Het verhaal van Stan

"Bij Van Wijnen is het top geregeld!"

Stan

Stan is Projectleider Renovatie en Transformatie bij Van Wijnen Zuid. 15 jaar geleden begon ik als stagiair in de functie van Hulp Uitvoerder bij onderhoudsprojecten. Daarna heb ik een mooie ontwikkeling doorgemaakt bij Van Wijnen. Van Uitvoerder naar Projectleider met als tussenstap de functie van Werkvoorbereider. Toen ik begon gooide ik bij bewoners brieven in de brievenbus om hen te informeren over een aanstaande renovatie. Nu sta ik hier als Projectleider en begeleidt ik het hele renovatieproject. Hoe gaaf is dat!

In die 15 jaar jaar heb ik een hoop met de organisatie meegemaakt. Zij is twee keer overgenomen en nu heet zij inmiddels alweer een tijd Van Wijnen. De reden dat ik hier nog altijd werk? Mijn collega's. Een groot gedeelte van de club mensen waarmee ik destijd begonnen ben is ook nog steeds werkzaam voor Van Wijnen Zuid. Natuurlijk is er altijd verloop en zie je soms mensen komen en gaan. Maar, de harde kern is altijd hetzelfde gebleven en dat geeft een familiegevoel. Je weet wat je aan elkaar hebt en de sfeer onderling is top. Die binding met mijn collega's is de grootste reden dat ik bij Van Wijnen werk.

Ik ben een renovatie-man in hart en nieren. Deze projecten vind ik leuk omdat je niet alleen de bouw hebt, maar ook te maken hebt met bewoners. Dat maakt het renovatievak heel anders dan bijvoorbeeld nieuwbouw. De communicatie met de bewoners speelt een hele grote rol binnen projecten. Dat is niet altijd even makkelijk, maar maakt het werk anders en uitdagender voor mij dan nieuwbouw. Om een voorbeeld te noemen: de bewoners zijn vaak in eerste instantie wat terughoudend en hebben geen idee wat er op hen afkomt. Daardoor stellen ze veel vragen. Gelukkig is het vaak eind goed al goed. Als we een project goed hebben afgerond zijn zij vaak hartstikke dankbaar en krijg je echt een stukje waardering.

Wat ik nog meer prettig vind aan Van Wijnen? Alles is goed geregeld. Iedereen krijgt netjes een laptop, telefoon en iPad van de zaak. Afhankelijk van je functie krijg je er ook een auto bij. Natuurlijk is het niet alleen qua arbeidsvoorwaarden en materiaal goed geregeld. Ook qua ontwikkelingsmogelijkgeden wordt er veel tijd en aandacht aan je besteedt. Zit je bijvoorbeeld niet helemaal op je plek omdat je huidige functie niet bij je past? Dan kijkt de organisatie altijd met je mee naar de functie die wél bij je past en krijg je de kans om een switch te maken. Van Wijnen is hartstikke flexibel als werkgever!

Fijne collega's, een mooi vak en een flexibele werkgever met veel ontwikkelingsmogelijkheden. Bij Van Wijnen is het top geregeld. Maar, waar ik het meeste voldoening uit haal? Dat het plan wat vooraf geschetst is, ook is uitgevoerd. Dat bewoners op de juiste manier geïnformeerd zijn over de aankomende werkzaamheden, en het niet mooier is gemaakt dan het is. Het is fijn om mensen blij te maken. Ik rijd soms jaren later nog langs een project en dan ben ik tevreden met hoe het eruit ziet. Sommige bewoners zwaaien dan zelfs een jaar na een project nog steeds! En, ze vertellen dan hoeveel plezier ze hebben van de uitgevoerde renovatie. Dan weet je pas echt waar je het voor doet.

Wil jij ook werken bij Van Wijnen Zuid? Bob van den Bergh

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Ik kan je helpen met het vinden van je droombaan. Neem contact met mij op om te weten wat ik aan jouw carrière kan toevoegen.

 
Bob van den Bergh
Bob van den Bergh
  • 06 11 86 91 87