Het verhaal van Jordy

"Bob legde het cv weg, luisterde naar wie Jordy precies was en naar zijn wensen. Zo ontdekte hij de persoon achter het cv en vond een passende match."

Jordy

In het pittoreske Rosmalen, op slechts vijf minuten afstand van zijn huis in Den Bosch, begint het succesverhaal van Jordy Bok. Een professional in de bouw vol ambities, die na veertien jaar werkzaam te zijn geweest in de onderaannemers branche, op zoek ging naar een nieuwe uitdaging. Een nieuwe uitdaging die paste bij zijn toekomstplannen. Een typisch geval van nu of nooit.

Op avontuur

Inmiddels was Jordy bijna 32, al veertien jaar werkzaam in de onderaannemers branche. De vraag of dit het juiste moment was om een stap te zetten in zijn carrière speelde veel vaker rond in zijn gedachten. Toch zat er ook een andere kant aan het verhaal. Mooie stappen had Jordy namelijk al kunnen maken. Hij merkte dat hij snel groeide in zijn salarisschaal en zo’n nieuwe uitdaging aangaan bracht ook de nodige twijfels met zich mee. “Een stap wordt veel lastiger, omdat je eigenlijk in het diepe wordt gegooid zonder ervaring.” Toch bleef het gevoel om deze sprong te wagen ronddwalen en voelde dit als het juiste moment.

“Soms moet je voor jezelf een stapje terug doen, om daar te komen wat je altijd al voor ogen hebt gehad.”

Het tegendeel bewezen

Met die woorden in gedachten begon Jordy zijn zoektocht naar het juiste pad richting zijn toekomst. Hij stuitte op een vacature van Kracht en reageerde. Het was een functie als Werkvoorbereider bij een aannemer. Wat Jordy overhaalde om te solliciteren? “Ik voelde me vrij zeker in hetgeen wat ik altijd al deed. Dit zag ik nog als de ultieme uitdaging. “ Bob, Consultant Bouw & Projectontwikkeling,  schroomde geen moment en nam contact op met Jordy. Het eerste contact was gelegd en de eerste gesprekken volgden. Bob voelde voor Jordy aan als een fijne sparringpartner waar hij zijn dromen mee kon delen. “Ik kon mijn verhaal doen en vertelde waar ik op dat moment stond en waar ik naar toe wilde.”

Bob was niet de enige met wie Jordy op dit moment contact had. Zijn ervaring met detacheringsbureaus was niet per se heel goed. “Niet écht luisteren waar je naar op zoek bent, maar meer een positie vullen bij een opdrachtgever die ze hebben.” De persoonlijke klik miste daardoor. Bob wist dat gevoel te keren en vertrouwen te wekken.

“Het kwam weleens vaker voor dat ik ergens zat en dan kwam ik daar eigenlijk voor een hele andere vacature wat helemaal niet matchte. Met Bob was dat anders, vandaar dat ik op hem vertrouwde.”

Het gezicht achter het cv

Het vertrouwen in het vinden van zijn droombaan nam daardoor ook toe. Door de ervaring van Jordy als Werkvoorbereider bij verschillende leveranciers en onderaannemers, was de zoektocht naar de juiste uitdaging bij een aannemer niet vanzelfsprekend.  “Als ik rechtstreeks ergens bij een aannemer solliciteer, dan stuur ik een brief en dan zien ze een cv zonder enige ervaring bij een aannemer. Dan is dat heel zwart wit zonder te weten wie je eigenlijk op gesprek krijgt.” Bob legde het cv weg, luisterde naar wie Jordy precies was en naar zijn wensen. Zo ontdekte hij de persoon achter het cv en ging op zoek naar een passende match. “Bob wist precies welke bedrijven eventueel een kans in mij zouden zien en stelde deze bedrijven aan mij voor.” Zo leidde de zoektocht langzamerhand naar de juiste eindbestemming.

Meerdere opdrachtgevers stonden open om Jordy in hun team te ontvangen. “Doordat ik verschillende opties had, kon ik ook een goede keuze maken in wat op dat moment het meest geschikte bedrijf voor mij was.” Dat de keuze op Hoedemakers bouw & ontwikkeling is gevallen, is voor Jordy niet gek. Een echt familiebedrijf met korte lijnen, veel flexibiliteit én misschien nog wel het allerbelangrijkste: op slechts vijf minuten afstand van zijn huis. “Dat maakte eigenlijk de keuze wel heel makkelijk en met het volledige vertrouwen dat dit het geschikte bedrijf was.”

Bob begeleidde Jordy binnen enkele weken naar zijn nieuwe baan bij Hoedemakers bouw & ontwikkeling, waar hij in april 2022 als Werkvoorbereider op de nieuwbouw afdeling aan de slag ging.

Helicopterview

Dagelijks heeft Jordy veel contact met leveranciers, heeft hij regelmatig afstemming over het proces, houdt hij zich bezig met het tijdig inkopen en het tijdig aanleveren van tekeningen en controleert hij de bouwtekeningen zodat het geproduceerd kan worden. In de eigen woorden van Jordy: “Eigenlijk het hele managen van het proces in één groot woord.”

Dat daar veel bij komt kijken, verbaast ons niks. Voor Jordy was deze nieuwe stap ook wel even wennen. “Ik ben veertien jaar werkzaam geweest in de onderaannemers branche, in de leveranciers branche. Daarin ben je heel gespecialiseerd bezig met één product en dit is toch wel heel breed.” Dat je overal iets vanaf moet weten en dat uiteindelijk het hele project wordt opgeleverd met alles wat Jordy heeft voorbereid, geeft hem uiteindelijk de meeste voldoening en het meeste energie. Het leukste aan het werk van Jordy? “Toch wel dat je buiten gemaakt ziet worden wat jij dagelijks op een tekening en in een model voorbij ziet komen. Je ziet vervaardigd worden waar je dagelijks met je neus in zit.”

“Het maakt het ook leuk om daar als een soort helikopter boven te blijven hangen en te zien hoe het hele proces verloopt. Dat is het leukste, maar ook gelijk een grote uitdaging.”

Sprong in het diepe

Jordy’s carrièreswitch kwam niet zonder twijfels en overwegingen. De juiste timing en kansen voor zijn carrière werden een dagelijks vraagstuk. Hij wist dat een stap als deze gepaard zou gaan met enige onzekerheid, maar dankzij de persoonlijke begeleiding van Bob en het vertrouwen dat Hoedemakers bouw & ontwikkeling in hem had, besloot hij de sprong in het diepe te wagen.

Trots kijkt Jordy nu terug op de stappen die hij binnen korte tijd heeft gezet. De ruimte die hij heeft gekregen om zichzelf te ontwikkelen, heeft ervoor gezorgd dat hij inmiddels zelfstandig een project kan draaien. Vooraf was het nog een van de grootste vragen van Jordy hoe snel die alles zou oppakken. Ook op deze vraag heeft hij het antwoord gekregen dat de sprong in het diepe het meer dan waard was.

Of dit de eindbestemming van Jordy in zijn carrière is? Dat verwacht hij niet, want er zijn ambities genoeg. De richting van Projectleider spreekt Jordy wel aan. Maar dat is iets om van te dromen op langere termijn. Op korte termijn wil Jordy eerst veel ervaring als Werkvoorbereider opdoen. “Alles een keer gezien en gedaan hebben, bouwkundige kennis weer een beetje bijspijkeren en over tien jaar kijken we wel verder.” Gelukkig is de ruimte er voor Jordy ook om zich te ontwikkelen binnen Hoedemakers bouw & ontwikkeling. “Dus misschien ligt die mogelijkheid wel heel dichtbij en anders weet ik Bob te vinden.”

Ook een Krachtig succesverhaal worden? Bob van den Bergh

Een carrièreswitch maken maar niet weten waar je moet beginnen of je eerste baan binnen de bouw vinden? Kom in contact met Kracht. Je vertelt over jouw wensen, ambities en dromen. We analyseren wat jij wil en kan en wat jouw mogelijkheden zijn. Daarna komen we samen tot de beste carrièrekansen voor jou. Word jij ook kandidaat van Kracht?

 
Bob van den Bergh
Bob van den Bergh
  • 06 11 86 91 87