Het verhaal van Jorn

"Het is leuk dat er van jouw tekening een echte machine wordt gemaakt"

Jorn

Jorn is sinds een aantal maanden gestart als Mechanical engineer bij Christiaens. Een wereldleider in het opzetten van kant-en-klare oplossingen voor champignonkwekerijen en composteerplaatsen. Je kunt hierbij denken aan de engineering van projecten, constructies, technische installaties van luchtbehandelingssystemen, regeltechniek voor processen en het ontwerpen en bouwen van de machines in de champignonteelt. Oftewel: veel overlap met zijn studie Werktuigbouwkunde.

Eerste contact

Jorn heeft zelf bij Kracht gesolliciteerd voor de functie van Tekenaar/ Engineer Agrimachines. “Meteen vanaf het eerste contact voelde het prettig. Het was direct duidelijk wat de bedoeling was en waarmee Kracht mij kon helpen.”

Tijdens Jorn's zoektocht naar de best passende baan is hij bij meerdere bedrijven op gesprek geweest. Uiteindelijk heeft hij er toch voor gekozen om bij Christiaens aan de slag te gaan. “Het is het complete plaatje van Werktuigbouwkunde. Het ontwikkelen en uitwerken van machines en het stukje hydrauliek. Verder sprak het mij ook aan dat er veel al in huis wordt geproduceerd. Zo maak je het gehele proces van de vraag van een klant, naar het uittekenen, de productie en het leveren van het product mee. Dat vind ik ook belangrijk."

“Daarbuiten krijg je bij Christiaens veel vrijheid over hoe je iets wil aanpakken. Dat vind ik ook erg fijn”, vertelt Jorn. Bij Jorn op de afdeling zit heel het team van engineers. Deze bestaat uit 8 mensen. “Ik vind het juist wel fijn dat het team niet uit heel veel mensen bestaat. Dit maakt dat je snel en makkelijk kunt schakelen met collega’s en makkelijk om hulp kunt vragen als dat nodig is.” Verder is de sfeer erg prettig en is iedereen vrij direct. Zo weet je wat je van iemand kan verwachten, maar kun je ook makkelijk iets tegen een ander zeggen."

Begeleiding

Jorn is sinds september aan het werk en het bevalt hem tot nu toe goed. “Het is wat ik ervan had verwacht en ik vind het fijn dat het zo goed bij mij studie aansluit.” Bij Christiaens is het werken vrij zelfstandig. Jorn vertelt: “Wel hebben we sinds kort een nieuwe leidinggevende en daardoor wordt er wat meer duidelijkheid gecreëerd. Dat is een fijne ontwikkeling."

Contact met Kracht

“De mate van contact was voor mij perfect”, vertelt Jorn. “Het had van mij niet minder maar ook niet meer gehoeven. Als ik iets had dan kon ik snel bij Koen terecht. Ook zorgde Koen ervoor dat alles duidelijk was zodat ik wist wat ik kon verwachten. Al met al ben ik heel tevreden over de samenwerking.”

Succesmoment

"Er staat, voor mijn doen, nu een best wel grote machine in de hal. Daar heb ik zeker niet alles aan getekend, maar de aanpassingen wel. Het is dan wel heel leuk om te zien dat het er nu echt is", vertelt Jorn tot slot.

Jorns consultant Koen de Bruijn

Wil jij ook werken bij Christiaens of een soortgelijk bedrijf in de Techniek & Industrie? Neem dan gerust contact met mij op!

 
Koen de Bruijn
Koen de Bruijn
  • 06 29 34 91 21