Het verhaal van Jesse

"Het bedrijf maakte meteen veel indruk op mij!"

Jesse

Ongeveer 4 maanden geleden is Jesse bij Van de Beeten gestart als Calculator. Inmiddels is hij nu ook verantwoordelijk voor een deel Werkvoorbereiding en heeft hij het erg naar zijn zin bij deze aannemer in de Civiele Techniek. Waarom hij voor Van de Beeten heeft gekozen, hoe hij zich tot nu toe heeft ontwikkeld, wat hij van zijn werk vindt en hoe hij de samenwerking met Kracht heeft ervaren lees je in dit blog. 

Start van de samenwerking

Personeel is schaars en mensen in de bouw en techniek ontvangen veel berichten van bedrijven en recruiters. “Normaal krijg ik berichten waarin direct een baan wordt aangeboden met de vraag of ik geïnteresseerd ben. Maar van Marvin kreeg ik een berichtje met de vraag hoe blij ik met mijn huidige werk was en of hij mij ergens mee kon helpen. Dat sprak me veel meer aan”, vertelt Jesse. 

Waarom Van de Beeten?

Jesse heeft een aantal maanden geleden voor Van de Beeten gekozen omdat het voor hem vanaf moment één meteen goed voelde. “Het bedrijf, het wagenpark, de mensen, het maakte veel indruk op me.”

Het leukste aan zijn werk vindt hij de variatie. “Iedere opdrachtgever wil wat anders. Het loopt uit een van woonwijken waar wij de fundering onder leggen tot grote distributiecentra. De variatie zorgt ervoor dat het leuk en spannend blijft. Je kunt er op deze manier ook heel erg veel van leren”, vertelt Jesse.  

Ontwikkeling binnen Van de Beeten

“Ik heb bij Van de Beeten onder andere geleerd om in beelden te denken. Tijdens het calculeren ben ik tegelijk bezig met hoe ik het werk ga uitvoeren. Je denkt direct na over wat voor productieploeg ze gaan draaien, wat voor materieel ze gaan toepassen en wat voor materialen ze nodig hebben om het te kunnen maken. Daar ben je dan in je hoofd al mee bezig en het is heel erg leuk om het project al te visualiseren.” 

Inmiddels is Jesse nu ook verantwoordelijk voor een stuk werkvoorbereiding. Dit biedt veel uitdaging. Als Calculator was hij alleen vóór het werk betrokken en nu als werkvoorbereider krijgt hij ook mee wat er na de aanbesteding gebeurt. Op deze manier krijgt hij heel het proces mee.  

Jesse hoopt dat hij als werkvoorbereider nog veel mag groeien. “Qua kennis van het calculeren kan ik nog veel leren, maar de basis van het calculeren zit er wel in. In het voorbereiden van het werk kan ik me nog heel erg ontwikkelen. Het inkopen, met de tekenaar zitten om de tekeningen compleet te maken, het contact met de opdrachtgever, dat zijn dingen die voor mij nog helemaal nieuw zijn dus daar kan ik nog heel erg veel van leren. Ik hoop dat ik daar een heel eind mee verder kom de komende jaren,” aldus Jesse.  

“Binnenkort zal ik starten met het Kader Opleidingsprogramma via de Van de Beeten Academy. Deze is laatst opgericht om jong talent binnen Van de Beeten door te laten groeien en ontwikkelen. In de KOP-training, welke een meerdaagse opleiding is, zal allereerst mijn persoonlijkheidsprofiel in kaart gebracht worden, waarna ik in allerlei niet-technische onderwerpen getraind word. Het gaat daarbij om onder andere timemanagement, conflicthantering en assertiviteit. De training doe ik samen met 10 andere collega’s. Wij zijn de eerste lichting van dit nieuwe programma binnen Van de Beeten, waarna er zeer waarschijnlijk meer gaan volgen. Ik ben ervan overtuigd dat ik hierdoor kan groeien als persoon en meer weerstand kan bieden voor de uitdagingen welke ik tegen ga komen. Ik geloof dat de training het teamwork binnen ons bedrijf ook ten goede zal komen. Ik vind het een top initiatief vanuit Van de Beeten, vooral omdat ze onze persoonlijke groei hiermee stimuleren.”

Energie uit waardering

“Ik vind het fijn om soms even de bevestiging te krijgen dat ik mijn werk goed doe. Zeker in het begin, als je net ergens begint. Die bevestiging en complimenten krijg ik van mijn collega’s of soms van de opdrachtgever wel, dus dat doet me erg goed. Daar haal ik ook weer energie uit.”

“Soms zit het hem ook in de kleine dingetjes waarin je merkt dat je gewaardeerd wordt”, vertelt Jesse. “De directeur heeft bijvoorbeeld laatst met het warme weer een ijskraam langs laten komen.”  

Binding van het team

Jesse heeft een goeie band met zijn collega’s. Er werken veel jonge mensen waardoor je op hetzelfde level zit. “Ik vind het belangrijk dat je het met collega’s ook over andere dingen kunt hebben dan alleen over werk. Als we een borrel hebben, praten we over van alles en nog wat. Je ziet dan ook een andere kant van iemand. Dat zorgt wel voor extra binding onderling.” 

Bij van de Beeten zijn de medewerkers erg gemotiveerd. “Dit zorgt ervoor dat ik daar ook weer motivatie uithaal. Iedereen wil elkaar helpen. We kijken overal samen naar, je staat er nooit alleen voor. Dat teamgevoel is erg fijn”, vertelt Jesse. Ze weten hier wel van aanpakken en wil iedereen er ook écht voor gaan. Dat is wel een mooie manier van werken vindt Jesse.  

Uitdagingen en succes

Jesse is nog niet zo heel lang geleden geswitcht van baan. De omschakeling van de ene manier van werken naar de andere vond hij in het begin soms lastig. Het kost even wat tijd om dit weer eigen te maken, maar dat is hem gelukkig vrij snel gelukt. Ook deze manier van werken gaat Jesse prima af.

“Als ik kijk naar mijn grootste succes binnen Van de Beeten is dat denk ik toch de overstap zelf. Ik vond het in het begin heel erg spannend, omdat ik bij mijn vorige werkgever ook goed zat. Je zet toch een stukje zekerheid op het spel. Als je een overstap maakt weet je nooit of het wel echt is waar je naar op zoek bent, maar achteraf ben ik echt heel erg blij dat ik het gedaan heb."

Samenwerking met Kracht

“De gehele procedure heb ik als zeer positief ervaren”, vertelt Jesse. “Het contact met Marvin was goed, er waren altijd korte lijntjes. Wat ik vooral erg fijn vond, was dat er geen druk op mij werd uitgeoefend. Zo’n overstap is al best wel een ding, als er dan ook nog druk op je wordt uitgeoefend, dan gaan mijn hakken in het zand. Verder had ik niet het idee dat jullie mij per se naar een andere baan wilden sturen, maar dat er altijd werd gekeken naar wat ik graag wilde en kon. Daarbij waardeer ik ook hoeveel tijd Kracht in mij heeft gestoken om samen te kijken naar wat voor mij het beste was.” 

Jesse's consultant Marvin de Knegt

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging in de Civiele techniek? Ik kan je helpen met het vinden van je droombaan. Bekijk mijn vacatures of neem direct contact met mij op om te weten wat ik aan jouw carrière kan toevoegen.

 
Marvin de Knegt
Marvin de Knegt
  • 06 25 36 98 33