Het verhaal van Andy

"Koen’s enthousiasme over ERA sprak mij aan en enthousiasmeerde mij ook om op gesprek te gaan. "

Andy

Voordat ik met Kracht in contact kwam, werkte ik als ZZP'er in de bouw en in het vastgoed. Ik, Andy Jarmo, leende mijn diensten uit aan projectontwikkelaars en aannemers, maar ik had ook een eigen klusbedrijf waarmee ik verbouwingen uitvoerde voor particulieren en bedrijven. Op dat moment had ik behoefte aan de variatie, die het met zich meebracht. Dat gevoel veranderde langzamerhand toen mijn vrouw en ik besloten een kind te krijgen. Het krijgen van een kind was het 2e levens veranderende moment in het leven. Je beseft dat je leven niet meer om je vrouw en jezelf draait, maar vooral om de zorg van je dochter. Ik heb toen ook direct besloten om minder te gaan werken. In plaats van 5 dagen ben ik 4 dagen in de week gaan werken, maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Naast de andere dagen, die ik spendeerde met mijn vrouw en dochter had ik een dag alleen met mijn dochter, omdat mijn vrouw wel op de woensdag werkt.

In deze periode ging ik ook beseffen dat het hoppen van baan naar baan, van opdrachtgever naar opdrachtgever geen stabiele situatie kan zijn voor je gezin. Ik werkte op dat moment voor een aannemer en had besloten mijn profiel op LinkedIn meer aandacht te geven en meer openbaar te maken. Koen Schipperheijn van Kracht Recruitment is dat blijkbaar opgevallen en heeft mij direct benaderd met de vraag of ik openstond voor een nieuwe stap. Omdat ik geen argwaan wilde wekken bij mijn toenmalige opdrachtgever heb ik Koen op woensdag bij mij thuis uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Op die manier kon Koen een goed beeld van mij krijgen, maar ik wilde Koen ook zeker een goed beeld van mij laten zien. Ik zat op dat moment niet op een schopstoel en had niet de zenuwen dat ik een andere baan moest vinden, ik wilde pas gaan als er echt iets goeds en blijvends op mijn pad zou komen.

Zoals ik al heb gezegd was ik toe aan een “vaste” werkplek met wellicht meer zekerheid voor mijn gezin. Als ZZP'er ben je toch wat kwetsbaarder in economisch moeilijke tijden. Koen is met kennis over mijn als persoon aan de slag gegaan en heeft mij voorgesteld aan een grote speler op de markt in de aannemerij. Dit was van beide kanten geen goede match. Tegelijk met deze afspraak kon ik naar ERA voor een oriënterend gesprek met Michel Ouwens.

Bij ERA Contour was op dat moment geen directe vacature voor mij maar Koen’s enthousiasme over ERA sprak mij aan en enthousiasmeerde mij ook om op gesprek te gaan. Het eerste gesprek met Michel Ouwens was een heel goed gesprek. Het klikte gewoon! De dingen die belangrijk zijn voor mij aan een werkgever en een baan werden mij beloofd omdat deze zaken al bij ERA waren. Vrijheid, persoonlijke ontwikkeling, leuke collega’s, goede werksfeer zonder gevloek, mooie projecten en natuurlijk goede primaire en secundaire voorwaarden. Het gesprek was dermate goed gegaan dat ik eigenlijk wel baalde dat ze geen plek voor mij hadden. Echter werd ik na een week gebeld dat een collega ontslag had genomen en de beoogde baan voor mij dus vrij was gekomen. Daarna ging het snel.

Via Kracht ben ik bijna een jaar gedetacheerd geweest bij ERA. Gedurende deze periode heb ik eerlijk gezegd niet het gevoel gehad bij Kracht in dienst te zijn behalve dat ik om de 4 weken mijn salaris kreeg gestort via Kracht. Het contact tussendoor was goed, zowel persoonlijk als telefonisch. Regelmatig werd gevraagd hoe ik het werken bij ERA ervaarde en of het goed ging met mij persoonlijk. Koen is ook een aantal keren op kantoor geweest in Zoetermeer om te checken hoe het verging met het personeel van Kracht.

Wat mijn huidige functie bij Era Contour zo interessant maakt, is dat ik vanaf de ontwikkeling tot realisatie ben betrokken bij het project zoals ik ook tijdens het gesprek met Michel heb aangegeven dat dat mijn wens was. Helaas is dat niet altijd in de tijdlijn in te passen, maar het is voor mij en voor het bedrijf wel ideaal als het kan. Je bent in deze functie de grootste kennisdrager en dat kun je naar mijn mening alleen worden als je voor dat de realisatie start hebt meegedacht in de ontwikkeling. Bij mijn eerste project was dat het geval en was ik de Google als het ging om projectinformatie. Op die manier kun je de rest van het team ondersteunen.

Mijn ervaring met verschillende werkgevers is niet groot, maar ik denk dat heel veel mensen jaloers kunnen zijn op wat ERA voor zijn werknemers doet. Natuurlijk is het gras altijd groener bij de buren, maar ik sta telkens weer versteld wat ERA doet voor ons en dat zit hem echt in de kleine dingen. Het afgelopen jaar door Corona is geen vergelijking met hoe het normaal gaat, maar zelfs dan wordt het personeel regelmatig verrast met kleine cadeaus en attenties. Het beeld dat ik had van ERA, als ideale werkgever, is hierdoor alleen maar positiever geworden.

Voordat ik bij ERA kwam, was ik op zoek naar een bedrijf waar ik oud kon worden. Ik was het hoppen zat en wilde vastigheid. Bij ERA heb ik dat gevonden en met de mogelijkheden, die je krijgt om jezelf te ontwikkelen, zou ik dit nog wel eens lang vol kunnen houden. Echter kan ik niet in de toekomst kijken en kunnen er altijd externe factoren zijn, die mij kunnen doen besluiten ergens anders te gaan werken maar ik hoop niet dat dat gebeurd.