"Je mag fouten maken, fouten maken is menselijk."

Thimo

Stel jezelf even voor en wat is rol binnen conStabiel?

Ik ben Thimo van Haeren en ik ben hier in 2019 begonnen als 3de-jaars stagiair bouwkunde. Na een half jaar hebben ze me hier een nulurencontract aangeboden en sindsdien ben ik eigenlijk blijven plakken. Naast school heb ik hier altijd nog een paar uurtjes gewerkt en uiteindelijk heb ik een baan aangeboden gekregen als modelleur, zowel bouwkundig als constructief. Dat is één van de redenen dat ik hier binnen ben gerold. Maurice, mede-eigenaar van conStabiel, heeft meteen vanaf het begin gezegd: “Jij bent niet iemand die zich gaat specialiseren. Jij wil de breedte op.” En dat is ook nog steeds zo. Ik vind de afwisseling tussen het constructieve en het bouwkundige erg interessant.

Wat vind je daar leuk aan?

Je ziet echt iets opgebouwd worden. In deze tijd zie je heel mooi een 3D-model ontstaan van een daadwerkelijk te bouwen gebouw. Naast het modelleren, scan ik ook nog. We scannen gebouwen 3D in. Met deze data stellen we een pointcloud op. Dit zorgt er ook voor dat ik af en toe daadwerkelijk op een bouwproject te vinden ben. Deze afwisseling is erg fijn.

Waar denk je jezelf nog naar toe te kunnen ontwikkelen?

Ik ben begonnen als iemand die het wel leuk vond om in Revit te modelleren. Nu ben ik gegroeid naar nu iemand die de mensen opleid. Ik ben begeleider van het modelleren voor stagiaires en starters. Ik heb dus ondertussen wel het programma door. En ik hoop in de toekomst daar nog wat opleidingen voor te doen, om dat niet alleen geleerd te krijgen, maar het ook te beheersen. En die mogelijkheid bieden ze hier ook. We hebben regelmatig interne gesprekken over de toekomst, je bent dan vrij om aan te geven welke kant je jezelf graag in zou verdiepen.

Wat maakt conStabiel zo’n fijn bedrijf om te werken?

Ik ben natuurlijk binnen gekomen als stagiair en meteen opgenomen in de familie, want dat is het wel echt. Vanaf het begin is er een klik aanwezig tussen heel veel collega’s. Ook buiten werktijd spreken we elkaar veel. Het hele plaatje maakt dat ik mijn hier zo op me plek voel. De humor, maar ook het professioneel met elkaar omgaan. Eigenlijk voelt het als een goede mix in alles.

Zeker als je jezelf wil ontwikkelen, is dit de ideale plek. Want dat is wel een ding hier. Ontwikkelen, daar gaat het om. Zowel persoonlijk als professioneel. De projecten worden afgestemd op je huidige niveau via een coderingssysteem en kunnen je uitdagen steeds hoger op de ladder te komen.  Daar werken we met zijn allen aan. Je mag fouten maken, fouten maken is menselijk. Als je het maar oplost door er duidelijk over te communiceren.