Het verhaal van Kyshia

"Het mooie plaatje dat geschetst werd van BINX, klopt precies!"

De 27-jarige Kyshia uit Brabant vond na een andere start in haar carrière samen met Consultant Bob van den Bergh een nieuwe weg in de bouwsector. Ze volgt haar intuïtie en blijft als vrouw in de bouw werkzaam, alleen op een plek die voor haar comfortabeler voelt. Stukje bij beetje openen er telkens nieuwe deuren en staat ze haar vrouwtje in deze mannenwereld. 

Meerdere wegen leiden naar dromen

Kyshia haar reis begon met een onverwachte wending. Ze volgde de studie Interieur & Vormgeving, maar haar pad leidde haar uiteindelijk naar de bouwwereld. Tijdens een buitenlandse stage in Malta, waar ze meewerkte aan de verbouwing van het nationale stadion, ontdekte ze haar passie voor de bouw. 

“Alles wat ik toen had uitgetekend, werd halverwege mijn stage uitgevoerd.” Daarom was Kyshia voornamelijk op de werkvloer tussen de bouwmannen te vinden en merkte ze dat enkel het uittekenen van nieuwe ontwerpen niet genoeg was. Ze begon na thuiskomst met de opleiding Bouwkunde, maar ook dit was niet hetgeen waar ze de meeste energie van kreeg. Vooral de ingenieurs- en calculatie kant paste niet bij de richting die Kyshia op wilde. Ze sprong in het diepe en ging aan de slag als uitvoerder in de interieurbouw. 

Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan?

Na vier jaar gewerkt te hebben in de interieurbouw, merkte Kyshia dat het tijd werd voor een nieuwe uitdaging. Maar waar begin je zo’n zoektocht? Kyshia kwam in contact met Kracht omdat ze graag een uitvoerdersrol wilde blijven vervullen en vooral benieuwd was wat er mogelijk was aangezien ze geen afgeronde bouwkundige opleiding had. “Ik was benieuwd wat daar de mogelijkheden in waren. En ik dacht toen: waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Ik kan zelf wel op zoek gaan maar toen ik Kracht tegenkwam dacht ik, waarom zou ik het in hemelsnaam zelf doen en het mezelf zo moeilijk maken?” 

Met de juiste instelling, mentaliteit en hetgeen te doen wat je hart sneller laat kloppen, is alles mogelijk. Toch volgden eerst enkele tussenstops, voordat ze eindelijk op de plek terecht kwam waar ze haar passie helemaal tot uiting kon laten komen. 

Tussenstation

Via Bob, Consultant Bouw & Projectontwikkeling, ging Kyshia aan de slag bij een groot bouwbedrijf. Het tussenstation waar ze één jaar werkzaam was voordat ze haar werkgeluk bij BINX vond. Hier kwam Kyshia vooral zichzelf tegen, omdat ze hier veel alleen deed en vaak te veel hooi op haar vork nam. De uitvoerdersrol die zij voor ogen had kon ze hier niet uitvoeren, daarom besloot ze weer met Bob te schakelen over een nieuwe stap. 

Toen Kyshia weer in contact kwam met Bob is het balletje voor de tweede keer gaan rollen. En dit keer wel met succes want Kyshia leerde BINX kennen en vond hier de uitvoerdersrol waar ze naar op zoek was. In haar functie als Assistent Uitvoerder bij BINX heeft Kyshia een variërend takenpakket. Ze maakt planningen, voert kwaliteitscontroles uit, organiseert vrachtindelingen en coördineert de logistiek op de bouwplaats. Een uitdagende job waar ze binnen de hectiek van de bouw alle vrijheid krijgt om de touwtjes in handen te nemen.

Eerst zien, dan geloven

Of Kyshia verwacht had dat BINX de plek in de bouwwereld voor haar zou zijn? Dat niet. “Je bent natuurlijk best sceptisch. Dat was ook het eerste wat ik tegen Bob zei toen ik op gesprek was geweest bij BINX dat het allemaal wel heel goed klonk en dat blijkt nu uiteindelijk ook wel echt zo te zijn.” Kyshia had in eerste instantie een instelling van: eerst zien, dan geloven maar van het mooie plaatje dat geschetst werd is niets gelogen. 

Thuiskomen

BINX voelde vanaf dag één als thuiskomen. Door de platte organisatiestructuur en gelijkwaardigheid op de werkvloer ervaart Kyshia een fijne werkomgeving. Een omgeving tussen de mannen waar zij zich comfortabel en op haar gemak voelt. Wat Kyshia de meeste energie geeft? De verantwoordelijkheid die ze krijgt en dat ze ook gezien wordt door haar collega’s. “Ik krijg de vrijheid dat het aan mij overgelaten wordt omdat het vertrouwen dat het goed gaat, er is.”

“Door dingen zelf te doen, maak je weleens fouten. Daar leer je alleen maar van.”

Thuis in de mannenwereld

De mannenwereld in de bouwsector is voor Kyshia geen oncomfortabele omgeving. Juist een plek waar zij zich op haar gemak voelt. Hoe Kyshia zich als vrouw in de mannenwereld staande weet te houden? Door zich hier door de jaren heen te bewegen en simpelweg zichzelf te zijn. “Toen ik net begon was dat anders en was het zeker even wennen.” Vooral de directheid binnen de bouw was wennen voor Kyshia, maar ook hetgeen wat ze nu juist zo fijn vindt. “Iedereen spreekt je gewoon direct aan, bijvoorbeeld als er een probleem is dan wordt dat gedeeld en dan wordt het daarna ook opgelost.”

Als twintigjarig meisje, werkend bij een interieurbouwer, werd zij door haar ‘maatje’ (zoals ze dit zelf noemt) aan de hand meegenomen. Doordat hij precies wist hoe hij met haar moest communiceren, verkende Kyshia langzamerhand steeds meer de bouwwereld en vond zij haar plek.

“Als een man het kan, kan ik het ook”

De mannenwereld in de bouw is ook een plek die Kyshia motiveert om te excelleren. “Ik heb een hele erge bewijsdrang en dat is soms ook weleens mijn valkuil. Als een man het kan, moet ik het ook kunnen.” Daardoor heeft Kyshia weleens het gevoel dat zij twee keer harder loopt. Die stappen extra zetten doet ze graag zodat ze het beste uit zichzelf haalt. 

Blik op de toekomst

Met de blik op de toekomst streeft Kyshia naar een rol als zelfstandig Uitvoerder. Bij BINX krijgt ze genoeg kansen en volop de ruimte om zichzelf te ontwikkelen. Zoals ze al eerder heeft ervaren zijn er meerdere wegen die naar haar dromen leiden. Het succesverhaal van Kyshia laat zien dat je met vastberadenheid, doorzettingsvermogen en passie, kansen laat ontstaan en geen uitdaging te groot is.

Ook een Krachtig succesverhaal worden? Bob van den Bergh

Net zoals bouwvrouw Kyshia jouw werkgeluk vinden, een carrièreswitch maken maar niet weten waar je moet beginnen of je eerste baan binnen de bouw vinden? Kom in contact met Kracht. Je vertelt over jouw wensen, ambities en dromen. We analyseren wat jij wil en kan en wat jouw mogelijkheden zijn. Daarna komen we samen tot de beste carrièrekansen voor jou. Word jij het volgende succesverhaal van Kracht?

 
Bob van den Bergh
Bob van den Bergh
  • 06 11 86 91 87