Het verhaal van Mark

"Ik ben trots op het teamgevoel dat er bij OLCO heerst."

Mark | Directeur

Met relevante ervaring heeft Mark in 2012 OLCO overgenomen. Mark is opgeleid als architect en heeft daarna de opleidingen vastgoedmanagement en MRE (Master in Real Estate) afgerond. 

In 2012 bestond OLCO uit 8 teamleden en opereerden ze in dezelfde markt als nu, namelijk maatschappelijk vastgoed. Toch is er een naamswijziging geweest naar ‘OLCO maatschappelijk vastgoed’ omdat er onduidelijkheid was over waar de organisatie zich mee bezighield. Sinds de overname is de scheiding tussen de advies- & managementkant en de bouwkant strikter geworden. Ook heeft OLCO gekozen zich te distantiëren van de zorgsector en zich te blijven focussen op sport, onderwijs en publieke gebouwen. 

Groen doen!

OLCO houdt zich bezig met duurzaamheid. “Als wij bij de opdrachtgever aan tafel zitten, proberen we altijd innovatiever te zijn als het gaat om duurzaamheid. We proberen een stapje verder te zijn dan wat er nu speelt. We gaan tot het uiterste en gaan het liefst nog over het grensvlak van wat er mogelijk is qua innovatie en techniek.” Niet voor niets is "Groen doen!" een van de uitgangspunten van OLCO.

Trots

Bij OLCO zijn ze niet met één ding bezig, maar met zo’n 10 tot 15 projecten. “Met een kleine organisatie, van toen naar nu, zijn we wel in staat om meer grote projecten te doen. Dat geeft aan dat we geprofessionaliseerd zijn en efficiënter kunnen werken.” 

“Binnen OLCO hebben we twee takken van sport, zowel advies als ontwikkeling. We onderscheiden ons als adviseur omdat we weten wat de markt inhoudt en we zijn als ontwikkelaar interessant, omdat we beter begrijpen wat onderdeel is van een uitvraag”, vertelt Mark. 

“Ik ben ook trots op het teamgevoel dat er bij OLCO heerst. We bereiken mooie dingen en ik vind het fijn om te merken dat we als team goed functioneren. Dit ontstaat door eerlijk naar elkaar te zijn en waardering naar elkaar uit te spreken. Dat doen we naar mijns inziens wel goed.” Binnen OLCO is het belangrijk dat er hard wordt gewerkt, maar ook tijd is voor elkaar. Er heerst een informele sfeer en de medewerkers vormen samen écht een team.

Toekomstperspectief

OLCO is op dit moment op het gebied van sport één van de top 3 spelers, maar als de toekomst er rooskleurig uitziet, wil zij dat graag worden op het vlak van maatschappelijk vastgoed. “Het is vrij ambitieus, maar niks is onmogelijk. “Wat wel belangrijk is”, vertelt Mark, “is dat het team hiervoor wordt uitgebreid, want op dit moment worden we vaak genoeg benaderd voor projecten, maar kunnen we het qua capaciteit niet aan en je wil natuurlijk nooit ‘nee’ verkopen.” 

Complexiteit zorgt voor ontwikkeling

De grootte van de organisatie maakt dat er bij OLCO erg veel te leren valt en dat je verantwoordelijkheid hebt. Binnen OLCO wordt er veel aandacht besteed aan ontwikkelingsmogelijkheden. Vooral voor junioren is er erg veel mogelijk als je wil doorgroeien.  

Bij OLCO faciliteren ze de ontwikkeling van junioren door nooit iemand alleen te laten werken. Er wordt altijd gewerkt in duo’s. Het bedrijf is relatief gezien wat kleiner, dus je weet precies wat je aan iemand hebt waardoor je snel en makkelijk hulp kunt inschakelen.

“We draaien er niet omheen: de projecten zijn best complex. Er zijn veel dingen waar je rekening mee moet houden, maar dit is juist leerzaam en dit biedt groeipotentie en mogelijkheden met zich mee", vertelt Mark.

Positieve lading tijdens projecten

“De diversiteit in het werk ervaar ik als zeer prettig. De sector waarin wij werkzaam zijn heeft een positieve lading waardoor de projecten vaak ook meer positiviteit met zich meebrengen. Je werkt aan gebouwen die door heel erg veel mensen gebruikt zullen worden. Dit geeft een voldaan gevoel. Daarbij zijn de gebouwen erg complex dus het werk is technisch en procesmatig uitdagend. Ook vind ik de samenwerking met stakeholders erg leuk", vertelt Mark tot slot.