Het verhaal van Lonneke

"De eerste paar maanden toen ik hier werkte dacht ik: Jemig wat heb ik een geluk dat dit mijn werkplek is."

Lonneke

Wat is jouw rol binnen de organisatie?
Ik ben nu 2 jaar designer/interieur designer. Dus echt het ontwerp van a tot z. Op zowel residentiële projecten als grote hospitality projecten en resorts. Op grote projecten werk je altijd aan een bepaald onderdeel binnen een team. Maar residentiële projecten doe ik gewoon zelf van a tot z. Van intake met de klant tot uitwerking, materialisering en ontwerp. Voor hele grote projecten is het niet te doen om als ontwerper alles te bedenken, uit te tekenen en ook nog eens op zoek te moeten naar welk soort materialen daar wel of niet kunnen worden toegepast. Denk er bijvoorbeeld aan dat er soorten termieten kunnen zitten die stof opeten. Daar hebben we dus specialisten voor.

Het eindproduct dat we opleveren en aan de klant overhandigen is een compleet ontwerpboek en bijbehorende presentatie. Met daarin alle tekeningen, al het maatwerk helemaal technisch getekend, maatvoering, materiaal lijsten. Alles netjes gecodeerd. Alles zo gedetailleerd uit gewerkt zodat er geen vragen meer kunnen ontstaan bij de bouw.

Wat maakt het zo bijzonder om hier te werken?
Sowieso vind ik alles mega goed geregeld. Alles is heel erg duidelijk. Er zijn geen grijze gebieden of vage lijnen. Daarnaast is de werkomgeving natuurlijk fantastisch. De eerste paar maanden toen ik hier werkte dacht ik jemig wat heb ik een geluk dat dit mijn werkplek is. Dat ik hier iedere dag mag zijn.
En iedereen in het bedrijf is, ondanks dat het zo groot is, erg toegankelijk. Ondanks dat er een grote diversiteit is aan functies en nationaliteiten, heeft iedereen die hier werkt een bepaald soort DNA wat er voor zorgt dat iedereen hier goed past. Dit gevoel wordt, zeker voor corona, gestimuleerd door leuke uitjes en eens in de zoveel tijd een borrel met een thema. En sowieso iedere vrijdag, vrijdagmiddag borrel.
Daarnaast wordt hier niet heel moeilijk gedaan over werktijden. Ieder heeft zijn eigen verantwoordelijkheidsgevoel. De ene keer werk je wat langer de andere keer iets korter. Per team bepaal je zelf hoe laat je begint. Sommige beginnen later maar werken dan ook langer door.

Vacatures bij Piet Boon