Jorg Rutjes

Maak kennis met Jorg

Met een gedreven houding en een echte winnaarsmentaliteit weet Jorg de bouwbranche in het zuiden van Nederland te veroveren. Vanuit de sportwereld komt Jorg bij Kracht terecht. Door zijn empathisch vermogen weet hij kandidaten en klanten aan hem te binden.

Van vrienden naar collega’s

Hoe Jorg terecht is gekomen bij Kracht, is een verhaal die gelijk gekoppeld kan worden aan een van de kernwaarden van Kracht: vriendschap. Naast dat Jorg collega is geworden van Coen, was hij ook altijd al een vriend. “Hij sprak vaak heel positief over Kracht en over de dynamische werkomgeving, waarin je continu bezig bent met de ontwikkeling van mensen, maar daarnaast ook veel focus hebt op sales.”

Het ontbrekende puzzelstukje

De omschreven cultuur en de dynamiek tijdens het werk in combinatie met de gedreven sales werkzaamheden, spraken Jorg aan. Vanuit zijn opleiding Sportdocent is hij altijd bezig geweest met de ontwikkeling van mensen, maar miste hij zijn eigen ontwikkelingsmogelijkheden met oog op de toekomst. Hij merkte dat hij weinig energie haalde uit zijn huidige werkzaamheden en ging na het afronden van zijn studie nadenken over wat hij als juiste vervolgstap in zijn carrière en zijn ontwikkeling zag. Na de gesprekken die hij met Coen voerde over Kracht, zag hij een match en ging de uitdaging aan.

“Tot op de dag van vandaag heb ik geen spijt dat ik de stap vanuit de sportwereld naar Kracht heb genomen.”

Belangrijke schakel

Inmiddels is Jorg alweer enige tijd werkzaam als Consultant binnen het team Bouw & Projectontwikkeling in Zuid-Holland en Zeeland. Hier focust hij zich op zijn ontwikkeling binnen alle facetten die bij zijn werkzaamheden horen om in de toekomst meer verantwoordelijkheden te kunnen nemen en nieuwe consultants te ondersteunen.

De rustige en empathische benadering van Jorg ziet hij als zijn Kracht. “Door goed te luisteren naar het verhaal, de wensen en ook de ambities van kandidaten en klanten, merk ik dat ik een vertrouwensband opbouw en dat mensen graag luisteren naar mijn advies.” Het ondersteunen van professionals in de bouw geeft Jorg energie. Met veel plezier is Jorg de schakel tussen zijn klanten en kandidaten.

Ontspanning

Hoe de mensen om Jorg heen hem omschrijven? Als een vrolijke jongen, die naast een serieuze kant ook een hele sociale kant heeft. Door zijn rustige houding en luisterend oor, weten veel collega’s, kandidaten, maar ook vrienden Jorg te vinden om hun ei kwijt te kunnen. “Dit komt voor mij goed van pas in mijn werk als consultant, omdat ik veelal met mensen spreek die graag gehoord willen worden en natuurlijk ook wensen of ambities hebben.”

Na een dag in het werk te zijn gedoken, vindt Jorg zijn rust op het voelbalveld en in de sportschool. “Fysieke inspanning is geestelijke ontspanning.” Dat is iets wat Jorg vanaf kinds af aan altijd heeft gevolgd.

Winnaarsmentaliteit

Winnen en ontwikkeling zijn twee kernwaarden die perfect aansluiten bij wat Jorg graag wil uitdragen. “Vanuit de sport heb ik altijd een winnaarsmentaliteit gehad en wilde ik altijd winnen.” De winnaar in Jorg komt weer naar boven door salesdoelstellingen voor zichzelf te stellen en deze uiteindelijk ook te behalen. Wanneer hij het gevoel heeft dat hij het gestelde doel niet gaat halen? Dan zet hij een stapje extra om te groeien als professional.  

“Door mezelf te ontwikkelen creëer ik vaardigheden, waarmee ik successen voor mezelf en anderen kan behalen.”

Ontwikkeling in stappen

“Hoe ik mijn toekomst zie binnen Kracht? Ik denk dat ik door mijn ervaring als consultant in de toekomst een startend consultant naast mij krijg om te ondersteunen en te helpen het werk eigen te maken, hoe wij binnen Kracht werken en natuurlijk hoe succesvol te zijn in zijn of haar rol als Consultant.” Voor Jorg is dit de eerste stap in zijn ontwikkeling waarbij er meer verantwoordelijkheid komt kijken. Wat dit hem precies gaat brengen, durft hij nog niet te zeggen, maar dat hij openstaat voor nieuwe kansen en uitdagingen staat voorop.

Wat Kracht voor jou kan betekenen?
 • Benieuwd naar onze diensten?

  Ons doel is om onze kandidaten en klanten sneller op de juiste plek te brengen. Wij matchen kandidaten met een organisatie die bij ze past en leveren onze klanten ambitieuze en gemotiveerde professionals in de bouw en techniek.

  1
 • Op zoek naar werk in de bouw of techniek?

  Zoek jij een (nieuwe) baan in de bouw of techniek, in loondienst of als ZZP’er? Laat ons je helpen met het vinden van jouw droombaan. Op basis van jouw wensen, ervaring en ambities matchen wij jou met de juiste werkgever.

  2
 • Op zoek naar personeel in de bouw of techniek?

  Een nieuwe collega werven, hoe doe je dat? Iedereen heeft zijn specialisme. De Kracht van onze opdrachtgevers ligt in de bouw en techniek. Onze Kracht is het werven van het juiste personeel voor jouw organisatie.

  3
 
Contact Heb je vragen?

Geen zin om te zoeken en heb je liever iemand direct aan de telefoon? Neem dan gerust contact met ons op.