Het verhaal van Weijerseikhout

"Bij Weijerseikhout heerst een hele sterke en fijne cultuur. Dat spreekt mensen aan. "

Samen bouwen aan een sterke organisatie

Koen Verharen is Operationeel Directeur bij Weijerseikhout en heeft nauw contact met Bob, Consultant Bouw & Projectontwikkeling, voor de interne ontwikkeling van de organisatie. In samenwerking met Kracht benadrukken ze de kracht van cultuur. Bij Bob en Koen staan de spreekwoordelijke ‘neuzen’ dezelfde kant op en is er het vertrouwen dat de juiste professionals binnen Weijerseikhout terecht komen. Een samenwerking waarin ze samen bouwen aan een sterke organisatie.

Modern denken

Afgelopen jaren heeft Weijerseikhout een opmerkelijke transformatie doorgemaakt. Wat begon als een traditioneel dakdekkersbedrijf, is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een organisatie die zich specialiseert in grootschalig onderhoud, ontwikkeling en de verduurzaming van daken. Wat nog belangrijker was tijdens deze transformatie? De interne ontwikkeling en de verschuiving in het denken. Het creëren van een cultuur waarin iedereen als vrienden met elkaar omgaat. Een professioneel georganiseerd vriendenbedrijf.

Momenteel telt Weijerseikhout ongeveer 150 medewerkers. Wat essentieel is, is dat iedereen elkaar kent, ongeacht de groei van de organisatie. “Iedereen is gelijk en het is één voor allen en allen voor één.” Het behouden van een sterke cultuur is een uitdaging bij groei, maar Weijerseikhout richt zich op een sterke bedrijfscultuur waar mensen zich thuis voelen.

"Iedereen die bij ons werkt, moet over 20 jaar nog steeds bij ons willen werken. Onze missie is niet alleen het verduurzamen van 50 woningen per dag, maar vooral het bouwen van een sterke organisatie", aldus Koen.

Samen sterk

Om cultuur te blijven behouden en medewerkers betrokken te houden bij de organisatie, heeft Weijerseikhout het Samen Sterk principe geborgd in de organisatie. Het samen sterk principe van Weijerseikhout houdt in dat je samen meer bereikt dan alleen. Het belangrijkste speerpunt hierbij is aandacht voor elkaar. Alle collega’s komen tijdens Samen Sterk sessies bij elkaar om te kijken hoe het gaat en waar iedereen tegenaan loopt. Wat gaat er goed? En wat kan er beter? Vanuit de organisatie wordt gekeken waar de behoefte aan ontwikkeling zit en welke acties er genomen moeten worden om ervoor te zorgen dat iedereen met veel plezier aan het werk is en blijft.  

"Alleen ga je sneller, samen kom je verder."

DNA-match

De samenwerking tussen Kracht en Weijerseikhout gaat verder dan een traditionele zakelijke relatie. Er is tussen Bob en Koen een sterke klik op het gebied van bedrijfscultuur, waarbij hard werken, plezier en een informele, open sfeer de kern vormen. Kracht begrijpt de behoeften van Weijerseikhout en draagt daarin bij aan het vinden van professionals die niet alleen technisch bekwaam zijn, maar juist passen bij de cultuur en het DNA van Weijerseikhout. Zoals Koen beschrijft: “Bob weet hoe we denken, wij zoeken liever iemand die bij past bij onze organisatie, dan iemand die heel technisch onderlegd is. Technisch kunnen we namelijk iemand alles leren en we kunnen iemand helpen bij de technische ontwikkeling, maar we kunnen iemand niet laten passen in ons DNA en onze cultuur wanneer diegene dat niet voelt.”

Bob vult hierbij aan dat hij alleen maar wil werken voor bedrijven waar hij zelf achterstaat. Weijerseikhout is een voorbeeld van een bedrijf waar Bob zich één mee voelt. “Ik wil graag meebouwen aan een organisatie. Soms voel ik mij gewoon medewerker van Weijerseikhout.” Waarom Bob dit zo voelt? “Ik denk enerzijds omdat Weijerseikhout stuurt op cultuur en niet op doelen en alles eromheen. Er heerst een hele sterke en fijne cultuur. Dat zorgt voor synergie en energie en spreekt mensen aan.” Op de visie van Koen gaat Bob naar eigen zeggen volledig aan en de kracht van de samenwerking is gebaseerd op het hebben van dezelfde visie op cultuur. “Hier staan de neuzen dezelfde kant op, maar tussen ons geldt dat ook. Daardoor weet ik ook altijd heel snel of iemand hier wel of niet past. Soms hoef ik iemand nog niet eens gezien te hebben, maar dan spreek ik iemand en luister ik naar diegene en dan denk ik je moet bij Weijerseikhout gaan werken.”

“Als je qua DNA op dezelfde manier in elkaar zit: hard werken, plezier hebben en een informele open cultuur hebben, dan werkt de samenwerking. En daarin hebben wij denk ik de klik, maar past het ook heel erg op hoe we denken hoe we organisaties moeten ontwikkelen en wat voor type mensen daarbij passen.”

Allesomvattend: betrokken- en bevlogenheid creëren is bij Weijerseikhout het belangrijkste. Maar hoe creëer je dat? Volgens Koen heeft dit te maken met het zorgen voor werkautonomie. “Wanneer er bij ons iemand bijkomt, kijken we als eerste of andere collega’s taken willen verschuiven om hun rol leuker en beter passend te maken bij de eigen ontwikkeling. Je kunt je namelijk beter focussen op de leuke taken. De overgebleven taken bundelen wij bij elkaar en daar zoeken we dan specifiek iemand voor, want iemand die daarop reageert vindt dat juist weer leuk. En als je op die manier gaat denken, creëer je dus leuk werk voor iedereen.”

"Een renderende organisatie is het resultaat van werkplezier en een sterke organisatie!"

Werken bij Weijerseikhout? Bob van den Bergh

Ook werken bij dit professioneel georganiseerde vriendenbedrijf waar groei, ontwikkeling en werkplezier centraal staan? Laten we samen eens sparren over jouw ontwikkeling!

 
Bob van den Bergh
Bob van den Bergh
  • 06 11 86 91 87