van communicatief vaardig zijn

De voordelen van onze oplossing zijn duidelijk. Technici die onze communicatietrainingen hebben gevolgd, zijn beter in staat om effectief te communiceren met verschillende belanghebbenden binnen en buiten hun organisatie. Dit leidt tot minder verwarring, misverstanden en fouten, evenals een verbeterde productiviteit en klanttevredenheid. Bovendien kunnen technici die beter communiceren, beter samenwerken en dragen daarmee bij aan een positieve werkcultuur.

Op maat gemaakte trainingen

Als je geïnteresseerd bent in het verbeteren van de communicatie binnen jouw technische bedrijf, neem dan contact met ons op om te zien hoe onze communicatietrainingen kunnen helpen. Wij bieden op maat gemaakte trainingen die specifiek zijn afgestemd op de behoeften van uw organisatie. Verbeter de communicatievaardigheden en investeer in de toekomst van jouw bedrijf.

 • Effectief communiceren
  Communicatieniveau 1

  Effectief communiceren

  • Bewustwording van je eigen stijl;

  • Verbaal & non-verbaal communiceren;

  • Leer luisteren, samenvatten & doorvragen.

 • Pitchen
  Communicatieniveau 2

  Pitchen

  • Effectief & overtuigend overbrengen van een idee;

  • Leg de basis voor een sterke relatie.

 • Omgaan met weerstand
  Communicatieniveau 3

  Omgaan met weerstand

  • Leer weerstand herkennen;

  • Pas je boodschap aan op de behoefte.

 
Interesse gewekt?

Neem dan contact met ons op voor meer informatie