Het verhaal van Petra

"Ik begrijp ontwerpen en hier kan ik daarnaast ook mijn commerciƫle hart ophalen. "

Petra

Wat is jouw rol binnen de organisatie?
Ik werk sinds een half jaar als senior project manager. Vanuit mijn rol stuur ik het projectteam op uren, budget, hr en accountmanagement. Teams worden bij ons gestuurd door een lead designer en een project manager. In de rol is het een pré dat je gevoel hebt bij het creatieve proces. Juist dan kan je het team begrijpen en jouw beslissingen het beste toelichten. Ontwerpers zijn van nature gericht op esthetiek en perfectie en wat minder op budget of planning. Het is dan ook mijn taak om ze hierop te wijzen.  

Ik heb in principe geen creatieve rol meer. Ik ben puur bezig met het proces- en projectmanagement. En mij bevalt dat heel erg goed. Vooral dat je erg veel contact hebt met de klant, verwachtingsmanagement. Terwijl je wel het creatieve stuk mee krijgt, maar je bent er niet verantwoordelijk voor. Ik ben veel meer verantwoordelijk voor de meetbare kant. Je bent toch een commercieel bedrijf dus is die kant van de medaille altijd van belang. Jij bent de schakel tussen het creatieve en het stukje commercialiteit.

Wat is jouw achtergrond?
Ik ben zelf begonnen op de kunstacademie. Dat vond ik toen al een beetje vaag. Heel conceptueel en weinig commercieel. Daarna heb ik een poosje bij een architectenbureau gewerkt als interieurarchitect en wist ik het niet zo goed. Toen ben ik een brand management master gaan doen dus veel meer richting marketing. Dat ging veel meer over de toegevoegde waarde van design, vanuit commercieel oogpunt. Dat vond ik heel erg leuk. Maar mijn hart ligt wel heel erg bij de bouw en het creëren van ruimtes. En hier kan ik dat perfect combineren. Ik begrijp ontwerpen en hier kan ik daarnaast ook mijn commerciële hart ophalen.

Wat is er zo bijzonder aan werken bij Piet Boon?
Het is echt een familiebedrijf. De sfeer is prettig en niet zo hard. Het is op een hele fijne manier commercieel. Mensen gaan heel ontspannen met elkaar om. Dat bevalt heel goed. Iedereen loopt gewoon naar je toe en wil elkaar helpen. Ook Piet en Karin zelf. Iedereen is aanspreekbaar, maakt een grapje met elkaar. Zo stuur ik mijn team ook. Ik geef iedereen veel eigen verantwoordelijkheid. Er is niets vervelender als ontwerper als iemand constant gaat micro managen.

Je moet er voor zorgen dat iedereen blij en gelukkig is en dat ze mooie dingen mogen maken want daar worden ze enthousiast van. Niet als we vertellen dat we binnen de uren zijn gebleven. Dat is meer mijn persoonlijke uitdaging.

Wat zijn de mooiste projecten waar je aan werkt?
Dat zijn private projecten zoals grote villa’s. Waar grote ornamenten of kunstobjecten geplaatst worden. Klanten die zo enthousiast worden naarmate het project vordert en zo’n vertrouwen ook leggen in ontwerpers. Het mooie is dat de klanten ook blijven terug komen. Ook daarmee worden langdurige relaties opgebouwd. Dat is wel super gaaf.

En wat ik superleuk vind is dat je het helemaal compleet kan maken. Van Servies tot hoe alles gepresenteerd wordt. Elk project is weer anders, de ene klant is de andere niet. Mensen veranderen van gedachten, of worden het onderling niet eens. Altijd lopen dingen anders dan je denkt.

Vacatures bij Piet Boon