Zelf geworven, zonder risico

Payrolling

Payrolling

Wij zorgen goed voor jouw mensen. Dat is de filosofie achter onze payrollingdienst. En tegelijkertijd onze kracht. Want met payrolling via Kracht draag je niet alleen het juridisch werkgeverschap over. Maar ook de goede zorgen. En je weet, een medewerker voor wie goed gezorgd wordt, is gemotiveerder, tevredener en productiever.

De voordelen van payrolling

Sinds enkele jaren heeft payrolling een officiële juridische status. Wat ons betreft is dat goed nieuws. Niet alleen omdat voor die tijd payrolling een wat negatieve lading had, maar zeker ook omdat payrolling een meer dan waardevolle aanvulling kan zijn op jouw flexibele schil.

Voor je piek- en dalbelasting zijn er verschillende flexibele opties om je risico’s als werkgever te beperken. Je kunt je project bijvoorbeeld bemensen met interimmers en zzp’ers. Een andere optie is payrolling. Daarbij geef jij het volledige juridische werkgeverschap over aan Kracht. Denk daarbij aan de salarisadministratie, het ziekteverzuim en eventuele juridische procedures.

Payrolling biedt dus flexibiliteit, gemak – in de vorm van lastenverlichting – en de zekerheid dat je als bedrijf aan alle socialezekerheidswetgeving voldoet. Daarnaast is aangetoond dat medewerkers die via payrolling werken, minder ziekteverzuim hebben en productiever zijn.

Payrolling via Kracht

Als je het juridisch werkgeverschap aan ons overdraagt, geniet je natuurlijk van al die genoemde voordelen. Eigenlijk draag je nog veel meer aan ons over als je payrolling via Kracht regelt. Namelijk goed werkgeverschap. Je kunt ervan op aan dat wij uitstekend voor jouw mensen zorgen. Misschien zijn wij niet de goedkoopste, een prijsvechter willen we ook niet zijn. Maar we zorgen zo goed voor jouw personeel dat het langer en vruchtbaarder bij je kan werken.

Hoe die goede zorg voor jou en je mensen bij payrolling eruitziet? Om die vraag te beantwoorden, nemen we je mee in het proces. Bij payrolling zorg jij zelf voor de werving en de selectie. Wij contracteren vervolgens de kandidaat of kandidaten van jouw keuze, waarna we ze bij jou tewerkstellen tegen een toch scherp uurtarief. Waarbij je uiteraard alleen betaalt voor de gewerkte uren.

En dan begint de ontzorging. Kracht is een ervaren specialist in de bouw, infra en techniek. We zijn daardoor expert op het gebied van arbeidsrecht en van jouw cao. Ook zijn we NBBU-lid en hebben we een NEN 4400-1-certificering. Geen zorgen dus over (het voldoen aan) alle wet- en regelgeving. Over het juist uitvoeren van de salarisadministratie, het overnemen van het ziekteverzuimrisico, en ga zo maar door. Pensioenregeling, werknemersverzekeringen, loonbelastingen: voor de payrollingkandidaten heb jij er geen omkijken meer naar.

Minstens zo belangrijk dan, de kandidaten zélf. Zij kunnen bij ons prima arbeidsvoorwaarden tegemoetzien. In vergelijking met jouw werknemers die dezelfde functie vervullen bieden we ze uiteraard een gelijkwaardig cao-loon en identieke secundaire arbeidsvoorwaarden (zoals vrije dagen en ontwikkelingsmogelijkheden). Iemand voor wie zo goed gezorgd wordt en die prettig op zijn plek zit, zal tevredener en productiever zijn. Dat geldt voor payrolling, en dat geldt voor payrolling via Kracht nog eens extra.

De voordelen van payrolling via Kracht op een rij

  • Je voldoet aan alle relevante wet- en regelgeving
  • Je bouwt flexibiliteit in voor je seizoensgebonden projecten
  • Je bespaart tijd doordat je je niet bezig hoeft te houden met bijvoorbeeld contracten
  • Je hebt geen werkgeversrisico’s, omdat je die aan ons overdraagt
  • Je mensen zijn bij ons in goede handen
 
 
Contact Schakel onze experts in

Ben je benieuwd wat Kracht voor je kan betekenen in het werven van je nieuwe collega? We gaan het gesprek graag met je aan.