Koen de Bruijn

Maak kennis met Koen

‘Van een goede naar een betere baan’, dat is een uitspraak die veel voorbij komt in de communicatie uitingen van Kracht. Het is niet altijd de switch maken naar een nieuwe werkgever, maar ook een switch binnen je huidige werkgever. Koen de Bruijn is hier een goed voorbeeld van. Hij heeft namelijk meerdere ‘banen’ gehad binnen Kracht en bereikt hiermee mijlpalen.

Meerdere wegen naar Rome

Koen begon in de rol van Recruiter en Consultant. Hij bouwde mee aan de oprichting van de business unit installatietechniek. Om daarna de business unit techniek & industrie vanaf de grond af aan op te bouwen. Hier eindige het pad van Koen niet. Koen volgde zijn dromen en bereikte in juli 2023 de lancering van Kracht Training, waar hij zich trainer mag noemen.


Zijn interesse in de techniek en de mens, zorgde ervoor dat hij zijn carrière bij Kracht startte. Of de commerciële sector helemaal bij hem paste, moest hij nog ontdekken. “Maar als je het niet probeert, weet je ook niet of het bij je past.” Na succesvolle jaren als Recruiter en Consultant binnen het team installatietechniek was hij klaar voor een volgende stap. Er moest een nieuwe business unit binnen de techniek & industrie worden opgericht en daar mocht Koen zijn rol in pakken.

Nieuwe deuren

Gedurende deze jaren kwam hij erachter dat hij energie krijgt van het voeren van diepgaande gesprekken. Maar ook het achterhalen van de behoeftes en interesses van de ander om zo iemand inzichten te kunnen geven in hun carrière geeft hem voldoening. De ander coachen en in beweging brengen, daar ligt zijn kracht. In de functie van Consultant kwam dit echter niet goed tot uiting en ontwikkelde hij niet in de richting die hij op wil.

‘’In de rol van Consultant zijn er altijd uitdagingen, maar deze uitdaging paste niet meer bij mij.’’

‘’Ik denk dat bemiddelen, zoals ik deed in mijn functie als consultant, een overtuigende manier is van coachen. Het gaat beiden over: hoe breng je iemand in beweging? Want iemand die getraind wil worden, wil iets leren en moet daarvoor in beweging komen. Ook iemand die van baan wil wisselen, moet in beweging zien te komen. En waar komt dan precies die motivatie vandaan, is in beide gevallen een interessante vraag.”

Bouwen aan dromen

Kracht hielp Koen om te ontdekken wat hij leuk vindt, waar zijn Kracht ligt en wat zijn dromen zijn. Nieuwe deuren openden. ‘’Als ik mezelf niet ontwikkel, dan voel ik alsof ik achteruit ga. Ik vind het leuk om nieuwe dingen te leren en te ontdekken en die overdragen aan anderen. De wereld veranderd continu, blijf je jezelf niet ontwikkelen dan loop je achter op de rest. Voor Koen was het meer dan duidelijk: het was tijd voor een nieuwe uitdaging.  

“Mijn doel is om elke dag een beetje beter te worden. Waar ik naartoe ga? Geen idee, dat zie ik wel. Als ik maar kan blijven leren. Maar wanneer iedere dag hetzelfde is, dan word ik ongelukkig’'

Werkgeluk

Deze nieuwe uitdaging vond hij als trainer. Hier krijg hij het gevoel dat werk niet aanvoelt als werk. En dat is iets wat hij heel belangrijk vindt. ‘’Moet je voorstellen dat je iedere dag ergens naartoe gaat, waar je toch 40 uur moet zijn en dan ook nog eens denkt: ik heb er zin in! Dat is toch wat je wil? Velen zeggen je leeft om te werken, of je werkt om te leven. Dat vind ik altijd zo’n onzin vergelijking, want als je leeft om te werken of andersom dan werk je toch niet op de goede plek? Want leef je dan alleen maar voor die 20 uur in het weekend wanneer je vrije tijd hebt en doe je de rest om dat te kunnen bekostigen? Wat ben je dan aan het doen? Ik zou gek worden. “

Het cirkeltje rond

Mensen helpen in hun ontwikkeling. Daar krijgt Koen energie van, want daar hebben ze namelijk de rest van hun leven wat aan. ‘’Dat is ook mijn levensdoel, zoveel mogelijk leren en een zo’n breed mogelijk mens worden. Daarom vind ik snowboard les geven ook heel leuk. Dit is praktisch en concreet. Ik doe het voor, laat de ander het doen en help hierbij. Dan zie ik op een gegeven moment dat ze het kunnen. Dan zie ik dat ze het goed afgaan, daar word ik blij van!’’.

In zijn functie als trainer is het cirkeltje rond. Interesses, ambities en dromen komen hier voor Koen samen. Hoe Koen het liefst te werk gaat? “Eerst een doel stellen, achterhalen wat er geleerd moet worden en hoe ik degene tegenover mij dit het beste kan leren.”

“Iedereen leert op een andere manier, maar iedereen is ook op een andere manier in beweging te krijgen. Dat is de kunst van het vak.’’

Thuisgevoel

Bij Kracht krijgt Koen continu de ruimte om zichzelf te ontwikkelen. “Vanaf de eerste dag vond ik het allemaal wel spannend, want past de cultuur wel bij mij en voel ik me wel thuis? Ja! Tot op de dag van vandaag heb ik me altijd hier thuis gevoelt, iedereen accepteert wie je bent. Je mag altijd alles zeggen hoe je denkt en hoe je je voelt.”

Volgens Koen is de belangrijkste voorwaarde voor ontwikkeling dat je je veilig en vertrouwd voelt. Je moet je namelijk kwetsbaar durven op te stellen. “Want om te kunnen ontwikkelen, moet je eerst zien wat er ontwikkeld kan worden.” De uitdaging voor Koen is om deze veiligheid ook tijdens zijn trainingssessies goed te waarborgen. “Iedereen moet kunnen zeggen wat die vindt en denkt. Is de situatie niet meer veilig? Dan gaat de leermodus uit.”

“Kijken, doen, kopiëren, feedback vragen, daarmee omgaan, en gewoon nog een keer proberen. Zo leer je het beste. “

Wat Kracht voor jou kan betekenen?
 • Benieuwd naar onze diensten?

  Ons doel is om onze kandidaten en klanten sneller op de juiste plek te brengen. Wij matchen kandidaten met een organisatie die bij ze past en leveren onze klanten ambitieuze en gemotiveerde professionals in de bouw en techniek.

  1
 • Op zoek naar werk in de bouw of techniek?

  Zoek jij een (nieuwe) baan in de bouw of techniek, in loondienst of als ZZP’er? Laat ons je helpen met het vinden van jouw droombaan. Op basis van jouw wensen, ervaring en ambities matchen wij jou met de juiste werkgever.

  2
 • Op zoek naar personeel in de bouw of techniek?

  Een nieuwe collega werven, hoe doe je dat? Iedereen heeft zijn specialisme. De Kracht van onze opdrachtgevers ligt in de bouw en techniek. Onze Kracht is het werven van het juiste personeel voor jouw organisatie.

  3
 
Contact Heb je vragen?

Geen zin om te zoeken en heb je liever iemand direct aan de telefoon? Neem dan gerust contact met ons op.