Het verhaal van Tom

Iedereen krijgt de kans om zich te ontwikkelen bij Kracht

Werken vanuit eigen kracht

Wij beloven onze kandidaten een baan waarin hun kwaliteiten, ambities en interesses samenkomen: werken vanuit Kracht. Dit vinden wij niet alleen belangrijk bij onze kandidaten, maar ook bij onze interne medewerkers. Onlangs heb ik mijn collega Tom Derks gesproken om erachter te komen wat dit voor hem betekent. 

Wat moet je allemaal begrijpen en doen op het gebied van in- en ontspanning om tot de beste prestaties te komen? Met deze vraag in zijn achterhoofd is Tom begonnen met de studie Toegepaste Psychologie. Dat deze vraag ook naast zijn studie een rol speelde bleek uit zijn eigen onderneming waar hij topsporters op mentaal gebied begeleidde op weg naar prestaties. Een mooi voorbeeld hiervan is een topsporter wie, onder toeziend oog van de Belgische televisie, een wereldpoging deed om het aantal kilometers per uur op een eenwieler te verbreken. Hiervoor reisde Tom af naar het Formule 1 circuit Monza in Italië. 

Vanuit zijn studie Toegepaste Psychologie ging zijn interesse uit naar het nog beter maken van al goed presterende mensen, van een 7 een 9 maken. Daarom past het concept van Kracht, mensen begeleiden van een goede naar een betere baan, zo goed bij hem.

Tom Derks - Kracht Recruitment

Door een vroegere schoolvriend en huidig consultant van Kracht, Koen Schipperheijn, is Tom met Kracht in contact gekomen. Naast de visie van Kracht en het goede gesprek met Wieger, sprak ook de technische branche aan. Van huis uit heeft Tom al veel meegekregen van de technische branche, zijn vader is directeur van een aannemersbedrijf in de grond- weg- en waterbouw. De keuze om consultant civiele techniek te worden was daarom snel gemaakt. ‘’Het is een interessante wereld, omdat het een diverse technische branche is met hele grote projecten zoals een nieuwe snelweg, een zeesluis of een tunnel, maar het kan ook een rotonde of een kerkplein in een dorp zijn. De diversiteit en de inhoudelijke afwisseling van de branche spreken mij aan.’’

In de rol van consultant heeft Tom technische professionals begeleid van een goede naar een betere baan. ‘’Ik vind het heel leuk om in gesprek te gaan en van ze te horen waar ze mee bezig zijn en welke ervaring ze meebrengen. Wat brengt ze in beweging, waar zijn ze nou écht goed in en waar liepen ze met hun bijzondere kwaliteiten tegenaan bij hun huidige werkgever. Om ze vervolgens een advies te kunnen geven om deze kwaliteiten nog beter in te zetten, zodat ze met nog meer energie naar het werk kunnen gaan.’’

Het leukste aan de baan als consultant is de diversiteit. Elke techneut is anders, zowel in ervaring, ambitie als persoonlijkheid. Wat voor de één een succes kan zijn, is voor de andere geen succes. Het mooie is dat voor iedereen de match anders is en het maken van deze match heeft Tom met veel plezier gedaan.

Toch is Tom onlangs geswitcht van functie binnen Kracht. ‘’De rol van een consultant was top, je kan je snel ontwikkelen op verschillende vlakken. Naar mate ik steeds meer ervaring kreeg in deze rol merkte ik dat de kwaliteiten die ik heb, niet altijd kwijt kon in de rol van consultant. Zo nu en dan dacht ik al met Wieger mee over het standaardiseren van werkzaamheden en het creëren van overzicht. Onbewust was ik al bezig met het nadenken over het ontwikkelen van de processen, werkwijzen en werknemers van Kracht.’’

Tom kwam tijdens zijn periode als consultant regelmatig met goede oplossingen om processen, werkwijzen en collega’s beter te maken. Hierdoor zijn Wieger en Tom op het idee gekomen om hem fulltime in te zetten op die kwaliteiten. Oftewel, optimaal laten werken vanuit zijn kracht.

Binnen Kracht kan Tom zijn kwaliteiten ontwikkelen en daarmee waarde toevoegen aan Kracht. Dit is ook kenmerkend aan de cultuur van Kracht. De organisatie is namelijk volop in beweging en groeit hard. Iedereen krijgt de kans om zich te ontwikkelen. "Op het moment dat je hier rondloopt met een houding dat je je wilt ontwikkelen en je onderneemt daar actie op, dan ontwikkel je ook."

Wat Tom wil meegeven aan anderen? "Wees nieuwsgierig. De beste manier om jezelf te ontwikkelen is door vragen te stellen. Vraag hoe je collega’s successen behalen en vraag ook welke fouten ze maken. Vraag aan je leidinggevende hoe diegene zijn werk uitvoert. Door dat steeds te blijven doen, leer je veel en krijg je informatie om beter van te worden. Daarnaast bouw je gelijk een relatie op met de mensen om je heen. Relaties zijn van onschatbare waarde in de huidige arbeidsmarkt. Alleen vragen stellen is niet genoeg. Ga zelf aan de slag met wat je hoort en ziet en wees bereid om fouten te maken. "