Het verhaal van Van de Klok

"Van de Klok heeft een echte hands-on mentaliteit en is erg betrokken bij het personeel"

Van de Klok

Josta Kuijer HR Manager bij KlokHolding

Josta Kuijer is HR Manager bij KlokGroep en kent Bob (Consultant Bouw) al sinds 2015. In dat jaar was Bob afstudeerstagiair op de afdeling Bouwlogistiek van Van de Klok. Na zijn afstuderen is hij begonnen bij Kracht Recruitment, maar het contact is altijd gebleven. De stage was erg waardevol, want dankzij de opgedane kennis had Bob direct een voorsprong in zijn werk als Consultant Bouw. Nadat Bob Van de Klok verliet had hij afgesproken met zijn toenmalige stagebegeleider dat hij hem zou helpen bij het vinden van nieuwe medewerkers. Bob zijn allereerste bemiddeling was dan ook bij Van de Klok. Dit was het begin van een succesvolle samenwerking.

De samenwerking is open en informeel. "Bob kan soms nogal enthousiast overkomen en soms moeten we daar doorheen kijken", aldus Josta. Verder geeft ze aan dat ze het gevoel heeft dat Bob betrouwbaar is en met goede kandidaten komt, omdat Bob het DNA van Van de Klok echt kent. Hij acteert niet alleen op vacatures, maar stelt ook mensen voor die hij aantreft in het werkveld en passen bij het DNA. Samen bespreken ze de marktomstandigheden en kijken ze samen naar hoe het beter kan. Doordat Bob gelooft in de strategie van Van de Klok kan hij het ook goed ‘overbrengen’ op kandidaten. "Ik wil alleen maar werken voor bedrijven waar ik zelf achter sta".

Bij Van de Klok is er veel veranderd in de afgelopen jaren: van een aannemer pur sang naar een regisseur van grootschalige vastgoedprojecten. We hebben daardoor steeds minder eigen mensen op de bouwplaatsen. Van de Klok heeft een echte hands-on mentaliteit en is erg betrokken bij het personeel. Ze hebben bijvoorbeeld een eigen opleidingsinstituut genaamd: Klokschool. Dit instituut deelt kennis binnen het bedrijf of huurt externen in om kennis toe te voegen. Medewerkers kunnen zich verder ontwikkelen op het gebied van bouwtechniek, automatisering of op persoonlijk niveau. "Iedereen die mee kan én wil helpen wij graag".

Volgens Bob werkt Van de Klok aan mooie uitdagende projecten in de regio en zitten ze kort op de bal wat betreft toekomstige projecten. Zo is de handelingssnelheid van bijvoorbeeld de projectontwikkeling van Van de Klok voor het maken van een deal in vergelijking met de grote ontwikkelaars veel hoger. Dit komt mede door de korte lijnen binnen het bedrijf tussen directie en uitvoering.  

Drie jaar geleden zat de afdeling van projectontwikkeling met een probleem. Een aantal ervaren projectontwikkelaars ging elders aan de slag. Toen heeft Bob samen met het afdelingshoofd de markt in kaart gebracht en gekeken wie er bij Van de Klok zou kunnen passen. In anderhalf jaar tijd is deze afdeling weer gevuld. Als kers op de taart is er sinds kort een ervaren ontwikkelaar gestart dankzij Kracht.

Josta raadt Kracht Recruitment dan ook graag aan. "Kracht Recruitment is een betrouwbare partij en op persoonlijk vlak valt Kracht op. We werken intensief samen met een open en eerlijke communicatie."

Werken bij Van de Klok? Bob van den Bergh

Wil jij ook werken bij dit slagvaardige familiebedrijf? Neem dan contact met mij op!

 
Bob van den Bergh
Bob van den Bergh
  • 06 11 86 91 87