Kennisartikel

Wat doet een Kopersbegeleider?

Wat doet een Kopersbegeleider?

Een Kopersbegeleider begeleidt kopers van nieuwbouwwoningen gedurende het bouwproces en adviseert kopers over het mogelijk meerwerk. Op deze pagina lees je alle informatie over de wat een Kopersbegeleider precies doet, wat zijn of haar functie inhoudt en hoeveel een Kopersbegeleider verdient.

Wat doet een Kopersbegeleiders?

Een Kopersbegeleider (ook wel woonadviseur) is het vaste aanspreekpunt tijdens de bouw van een huis. Hij of zij adviseert degene die de nieuwbouwwoning koopt bij het kiezen van de kopersopties om de woning op maat samen te kunnen stellen. Een Kopersbegeleider werkt bij de aannemer en fungeert als vraagbaak voor de kopers. Als Kopersbegeleider werk je samen met het uitvoeringsteam. Het beroep van Kopersbegeleider komt voor op allerlei verschillende projecten. Zo werken Kopersbegeleiders op projecten van bijvoorbeeld 8 woningen, maar ook bij de opbouw van hele nieuwe wijken. 

Taken Kopersbegeleider

Als Kopersbegeleider ben jij de schakel tussen de kopers en de bouwteams van de woningbouwprojecten. Als Kopersbegeleider ben jij onder andere verantwoordelijk voor de volgende taken:

  • Advies- en verkoopgesprekken voeren met de kopers en begeleiden tot aan oplevering;
  • Voorbereiden en uitvoeren/vastleggen van gesprekken tijdens de opstart van het proces;
  • Bewaken van voortgang en deadlines van keuzes van de kopers;
  • Vastleggen definitief gekozen keuzeoptie per klant;
  • Opstellen en verzorgen van kopers informatie documenten/handleiding;
  • Financieel invoeren en bewaken meer- minderwerk keuzes.

Met wie werk je samen?

Een Kopersbegeleider werkt veel samen met de verschillende disciplines van het bouwproject. Naast contact met de kopers onderhoud je contacten met Uitvoerders, Projectleiders, onderaannemers, installateurs en toeleveranciers.

Hoe word je Kopersbegeleider?

Kopersbegeleider kun je worden als je een vastgoed, technische studie of iets soortgelijks hebt gevolgd. Voorbeelden van hbo-opleidingen zijn Bouwkunde of Makelaardij. Er bestaat geen specifieke opleiding voor het beroep Kopersbegeleider. 

Als Kopersbegeleider in de bouw moet je over goede communicatieve vaardigheden beschikken, omdat je continu bezig bent met het adviseren en begeleiden van in het proces tussen aankoop en aanlevering. Daarbij is het ook belangrijk dat je commercieel goed onderlegd bent. Je moet kopers overtuigen van de noodzaak van meerwerk. 

Doorgroeimogelijkheden Kopersbegeleider

De doorgroeimogelijkheden van een Kopersbegeleider moeten vooral worden gezien in het verkrijgen van meer verantwoordelijkheden. Dit kan bijvoorbeeld in een functie als Senior Kopersbegeleider.

Wat verdient een Kopersbegeleider?

Wat een Kopersbegeleider verdient, hangt af van verschillende factoren. Onze ervaring leert dat het salaris tussen de € 2.500 en € 3.500 per maand ligt. Dit hangt onder andere af van ervaring en kennis van de markt en het bouwproces. Mocht je meer willen weten over het salaris of ben je benieuwd of jouw salaris wel marktconform is? Onze experts geven je graag salarisadvies

Baangarantie Kopersbegeleider

Het beroep Kopersbegeleider is erg populair. In de huidige markt zijn er meer kandidaten dan rollen. Je maakt meer kans op een baan als Kopersbegeleider wanneer je al enige ervaring hebt opgedaan of wanneer je een passende opleiding hebt gevolgd. 

Ben je al enige tijd op zoek naar de juiste vacature als Kopersbegeleider in de bouw? Kom in contact met onze experts en wij helpen je graag bij het vinden van de baan die bij jou past!

Vacatures kopersbegeleider

Heb jij al ervaring als Kopersbegeleider of ben je na het lezen van deze pagina enthousiast geworden? Hieronder hebben we alvast drie vacatures voor je geselecteerd. Is dit toch niet helemaal waar je naar op zoek bent? Bekijk dan onze bouwvacatures of ons gehele aanbod op de vacaturepagina.

Bij Kracht werken specialisten in het doorgronden van jouw wensen, ambities en kwaliteiten. We werken áltijd vanuit jouw Kracht. Zo vinden we samen jouw droombaan! Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt of meer wil weten over de vacatures van een Kopersbegeleider.