Het verhaal van GOLDBECK Nederland

"Er wordt veel vrijheid gegeven, zodat de medewerkers zich zelf snel kunnen ontwikkelen."

GOLDBECK Nederland

Vincent is ruim vijf jaar Directeur van GOLDBECK Nederland. Al vanaf dag één kreeg Vincent het vertrouwen om van GOLDBECK Nederland een succes te maken. De manier waarop GOLDBECK Duitsland was ingericht, paste niet goed bij de visie van Vincent én de Nederlandse markt. Hij wilde daarom graag zijn eigen draai hieraan geven. 

Het vertrouwen wat hij vanuit de moedermaatschappij ervaart, wil hij ook geven aan zijn medewerkers: "Ik bemoei me bijna niet bij de inkoop van het project dat mogen de projectleiders zelf doen. Tuurlijk kijken we wel waar kan het slimmer, of we kosten kunnen bundelen of juist niet, maar ik geef wel heel veel vertrouwen aan de projectleiders en vrijheid, maar daar moet je wel tegen kunnen’’, aldus Vincent. 

Vincent GOLDBECK Nederland

Medewerkers mogen echt hun eigen ding doen. Er wordt veel vrijheid gegeven, zodat ze zich zelf kunnen ontwikkelen. Daardoor krijg je de ondernemersgeest in de organisatie: "Ondernemerschap vind ik heel belangrijk, dat moeten mensen ook in zich hebben." Binnen GOLDBECK kan je zelf bepalen hoe je bij het einddoel komt. De ene projectleider zit meer op de relationele kant en de ander juist op kwaliteit en techniek. "Als de kwaliteit aan het eind maar goed is. De weg ernaartoe kunnen mensen zelf bepalen. Niet iedereen is hetzelfde, zo staat de mens in zijn eigen Kracht." 


Het team is relatief gezien klein. De leeftijd ligt tussen de 25 en 50 jaar. Dit heeft te maken met het feit dat GOLDBECK een jonge organisatie is, die ups en downs kent. Deze pieken en dalen moeten opgevangen kunnen worden. Het is niet altijd ‘hallelulja’, zoals Vincent dat zegt. Jonge mensen zijn over het algemeen wat flexibeler en kunnen de veranderingen beter opvangen. 

Naderhand zijn er senioren in het team gekomen, maar die schuiven aan in een jonge en dynamische organisatie. Bij GOLDBECK hebben ze veel voor elkaar over en accepteren elkaars fouten. Als er fouten worden gemaakt, dan wordt hierover gesproken en lossen ze het samen op. Er wordt hard gewerkt en er wordt met een klein clubje gigantisch veel werk verzet. GOLDBECK hoort inmiddels tot één van de grootste bouwbedrijven in de regio. 

Project Maasvlakte

Het harde werken wordt ook beloond. Er worden mooie activiteiten georganiseerd, maar dit gebeurt ook spontaan. Zo gaan medewerkers bijvoorbeeld samen naar de vierdaagsefeesten, gaan een middag fietsen of drinken in hun vrije tijd samen een drankje. 

"Mooiste wil ik niet zeggen, maar het knapste project die wij gedraaid hebben is toch wel de DHG Maasvlakte met een oppervlakte van 230.000 m2 DC en bijbehorende kantoren. Dit is het grootste project in één fase gebouwd in Nederland en dat in nog geen 15 maanden tijd en voor geplande opleverdatum opgeleverd. Hier zijn we trots op", aldus Vincent. Dit project heeft veel opgeleverd voor GOLDBECK. Naast het feit dat ze een nieuwe klant erbij hebben, kunnen ze hiermee aantonen dat ze een serieuze partij zijn. In 4/5 jaar tijd heeft GOLDBECK een sterke naam kunnen maken en dat met een hecht team waar weinig verloop is. Onlangs is er een medewerker vertrokken, maar het gras bleek toch niet groener te zijn bij de buren en werkt weer bij GOLDBECK.     

Wil je werken bij GOLDBECK? Dan moet je tegen vrijheid kunnen en verantwoordelijkheid durven nemen. Heb je ambities, dan zijn er binnen GOLDBECK altijd mogelijkheden om grote stappen te maken; er zijn voldoende opleidings- en doorgroeimogelijkheden. Wil je werken in bijvoorbeeld Barcelona? Dat is mogelijk, want binnen GOLDBECK zijn er meer dan 80 locaties in Europa.