Een nieuwe stap voor jouw collega

Outplacement

Outplacement

Soms kun je kiezen voor ontslag van een van je werknemers. Met alle (juridische) kosten die daarmee gepaard gaan. Ook kun je kiezen voor outplacement. Waarbij je snel, goed en vriendschappelijk uit elkaar kunt gaan. In de vorm van outplacement zoekt Kracht voor jou naar werkgevers die blij worden van de technische mensen die jij ze te bieden hebt.

De voordelen van outplacement van kandidaten

Het is voor niemand leuk om afscheid te nemen van een medewerker. Kil ontslag is bovendien nog steeds een kostbaar gebeuren, zeker als er veel juridisch gedoe aan te pas komt. En vergis je niet in wat een ontslagronde voor het imago van jou als werkgever betekent. Dat kan een flinke deuk oplopen. Wat denken je andere medewerkers als ze zien dat hun collega, in hun ogen misschien ‘zomaar’, ontslagen wordt?

Outplacement is een oplossing voor de geschetste problemen. Bij outplacement word je begeleid in het afscheid nemen van medewerkers. Zonder schade voor jouw imago als werkgever en – in onze ogen net zo belangrijk – zonder schade voor de medewerker(s) in kwestie. Zonder torenhoge kosten van lange ontslagprocedures. Zonder juridisch getouwtrek.

Win-win-win dus. Jij kunt afscheid nemen van je medewerker. Die medewerker doet dat in stijl, zonder gezichtsverlies en met het vooruitzicht van een mooie nieuwe baan. En ook diens nieuwe werkgever is blij met jouw vroegere kracht.

Outplacement via Kracht

Wil je je medewerkers om wat voor reden dan ook liever niet ontslaan? Gun je ze een mooi afscheid? Dan ben je geholpen met outplacement via Kracht. Wij begeleiden jouw medewerkers in vriendschappelijke sfeer naar een nieuwe baan in de bouw, infra of techniek. Waarna ze met plezier kunnen terugkijken op hun tijd bij jou. En met nieuwe energie kunnen uitkijken naar de toekomst.

Natuurlijk analyseren we eerst de kans van slagen van het hele outplacementtraject. Dat doen we op basis van allerlei informatie, zoals:

  • de situatie bij jou;
  • arbeidsmarktdata;
  • de wensen en ambities van de medewerker

Die kans van slagen is bij ons overigens wel groot. Wij beschikken namelijk over een bijzonder uitgebreid netwerk van meer dan 1.500 organisaties in de bouw en techniek. Als we daartussen een geschikte nieuwe werkgever voor jouw medewerker hebben gevonden, begeleiden we ook nog eens de sollicitatieprocedure. En bieden we nazorg nadat jouw collega is geplaatst bij een organisatie uit ons netwerk.

Uiteraard houden we jou, zoals dat in een goede relatie gaat, nauwgezet op de hoogte. Van de kosten, de resultaten en de stand van zaken. Zonder dat je veel tijd en geld kwijt bent blijf je betrokken. Tot aan het einde toe, wanneer je vroegere medewerker succesvol elders is geplaatst. En jullie allebei winnaars zijn, die met een brede en welgemeende glimlach afscheid van elkaar kunnen nemen.

Alle voordelen van outplacement via Kracht op een rij

  • In vriendschappelijke sfeer afscheid nemen van je werknemer;
  • Geen gezichtsverlies voor de werknemer;
  • Positief imago voor jou als werkgever.
 
 
Contact Schakel onze experts in

Ben je benieuwd wat Kracht voor je kan betekenen in het werven van je nieuwe collega? We gaan het gesprek graag met je aan.