Waar het allemaal begon Het allereerste succesverhaal

Samen naar de stip op de horizon toe werken

Het allereerste succesverhaal

10 jaar Kracht. Jaren waarin we successen hebben mogen vieren en waarin we veel hebben geleerd. 10 jaar die ooit zijn begonnen bij een eerste bemiddeling.

Patrick Arts was de eerste kandidaat die dankzij Wieger vanuit zijn Kracht aan de slag kon gaan. Wij hebben hem na al die jaren uitgenodigd bij ons op kantoor om terug te kijken op dit bijzondere moment. Lees hieronder het verhaal van Patrick en Wieger.

10 jaar geleden werkte Patrick Arts, een jonge man vol werklust, bij een kleine aannemer. In april was hij gestart als Hoofduitvoerder. Hij had een huis gekocht en was trotse vader van, toentertijd, zijn enige zoontje Gijs. Vlak voor kerst kreeg hij het gefreesde telefoontje: het is over, het bedrijf is failliet. Een slechtere timing voor dit nieuws was er bijna niet.

Patrick kwam via via in contact met Wieger: een ondernemer die een recruitment bureau was gestart en nog niet eerder had geplaatst met zijn bedrijf. Het begin was voor allebei heel spannend: ze kenden elkaar niet, hadden verschillende karakters, waren beiden op ontdekkingstocht en moesten maar hopen dat het zou klikken. Toch heeft Patrick Kracht heel positief ervaren: '‘Wieger en ik kwamen bij elkaar thuis over de vloer. Aan de eetkamertafel zaten we te kijken naar wat de kansen op de markt waren.'’ Al snel zagen ze verschillende partijen die geïnteresseerd waren in een samenwerking, maar de volgende stap voor Patrick moest dé stap naar de beste baan zijn.

"Kracht heeft mij een hele mooie uitdaging bezorgd. Een DBFM project, het was enorm en helemaal nieuw voor mij. Een project van 1,5 miljard euro." In dit project heeft zoveel ontwikkeling gezeten dat Patrick daar nog steeds elke dag profijt van heeft. Dit is de basis geweest waar zijn huidige ZZP succes vandaan komt.

Aan het begin voelde het als een stap buiten zijn comfortzone: "De eerste maanden dacht ik wat is dit? Alles was nieuw en het project groeide enorm hard. Zo begonnen we met een team van 10 man en zijn we doorgegroeid naar een team van 40 man en een team van 50 man. Het leukste is dat ik er vanaf het begin bij was, en de hele groei heb mogen meemaken."

Maar liefst 3 jaar lang heeft Patrick op dit project mogen werken via Kracht, daarmee is hij niet alleen de eerste kandidaat maar ook nog eens de langste detachering van Kracht. Na deze drie jaar is Patrick als zelfstandige verder gegaan op het project. Tijdens de periode dat Patrick via Kracht werkte zagen hij en Wieger elkaar af en toe. "Samen gingen we een hapje eten of Wieger kwam op project bezoek."

‘'Kracht had alles goed geregeld: de lease auto’s en de betalingen, alles ging zoals afgesproken zonder enige moeite. Over Kracht ben ik dan ook zeker positief. Mocht blijken dat iemand niet op zijn of haar plek zit zou ik Wieger aanbevelen. Hij is de ingang geweest naar mijn succes en er ging een nieuwe wereld voor mij open, ik heb gewerkt aan de grootste projecten in een leuk team. Tot nu toe is het nog steeds het leukste project waar ik aan heb gewerkt. Tegen Wieger zou ik dan ook willen zeggen dat hij zo door moet gaan. Hij brengt de standaard voor Recruiters op een hoger niveau, hij is met Kracht de specialist op de technische arbeidsmarkt.’'

Op dit moment is Patrick ZZP’er en aan de slag als toezichthouder Civiel. Zijn ambitie is niet per se om de hoogst haalbare functie te bekleden, maar om iets te doen wat hij echt leuk vindt. ''Samen met collega’s met de neuzen dezelfde kant op, samen naar de stip op de horizon toe werken. Een team zijn in voor en tegen spoed. Ik ben resultaatgericht en wil een team met dezelfde houding.’' 7 dagen per week is Patrick druk met zijn werk, zo enthousiast wordt hij er van.

Wat Patrick wil meegeven aan anderen potentiële kandidaten is dat loyaliteit in een team belangrijk is. Afspraak is afspraak, samen moet je doelen bereiken. Wanneer het tegen zit moet je doorzetten, na regen komt altijd zonneschijn. Daar waar een deur dicht gaat, gaat een ander weer open.

Wij willen Patrick bedanken voor de krachtige start van ons bedrijf en wij zijn trots op de bijdrage die we hebben kunnen leveren aan zijn carrière!

Kunnen wij voor jou een nieuwe deur openen net zoals we dat voor Patrick hebben gedaan? Neem dan contact op met onze consultants, wie weet word jij ons volgende succesverhaal.