Het verhaal van Manon

"Gijs wees mij op een functie waar ik het bestaan niet eens van wist, maar wat wel precies was wat ik zocht."

Manon

Manon merkte dat ze bij haar voormalige werkgever toe was aan een volgende stap in haar carrière. Hier kreeg ze van bepaalde werkzaamheden veel energie en dat maakte haar bewust van de richting waarin ze op zoek wilde gaan. Samen met Kracht vond zij haar nieuwe uitdaging als Workplace Consultant bij WorkWire in Den Haag. Hier kan zij haar werkervaring als facilitair coördinator en passie voor design optimaal combineren.

De start van de zoektocht

Manon is haar carrière gestart als Facilitair Coördinator bij een productiemaatschappij van televisieprogramma’s en documentaires. Hier was zij onder andere verantwoordelijk voor het organiseren van de werkplekken voor het personeel. Op het kantoor was veel doorloop door de korte trajectduur van de producties. Om met de tijd mee te gaan, werd tijdens de start van iedere opdracht gevraagd om het kantoor opnieuw in te richten. Denk hierbij aan hybride- en flexwerkplekken. Manon kreeg zoveel energie van dit onderdeel van haar werk, dat ze het operationele werk meer los wilde laten. Ze wilde meer richting projectmanagement en kantoorinrichting gaan groeien. Al snel vond zij een nieuwe baan als ‘Projectmanager Verhuis & Inrichting’, maar toch merkte ze dat de projecten niet in lijn lagen met haar verwachting. Dit was voor haar het moment dat ze besefte dat ze graag op zoek wilde gaan naar de juiste uitdaging.

In deze periode was Manon bezig met de verbouwing van haar eigen huis. Natuurlijk ging hier haar volle aandacht naartoe en verdween de zoektocht naar een nieuwe uitdaging meer naar de achtergrond. Maar enkele maanden verstreken, de verbouwing van haar huis was afgerond en Manon werd zich weer meer bewust van haar werksituatie. Het werd tijd om opnieuw te gaan solliciteren.

De match met WorkWire

Manon zag online een vacature die haar enorm aansprak. Deze werd aangeboden door Kracht. Ze was alleen niet helemaal zeker over de invulling van de vacature. Ze dacht dat het wellicht iets te technisch voor haar zou zijn. Daarom leek het haar juist verstandig om te solliciteren via een recruitmentbureau. Wellicht waren er via deze weg meer of juist andere mogelijkheden voor haar.

En dat bleek. Gijs haakt hierop in: “Bij Kracht kijken wij altijd breder dan alleen die ene sollicitatie. We willen de wensen en ideeën inventariseren en onderzoeken bij welke klant dit aan zou kunnen sluiten.” Op deze manier kwam Gijs met een ander voorstel voor Manon dan waar zij zelf aanvankelijk op solliciteerde. Manon is daarom op aanraden van Gijs op gesprek gegaan bij WorkWire. Dit bleek voor haar een schot in de roos! Enthousiast zegt ze: 

“Dit past eigenlijk nog beter bij mijn verhaal en waar ik naar opzoek ben!”

Haar werk

WorkWire is een organisatie die opdrachtgevers begeleid in huisvestingsvraagstukken. Hier geloven ze  in een werkomgeving die het beste uit de mens en organisatie haalt. WorkWire noemt dit zelf graag ‘De Empowering Workplace’. Het ontwikkelen van een dergelijke werkomgeving doen zij door middel van huisvestingsadvies, conceptontwikkeling, (interieur)ontwerp, verandermanagement en projectmanagement.

In haar functie als Workplace Consultant is Manon bezig met het onderzoeken van de werkprocessen van verschillende organisaties. Deze werkwijze is voor iedere organisatie natuurlijk anders. Om deze vraagstukken op te lossen worden verschillende eindproducten opgeleverd. Dit zijn veelal werkplekconcepten en/of huisvestingsadviezen. In deze functie kan Manon haar facilitaire kennis en ervaring goed gebruiken.
Daarnaast krijgt ze ook de vervolgstap al mee. Binnen WorkWire is namelijk een designafdeling waarin concepten en ideeën echt tot een ontwerp worden uitgewerkt. Een leuk onderdeel wat bij andere bureaus vaak wordt uitbesteed. Manon krijgt dus de kans om bij het gehele proces mee te kijken en mee te denken. Hier voegt ze aan toe: “Ik leer op deze afdeling dat het inrichten van een kantoor ook te maken heeft met hoe een menselijk brein werkt en daarmee dus ook met het gedrag van de werknemers. Super interessant dat er ook psychologie bij komt kijken!”

Naast dat Manon erg tevreden is met haar functie en de organisatie, is ze ook enorm blij met de locatie van WorkWire. Haar vorige werk was gevestigd in, zoals Manon het zelf benoemd, “het drukke Amsterdam.” Daar wilde ze heel graag weg. WorkWire zit voor haar dan ook op een ideale afstand en het is een fijne plek voor haar om als basis naar toe te kunnen.

“Als ik hier naartoe rij, zwaai ik lekker naar de file die richting Amsterdam gaat. Ik ga lekker de andere kant op!”

Uitdaging

Manon is sinds januari werkzaam bij WorkWire. Toen ze hier begon was de grootste uitdaging voor haar het leren werken met de werkwijze van de organisatie. WorkWire hanteert een bepaalde methode om van een probleem tot de oplossing te komen. Hierin kan je als opdrachtgever verschillende diensten afnemen om tot het gewenste resultaat te komen. “Het is dus nog even leren en ervaren waar WorkWire voor staat en om dit ook in een presentatie naar de klant goed over te kunnen brengen.”

De procedure met Kracht

Tijdens haar sollicitatieprocedure bij Kracht, kwam Manon er pas achter hoe erg ze toe was aan een nieuwe werkgever. Maar toen ze Gijs voor het eerst sprak, wist ze ook niet wat ze wel precies zou willen doen. “Toen we een gesprek hierover hadden en ik uitlegde wat ik miste in mijn destijds huidige werk, kwam Gijs met deze vacature. Gijs wees mij op een functie waar ik het bestaan niet eens van wist, maar wat wel precies was wat ik zocht.”

Door de kennis en ervaring van Gijs heeft hij Manon kunnen helpen bij het leggen van het contact en het uit handen nemen van alle zorgen. Ze kijkt fijn terug op de samenwerking en voegt hier graag nog aan toe: 

“Ik ben blij dat Gijs heeft kunnen luisteren naar mijn verhaal en dit door zijn ervaring heeft kunnen koppelen aan de juiste vacature. Ineens viel alles op zijn plek.”

Ook een Krachtig succesverhaal worden? Gijs Maliepaard

WorkWire gaat voor het beste. Zowel voor de mens, organisatie als zijn omgeving. Je kan hier terecht voor huisvestingsadvies, conceptontwikkeling en (interieur)ontwerpen. Wil jij ook werken in een organisatie waar werkplezier en -geluk gecombineerd wordt met uitdagende ontwerp en adviestrajecten? Neem contact met mij op en maak net als Manon de switch naar een job waar je écht tot je recht komt! 

 
Gijs Maliepaard
Gijs Maliepaard
  • 06 55 35 57 88