Het verhaal van Carolien

"Ik vind het super fijn dat er zoveel vertrouwen is binnen OLCO."

Carolien | Projectleider

Carolien is op dit moment ruim 3,5 jaar werkzaam als junior Projectleider bij OLCO. Voordat zij bij OLCO begon, heeft zij Architectuur gestudeerd aan de TU/e. Na deze studie heeft zij gekozen voor een projectmanagementbureau, in plaats van een architectenbureau. “Een projectmanagementbureau is een stuk dynamischer, dat spreekt mij erg aan”, vertelt Carolien.

Inhoudelijke en coƶrdinerende rol

Momenteel is Carolien een junior Projectleider en daardoor werkt zij veel samen met een senior. Door deze rol voert zij een meer inhoudelijke- en coördinerende rol en de senior focust zich wat meer op het procesmatige. “Maar omdat je samenwerkt, loopt het heel erg in elkaar over”, vertelt ze. “Ik vind die samenwerking erg fijn, omdat ik altijd iemand heb om op terug te vallen.” Verder krijg je onbewust toch wat meer verantwoordelijkheid doordat je samenwerkt met elkaar en het team klein is.”

Kans om veel te leren

Voordat Carolien startte bij OLCO was haar niet bekend dat de werkzaamheden zo gevarieerd zouden worden. “Dit vind ik juist erg leuk en uitdagend”, vertelt Carolien. Na haar studie was zij op zoek naar een functie waarbij ze betrokken zou zijn bij het gehele bouwproces, van planontwikkeling tot aan de uitvoering. Bij OLCO komt dit gehele bouwproces aan bod, in zowel een rol als adviseur als ontwikkelaar. Carolien vertelt: “Ik heb destijds ook voor OLCO gekozen omdat ik dacht hier veel te kunnen leren. Diverse collega’s bij OLCO beschikken over een brede ervaring, waaraan ik mijzelf kan optrekken. Daarnaast is er door het kleine team veel diversiteit in de werkzaamheden en kent iedereen elkaar goed. Je kunt daardoor eigenlijk bij iedereen terecht als je een vraag hebt.”

Projecten

Momenteel houdt Carolien zich bezig met de nazorg van een risicodragend project in Rijswijk. Dit betreft sportcomplex De Altis, dat in april 2021 is opgeleverd. Daarnaast werkt zij aan een zwembad in Venlo in de rol als adviseur. Een ander project waar zij als adviseur aan werkt is een sportcentrum in Ermelo. Dit sportcentrum bestaat onder andere uit een sporthal met turnhal en diverse zwemzalen. Sinds Carolien werkzaam is bij OLCO, is zij bij dit project betrokken. “Dat is wel echt leuk. In de beginfase heb ik het programma van eisen opgesteld passend binnen de kaders en ambities van de gemeente en gebruiker en op dit moment wordt het gebouwd. Dat is ook wat mijn werk zo leuk maakt. Je werkt aan verschillende projecten in verschillende fases."

Sportcentrum Zanderij in Ermelo

Afwisseling en flexibiliteit

Inmiddels is Carolien 3,5 jaar werkzaam bij OLCO, maar verveelt zich nooit. De afwisseling in het werk spreekt haar erg aan. Daarbij is het bedrijf ook erg flexibel. Carolien vertelt: “Er zijn geen strakke werktijden en de dagen zijn variërend. De ene dag ga je naar de opdrachtgever toe, de andere dag naar de bouwplaats, of je werkt een dag op kantoor of een dag thuis. Ik vind het superfijn dat dat vertrouwen er is en dat dit allemaal mag en kan.”

Carolien hoopt in de komende jaren door te groeien naar een wat zelfstandigere rol. “Ik merk dat ik bij veel zaken al een stuk minder klankbord nodig heb dan in het begin”.