Het verhaal van Patrick

"Het was een mooie kans waarin ik mijn ervaring met bedrijfskunde en projecten kan inzetten om mijn Business Unit verder te ontwikkelen"

Patrick

Patrick was toe aan de volgende stap in zijn carrière. Zijn oog viel toen op een vacature waarin Kracht op zoek was naar een Business Unit Manager voor een groot installatiebedrijf. Zodoende kwam hij in gesprek met Coenraad, consultant Installatietechniek bij Kracht, over de rol van Business Unit Manager in Arnhem bij Equans. Ondanks dat dit al in een verder gevorderd stadium was, waren ze direct erg enthousiast toen Coenraad Patrick voorstelde. En dat blijkt, want Patrick is sinds september met succes aan het werk als Business Unit Manager Projecten bij Equans in Arnhem.

Zijn functie

Equans is wereldleider in technische dienstverlening en maakt deel uit van de internationale Bouygues groep. Het bedrijf helpt klanten in het realiseren en versnellen van de 3 grote transities: de energie, digitale en industriële transitie. In Nederland hebben ze maar liefst 6.000 medewerkers op 29 locaties.

Patrick leidt op de locatie in Arnhem de business unit ‘Projecten’. Hiervoor is hij verantwoordelijk voor de omzet, het resultaat en het personeel. Met de resultaten van de projecten draagt Patrick met zijn teams bij aan het resultaat van Regio-Oost. Deze teams zijn multidisciplinair en omvatten: Elektrotechniek, Werktuigkunde, Meet- en regeltechniek en Fire Safety & Security. Daarnaast zorgt hij ervoor dat de processen goed worden ingericht en dat iedereen volgens deze processen werkt. Hier komt ook een stuk begeleiding en coaching bij kijken.

Het samen met de mensen werken aan kwalitatief hoogstaande installaties en een tevreden klant, spreekt Patrick aan. “Projectenwerk is mensenwerk en ik geloof echt dat de mensen het verschil maken waardoor klanten graag weer terug komen bij ons!”. In die samenwerking bepaald Patrick zelf de koers en richting voor zijn business unit. Hij ervaart dit dan als zijn eigen ‘toko’ binnen een groot bedrijf. Hij heeft hier de ruimte en de vrijheid om zijn eigen organisatie vorm te geven. De mensen in zijn team staan ervoor open om samen te bouwen aan de organisatie, Patrick spreekt hierover zijn waardering uit: “Uiteindelijk bouwen wij samen aan de organisatie en maken zodoende samen stappen in onze ontwikkeling”.

“Projectenwerk is mensenwerk en ik geloof echt dat de mensen het verschil maken waardoor klanten graag weer terug komen bij ons!”.

Waarom Equans?

De projectenwereld kent voor Patrick geen geheimen. Hij heeft namelijk een groot deel van zijn carrière grote en kleine multidisciplinaire projecten gerealiseerd. Equans boodt Patrick de kans om met zijn ervaring leiding te geven aan de business unit projecten in regio Oost. Voor de carrière van Patrick was dit dan ook een mooie stap vooruit. “Er kwam een mooie kans voorbij en die moest ik gewoon pakken!”

Daarnaast sprak hem de ontwikkeling in het bedrijfskundige aspect heel erg aan. Patrick heeft in zijn avonduren bedrijfskunde gestudeerd. “Het was een mooie kans; een eigen bedrijf in een groot bedrijf waarin ik mijn ervaring met bedrijfskunde en projecten kan inzetten om mijn Business Unit verder te ontwikkelen”.

Trots

Patrick is 1 september 2022 gestart in zijn functie en kijkt nu al positief terug op de afgelopen periode. Wanneer hem gevraagd wordt waar hij tot nu toe het meest trots op is antwoord hij: “Vanaf mijn start ben ik allereerst trots op de mensen in mijn business unit en de stappen die wij samen maken in de verdere ontwikkeling en groei van de business unit. Daarnaast ben ik er trots op dat wij, ik en mijn collega’s in het managementteam, in een korte tijd een goed en gedegen businessplan voor de komende jaren hebben neergezet”.  

De directie heeft hier positief op gereageerd, waarbij zij haar volledige steun heeft toegezegd. Afsluitend stelt Patrick: “Ik kijk dan ook met vol vertrouwen naar de toekomst en de ontwikkelingen die in het verschiet liggen”.

De sollicitatieprocedure

De sollicitatieprocedure heeft Patrick als heel open ervaren. Coenraad en hij spiegelden samen over de huidige situatie van Patrick, zijn wensen en mogelijkheden. Hier konden ze goed over sparren. De belangen van alle partijen werden openlijk besproken, maar hierin stond het belang van Patrick altijd voorop. Coenraad voegt hieraan toe: “De kandidaat staat op nummer 1. Dat vinden we binnen Kracht heel belangrijk. En daar gaat het uiteindelijk ook om!”

Mede door deze instelling hebben Kracht en Equans een positief Wervings- en Selectie proces doorlopen tijdens de zoektocht naar een nieuwe Business Unit Manager Projecten. Het resultaat hiervan is de succesvolle aanstelling van Patrick en de positieve reacties op de bijdrage van Kracht hierin. Alle partijen kijken terug op een mooie samenwerking!

Ook een Krachtig succesverhaal worden? Coenraad Waarlo

Je leest in dit succesverhaal over de overstap naar de functie als Business Unit Manager. Een mooie stap in de carrière van Patrick. De kans om deze stap te maken is mede door Kracht en Equans ontstaan. Wil jij net als Patrick de volgende stap in jouw loopbaan zetten? Neem dan contact op met mij. Wij zetten samen jouw ambities om in kansen op de arbeidsmarkt!

 
Coenraad Waarlo
Coenraad Waarlo
  • 06 25 24 87 98