Het verhaal van Mark

"Het ervaren van ultiem werkgeluk is wat ik bij BINX heb!"

Mark

Vanaf de zomer is Mark bij BINX in Rotterdam gestart als Proces Engineer. Inmiddels is hij een van de langstzittende krachten van BINX, omdat zij gigantisch aan het uitbreiden zijn. Dit brengt kansen, diversiteit en uitdagingen met zich mee. Voor Mark is BINX de plek waar hij écht gelukkig is in zijn werk. Waarom hij voor BINX heeft gekozen, wat hij van zijn huidige functie vindt en hoe hij de samenwerking met Kracht heeft ervaren, lees je in dit blog.

De start van Marks werkplezier

Dat recruiters de juiste kandidaten voor verschillende functies proberen te werven via LinkedIn is niks nieuws. Dat sommige mensen niet zitten te wachten op een berichtje via LinkedIn is ook niet onbekend. Maar het berichtje van Jorg kwam precies op het juiste moment in de inbox van Mark terecht. “Op dat moment zat ik niet goed op mijn plek, dus ik dacht: ik reageer wél op dit bericht. Van het berichtje werd ik ook nieuwsgierig, omdat erin stond dat de opdrachtgever graag met mij in contact wilde komen”, vertelt Mark.

“Het was wel in de coronatijd, dus we hebben elkaar telefonisch gesproken. Maar dat ging allemaal heel goed. We hebben snel een afspraak gemaakt om bij BINX langs te gaan en een week later zat ik op deze bank. Zo makkelijk ging het eigenlijk.”

Mark kwam via LinkedIn in contact met Kracht en ging bij BINX op gesprek om kennis te maken. “Toevallig kwam ik terecht in de functie van Proces Engineer. We keken samen wat bij mij zou passen.”
De nodige ervaring had Mark al wel. Zijn afgeronde studie hbo-bouwkunde op zak en ervaring bij verschillende aannemers zorgde ervoor dat de interesse bij Mark voor het goed coördineren van processen was gewekt. “Ik vond het altijd al wel interessant om de processen goed voor elkaar te krijgen. Want als je dat goed voor elkaar had, dan liep je project dus goed. Het nadeel waar ik altijd bij projecten tegenaan liep, is dat ik pas halverwege erbij werd betrokken. Dan was het al een rotzooi en moest ik het herstellen.” In zijn huidige rol probeert Mark de processen aan de voorkant al goed te regelen, zodat een project zo soepel mogelijk kan verlopen.

Het succes tussen Mark en BINX

Sinds augustus is Mark werkzaam bij BINX in Rotterdam. Zij zijn geen projectontwikkelaar. Ook geen bouwbedrijf. Geen installatiebedrijf en ook geen IT-bedrijf of hardware-leverancier. Maar wat dan wel? BINX richt zicht sinds 2016 op het ontwerpen en realiseren van slimme, toekomstbestendige huisvestingsoplossingen om te leren, werken en te ontmoeten. Oftewel utiliteitsoplossingen. De vestiging van BINX in Rotterdam bestaat nog niet heel lang. Sinds 2021 zijn zij hier gevestigd.

Dat BINX flink aan het groeien is, wordt duidelijk wanneer Mark vertelt dat hij op dit moment een van de collega’s is die er het langst werkt. “Ik was ongeveer de tiende werknemer bij BINX in Rotterdam afgelopen zomer en nu gaan we al richting de dertig.”

Als aan Mark wordt gevraagd hoe hij het tot nu toe ervaart bij BINX begint Mark te glunderen. “Het bevalt mij hier echt super goed. Je ziet het ook om je heen. Het is niet echt een traditioneel bedrijf zoals je gewend bent van een normale aannemer, We zijn heel open met elkaar. Alles wordt onderling besproken. Het is informeel en wij werken echt als team. En natuurlijk staat plezier voorop. Dat vind ik ook een heel belangrijk onderdeel van het werk. We noemen dit ook geen kantoor, we noemen dit een werkcafé.” En in dit werkcafé voelt Mark zich helemaal thuis. Van een echt succes tussen Mark en BINX kunnen we wel spreken.

“Ik vind de sfeer wel echt heel belangrijk. Dat je het naar je zin hebt.”

Spin in het web

Als Proces Engineer bij BINX heeft Mark een leuke en uitdagende baan. “Proces Engineer houdt in dat ik mij bezighoud met de processen tijdens verschillende projecten. Ik moet ervoor zorgen dat de projecten goed volgens de processen verlopen.” De verantwoordelijkheid van het bewaken van het BINX-proces tijdens de projecten maakt de rol van Mark uitdagend, leuk en veelzijdig.

“Het leukste aan mijn werk is dat het met iedereen samen is. We pakken samen een project op, écht als team. Van begin tot het einde. Dus wij krijgen van de opdrachtgever de eisen door waaraan het project moet voldoen en wij zijn helemaal zelf verantwoordelijk voor het ontwerp en ook voor de uitvoering.” Mark kan zich na een half jaar al een echte spin in het web noemen. Hij speelt een belangrijke rol in het integrale projectteam en zijn functie neemt ook verantwoordelijkheid met zich mee. Waar hij tot een half jaar geleden, voordat hij bij BINX begon, ontevreden was met zijn werk, zorgt hij er nu voor dat hij met veel plezier de schakel is tussen BINX en haar opdrachtgevers.

Dromen? Daar kijkt Mark voor nu nog even niet naar. “Ik ben eigenlijk ook nog aan het opstarten bij BINX. Ik werk hier pas een half jaar, maar ik ben wel een van de meest ervaren collega's hier. De ervaring die ik heb opgedaan uit eerdere projecten en die weer meenemen hierheen, is ook een uitdaging. Je moet eigenlijk weer onderaan beginnen.” En dat is precies de uitdaging waar Mark zich op dit moment mee bezig houdt.

Een plan voor over vijf jaar heeft Mark op dit moment dus nog niet. Zijn belangrijkste doel op dit moment: zijn werkgeluk behouden. “Dat ik nog niet weet waar ik over vijf jaar wil zijn, heeft vooral te maken met dat ik qua werk niet op mijn plek heb gezeten. En op een gegeven moment moet je jezelf kennen. Dan kan je een lat hoger leggen, maar daar word je niet gelukkig van. Ik wil dit graag eerst goed doen en vanaf dan kan ik verder kijken.”

“Waar ik blij van word? Als de samenwerking leuk is. De sfeer moet natuurlijk goed zijn. En uiteindelijk als iedereen gelukkig wordt van het eindresultaat. Wij, maar ook de opdrachtgever. Als iedereen tevreden is, word ik blij.”

Marks consultant Jorg Rutjes

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging in de bouw? Ik help je graag met het vinden van je droombaan. Bekijk onze openstaande vacatures of neem direct contact met mij op om erachter te komen wat ik voor jouw carrière kan betekenen.

 
Jorg Rutjes
Jorg Rutjes
  • 06 21 98 23 66